Valberedningen vill se Sabuni som ny partiledare

INRIKES. Liberalernas valberedning föreslår Nyamko Sabuni som ny partiledare efter Jan Björklund, skriver man på SvD Debatt”Hon har visat påtaglig politiskt mod som minister, har ett tydligt ledarskap och kunskap om näringslivet. Nyamko Sabuni har de kvalifikationer som krävs för att lyfta och skapa ny kraft inom vårt parti”, skriver valberedningen.

Valet stod mellan Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni efter att Johan Pehrson i går drog sig ur. 19 av 21 länsförbund har valt att stödja Sabuni medan två av dem – Uppsala och Stockholm – stödjer Ullenhag.

På landsmötet den 28 juni kommer det stå klart vem som tar över partiet efter Jan Björklund.

-Pettersson föredrar Nyamko Sabuni eftersom hon som integrationsminister i Alliansregeringen under Fredrik Reinfeldt fick nobben för sina förslag om åtgärder mot hedersförtrycket och att ställa krav på asylinvandrarna för att så småningom ersättas av ja-sägaren Erik Ullenhag.

Sabuni har också två farbröder som är politiskt aktiva i Sverige. I en uppmärksammad händelse såg hon kort efter sin utnämning till att statsbidraget till Centrum mot rasism, där hennes farbror Mkyabela Sabuni arbetade som verksamhetschef, drogs in. Det tyder på ett visst mod.

***

Nyamko Sabuni ger alternativmedia och SD rätt i efterhand

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Valberedningen vill se Sabuni som ny partiledare

  1. Ja då får väl Ullentuss ta sin pall med sig och resa hem till
    sitt Arabland och fortsätta att spela Diplomat

  2. Finns det inga vettiga alternativ? Är de bara tre stollar som slåss om platsen.
    Jag hörde för länge sedan att Sabunis frånvaro i Riksdagen är stor. Orkar hon?

  3. Med fru Neger vid rodret lär det knappast ställas några allt för svåra frågor när propaganda-organet tar till orda. Ojojoj, vilket fjäskande och gulligullande det ska bli från Anna Hedenmo´s sida. Och alla partiledarna kommer att bli alldeles paralyserade av skräck, för risken att göra någon koppling som ev. kan associeras till någon form av hemmagjord rasism. Med Ullenfjant hade folkpartiklarna nog t.o.m. hamnat under 0,4%-spärren. Då hade varit kvitt fåntrattarna för gott. Nu, med ny lagkapten brukar det ju bli ett litet fiktivt uppsving till att börja med. Och sen vet i f-n. Allt som inte påminner om det svenska verkar ju ha ett jäkla medflyt i detta vansinniga land.

  4. F.n. F.n. F.n.

    Jag hade hoppats på Ullenkott och en tvärt slut på Folkpartiet. Med Sabuni finns en risk att de överlever.

    F.n. F.n. F.n.

  5. Som icke-liberal väljare, så gillar jag det.

    Klokt val av de tre som fanns tillgängliga. Nyamko Sabuni är värd detta.

    • Glöm inte att hon har det ihop på något sätt med Lejonborg (sambo?) och den är inte rolig. Frågade Lejonborg vid ett tillfälle när jag råkade på honom på gatan om något aktuellt inom politik just då.Han sprang som en vildkanin och gömde sig.

Kommentera