Bildbeviset om klimatkrisen är en bluff

KLIMATBLUFFEN. Den senaste veckan har en bild av slädhundar som ser ut att springa på vatten vid Thule på Nordvästra Grönland delats på sociala medier och visats i olika ”seriösa” medier som bevis på att Grönland smälter. 

Forskare och lokalbefolkningen betonar dock att det är ingen klimatkatastrof utan visar faktiskt ett vanligt väder på Grönland. Fenomenet, kallas ”imaq”, och har enligt lokalbefolkningen observerats sedan 1800-talet.

”Det händer alltid”, säger Apollo Mathiassen, »Särskilt där uppe på Thule, där bilden är tagen. Det beror bara på hur tjock isen är. Det kan inte hända när isen är tunn. Det beror på att isen är så tjock – då finns det inga hål som vattnet från den smälta snön kan rinna igenom”

Läs mer på danska Berlingske.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bildbeviset om klimatkrisen är en bluff

  1. Den största paradoxen är att det är människor från vårt land Sverige som driver frågan om global uppvärmning, när vi har det så jävla kallt i vårt land. Dom kan flytta till nordpolen om dom tycker det är för varmt här.

  2. Samma bluff som bilder på magra och eländiga döende gamla isbjörnar, som tappat tänder och ork att jaga föda. Klimat förändringar orsaken, säger fake media. Liknande bilder, men av människor, kunde dom ta på många av våra ålderdomshem, där många gamla magrar, har dåliga tänder, flera dör av svält. Men det passar inte in i deras agenda, för där är det uppenbart vem och vad som är orsaken, till deras elände, de sista åren av deras liv.

  3. Varför är vissa människor kategoriska klimatförnekare och andra icke klimatförnekare, vad spelar det för roll om det är människan eller inte som förändrar klimatet när resultatet ändå blir som det blir ?

Kommentera