En politisk dom


Den 52-åring som startade Facebook-gruppen ”Stå upp för Sverige” har dömts till villkorlig dom och dagsböter för några kommentarer som skrivits på sidan.

Domen sägs bli prejudicerande och är unik på flera sätt.

Det måste vara något unikt för Sverige att någon döms för något som någon annan gjort. Det är nämligen det allt handlar om. Några personer som inte kan uttrycka sig i ord eller som inte klarar att argumentera på ett värdigt sätt har satt Facebook-gruppens grundare i en minst sagt taskig sits.

Vad innebär det här för framtiden? Ja, inte behöver man vara särskilt begåvad för att begripa hur ”motståndarna” till invandringskritiska medier gnuggar händerna av förtjusning. Nu kan de sitta uppe på nätterna och skriva ”rasistiska” och ”kränkande” kommentarer med vetskapen om att administratörerna inte har en möjlighet i världen att ögna igenom varje kommentar och varje ord som skrivs. I den bästa av världar, vilket vi länge trodde att Sverige var, skulle givetvis de som skriver också vara de som döms, ingen annan.

Nu finns givetvis möjligheten för invandringskritiska medier att anamma etablerade medier som nästan uteslutande valt att plocka bort vanliga medborgares möjligheter att kommentera artiklar och annat innehåll. De få medier som fortfarande tillåter detta har istället valt att granska allt som skrivs innan de publicerar. Till skillnad från alternativa- och sociala medier har de nämligen resurser i form av anställda som får betalt för detta.

Nu den här domen. Förra veckan dömdes en man till tre månaders fängelse för att ha hetsat mot folkgrupp på sin blogg. I februari dömdes en 40-årig kvinna till dagsböter och villkorlig dom för rasistiska kommentarer på Facebook och förra året dömdes en 80-årig kvinna för hets mot folkgrupp i samma forum. Listan kan göras allt längre och någonstans gnager en tanke på att detta är politiska domar och inget annat.

Rätta mig nu om jag har fel, men hur många av er har läst om fällande domar mot personer som hotat, hatat och hetsat mot invandringskritiker och andra som inte är helt nöjda med utvecklingen i Sverige? Om det nu är ”rasism”, ”hets mot folkgrupp” och ”kränkande ord” som är vägledande tror jag många skulle glädjas om medias och etablissemangets jakt på ”den rätta sidans” hatare nådde samma nivåer och tilldrog sig samma entusiasm. Undrar om inte Hanif Bali skulle hålla med och givetvis en hel drös med andra som mött ”den rätta sidans” hat.

Sven-Erik Alhem, f.d. rättsexpert, tycker att domen mot 52-åringen är för mild. ”Det är fullständigt orimligt att den här typen av kommentarer inte skulle anses som grovt”, anser Alhem och tillägger att åklagaren bör överklaga den i hans syn milda domen.


17 responses to “En politisk dom

 • SVENSK

  En av diktaturens metoder att försöka stoppa spridningen av sanningen till massorna!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Censuren breder ut sig ännu mer i dagens trygga heliga s.k demokratiska och mångkulturella Sverige !

  Gilla

 • EgoBay

  I DDR version 2(Sverige) så är det brottsligt att försvara sin egen kultur eller kritisera landets förstörelse. All kritik trollas om av de styrande marxisterna till hatbrott. En israel tex som försvarar sitt land och vill behålla landets identitet och etnocitet hyllas som hjältar..Sverige är ganska unik om att dess politiker hatar sitt eget land och dess inhemska befolkning…
  Fienden till Sveriges befolkning är inte ryssar utan faktiskt riksdagens politiker själva.

  Gillad av 1 person

 • Göran

  Har efter många års frågande inte fått ett enda vettigt svar på varför det är olagligt att prata sanning om yrkeskriminella med en Islamistisk agenda och etnisk rensning som mål?
  Borde det inte var precis lika mycket ”visa missaktning” att prata sanning om Nazityskland, Sovjetunionen eller världens diktaturer med blod på händerna?
  Svaret är om vi varit ockuperade av dessa, så skulle det självklart även varit olagligt att prata sanning om t ex systematiska mord på judar eller oliktänkande!
  Sveriges åklagare jobbar helt enkelt åt främmande makt med att skrämma skötsamma människor med empati från sina grundläggande mänskliga rättigheter!
  Samtidigt visar man en rent ofattbar uppfinningsrikedom i fria med bred marginal överbevisade import-kriminella. I synnerhet om offren är ”mindre värda” Svenskar.
  Om inte Sveriges lismande jurister och beslutande regering är kriminella landsförrädare, då finns det inga såna i hela världen! Har aldrig funnits!
  De dubbla måttstockarna är för dem helt självklara.
  Samma typ av människor som en gång dömde de som i början av kriget hjälpte motståndsrörelserna i Norge och Danmark. De som vägrade Norske Kungen tillträde när han flydde från Tyskarna.
  Lismande korrupta kriminella Svin!
  När de sporrar import-kriminella att tro sig vara ”Herrefolk” kostar deras Landsförräderi oskyldiga människoliv varje dag!

  Gilla

 • Tony

  Sven Erik Ahlhem ,den mannen har så många snusförnuftiga
  kommentarer sen han blev pensionär, nu är det lätt att
  döma andra . Hela rättssystemet stinker av ruttenhet, idag
  gäller det att vara politiskt korrekt alltså P.K, och domarna blir
  därefter.

  Gilla

 • sociallycriticalbydefault

  Finns nog bara vänster aktivistiska domare nu för tiden?
  Sidan https://www.lexnoxa.com/ skriver om sånt hela tiden.

  Gilla

 • age

  Hur långt är fängelsestraffet för att återge kontraktet som de största
  LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna, ha med muslimerna?
  – sedan 1999!

  Att berätta, i text, att S har sålt Sverige till muslimerna mot löftet att
  muslimerna ska rösta på S borde ge livstid i fängelse!

  ”Livstid” för mig blir nog inte så lång? Närmare 80, då blir det inte
  så mycket kvar!
  //age

  Gilla

 • Olof.p

  Säg var jag ska sätta in pengarna. Jag delar gärna hans böter. Har själv skrivit lite grovt inland. Med det är det värt.

  Gilla

 • BB-8

  Å nu vill SÄPO straffbelägga den som så mkt tittar på Islamska Staten vidriga terrorhandlingar, de som i upplysningssyfte delar dyligt blir väl ”förvarade” hos SÄPO. Så har sanningen om IS lagts under mattan och allt är frid och fröjd i folkhemmet…

  Gilla

 • Göran

  Ännu ett bevis på den sjuka och kriminella ockupationsjuridik som råder!
  Kan någon finna ett endaste skäl att inte precis samma luddiga logik ”uttrycka missaktning” skulle kunna fängsla precis vem som helst för vad som helst?
  Skulle det varit någon skillnad om de import-kriminella rasistaporna med Herrefolks-ambitioner haft uniformer o kommit från Nazi-Tyskland eller Sovjetunionen?
  Inte ens under 2:a Världskriget i det ockuperade Danmark och Norge agerade de egna domstolarna lika mycket korrupta kriminella Landsförrädare som i PK-cancerns Sverige!
  I huvudsak kommer de drabbades upprördhet över empati med brottsoffer som valts ut då de ansetts ha ”fel” Svenska rastillhörighet.
  Vidare ett system där åklagaren pressas att agera Försvarsadvokat nr 2. Där inga uppenbara lögner är för stora eller ovidkommande bagateller för små!
  Precis vad som helst kan användas för att fria eller ge ett helt försumbart ”straff”.
  Varje gång det händer stärks yrkeskriminella i hela världen i synen att det Svenska Rättsväsendet står på deras sida!
  En uppfattning som utan tvekan är helt sann!
  När någon med empati för brottsoffer och vägran att ljuga ska dömas för HMF så finns inga som helst mänskliga rättigheter! Då krävs absolut ingenting!
  Så säkra är dessa kriminella korrupta svin i domstolarna på att de med diktatur kan skrämma skötsamma människor från deras grundläggande mänskliga rättigheter att de ofta vägrar att ange skälen till att någon fängslas eller bötfälls!

  Gilla

 • ossie

  DDR samhället kryper närmare och närmare

  Gilla

 • anne b rat

  De flesta domar i Sverige numera som tangerar ämnen som detta är väl klart politiska, i ett land med i princip diktatur är alla domar politiska!

  Gilla

 • gamgubben

  Sverige är inte en demokrati eftersom vi inte får uttrycka våra tankar och tyckanden fritt. När en sedan läser om hur befolkningen invid det gamla stenbrottet utanför Örebro behandlas av våra gäster kommer osökt tankar till en om inte våra myndighetspersoner är rasister eftersom de tillåter sådant ske. Vad tycker ni, gott folk?

  Gillad av 1 person

 • Janne

  En av tusentals, ja kanske hundratusentals!

  Gilla

  • Realist

   Tanken om rättvisa och ”rättrådighet” växer hos många, många flera än någon kan tro !
   Ännu blir de ”tänkande” inte dömda men tanken växer troligen till något som ingen kan förutse om man är politiker …..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: