Arabiska bröder bakom stängd tandvårdsklinik och miljonbedrägerier


BEDRÄGERI. På grund av brister stängdes tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö akut. Tandläkarna från kliniken jobbar vidare utan att deras legitimationer har prövats och får miljoner utbetalade från tandvårdsstödet, enligt Sveriges Radio är det första gången en tandvårdsklinik stängs helt. 

För över ett år sedan stängdes tandvårdskliniken 24 Karat i Sävsjö efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjort ett oanmält besök. Förhållandena på kliniken var oacceptabla och det var fara för patienternas liv. Efter stängningen gav sig flera patienter till känna med fel på tänderna. Flera hade kommit med problem i enstaka tänder men fått omfattande behandlingar, och samtidigt fick kliniken ut miljontals kronor från tandvårdsstödet.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson förstår inte, ”tandläkarna” kan fortsätta arbeta, det finns inte bevis för att dra in deras legitimationer eftersom det saknas journaler, journaler är bristfälligt ifyllda osv. Jag trodde det var tandläkarens uppgift att fylla i och ha ordning på journalerna, det borde räcka.

Bakom felbehandlingar och misstänkt bedrägeri samt den stängda kliniken står/stod de arabiska bröderna Dawoud och Mohanad Asalya, de skrattar säkert gott när miljoner ur tandvårdsstödet rullar in på deras konton.

De hånskrattar åt oss: ”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 responses to “Arabiska bröder bakom stängd tandvårdsklinik och miljonbedrägerier

 • En politisk dom till? | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] att man inte har gjort någonting i fallet med månmiljonfifflet när det gäller tandläkarkliniken 24 Karat i Sävsjö från polisen sida ännu. Man uppgav att man sökt att få kontakt med dom ansvariga för kliniken […]

  Gilla

 • Ib mikkelsen

  Detta är ju skrämmande! Jag är läkare, tänk om jag hade opererat folkutan utbildning?
  Vad skulle ha hänt då?????

  Gilla

 • En politisk dom till? | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] att man inte har gjort någonting i fallet med månmiljonfifflet när det gäller tandläkarkliniken 24 Karat i Sävsjö från polisen sida ännu. Man uppgav att man sökt att få kontakt med dom ansvariga för kliniken […]

  Gilla

 • Macke

  Lyssna på dokumentären.
  Vad sägs om tandläkaren med hemadr. i Linköping som nu arbetar i Udevalla och tar ut ersättning.
  Som bokför patienter men som befinner sig på sem. i Istanbul – Turkiet.
  När de ringer upp och om det är han går det bra med att prata svenska,
  Sedan kan han samt förstår inte svenska.
  Ber om att de skall återringa nästa dag för då har han en tolk.
  Därefter är telefonen avstängd.
  En italiensk tandläkare som är stoppad i Finland men här i landet kan man arbeta. Han jobbar från och till mellan Sverige och Italien.
  Tala om patienter som måste punga ut med 27. 000 ! kr:- för att få tänderna åtgärdade.

  ”Hör dokumentären om tandvårdsfusket 33 min”

  Sveriges Radio har granskat en tandvård där miljoner betalas ut i ett system som inte kontrolleras.

  Det här är en berättelse om fusktandläkare, stora pengar och patienter som fått allvarliga skador av felaktig tandvård.

  En berättelse om bristerna i det svenska tandvårdssystemet 2019.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=7248088

  Gilla

 • Tony

  Stränga regler gäller endast Svenskfödda, när man kommer
  från Mena länder då kan dom annars så tuffa
  inspektionsmyndigheterna inget göra, här gäller andra regler,
  om inte så är det bara att dom gnäller lite hos Feg media
  så basunerar dom ut hur svårt det är för dessa stackare
  att känna till Svenska regler. Det är alltid synd om vissa?

  Gilla

 • Thor

  Miljoner har alltså betalats till araber för utföra undermålig tandlagning åt andra araber. Och sedan är det dags för nya miljonutgifter för att göra korrekta lagningar. Fy f-n.

  Gilla

  • Maja

   Snacka om fusket för papperslösa.Ingen kan kolla hur många de har ” behandlat” då det inte förs journaler .

   Gilla

 • Maja

  Jag gick till en klinik som tog emot akutpatienter. i centrala Stockholm. Följden var att mediciner jag åt mot infektion hade ingen verkan då den utländska läkaren gav fel information.
  Så min tandläkare skrev ut ett nytt recept och behandlade mig enligt regler.Aldrig mer en arabläkare. Vad gör man om man får akut tandvärk och kan inte välja?

  Gilla

 • Olof.p

  Ta ifrån alla araber tandläkare och läkarlegitimation. Dom är helt värdelösa och vill bara sno åt sig pengar från landsting och stat.

  Gilla

 • Eddy S Karlsson

  Med tanke på att det om handlar invällare som fuskar, bedrar och utnyttjar är det konstigt att SR skriver om fallet överhuvudtaget. Man kom väl till slutsatsen att störst skadekontroll uppnås så. För övrigt undrar jag om inte invällarna håller på att ta över tandvård och apotek i Sverige. Arma svenskar som nu får ta del av SVT:s omhuldade så kallade kompetensregn.

  Gilla

 • Kurt

  Sluta gnälla Svenskarna röstade för det, senaste valet röstade 82% för detta. Än så länge ha jag inte sett skymten av protester från Svensson ute gå gator och torg mot allt detta. För ni är för fega för att kämpa mot all detta missbruk, rädd för vad grannen skulle tycker.
  Ni är inte värd detta land ni är för fega för att kämpa för det!
  Ni ha lagt är på rygg som ett gammal trött luder med benen isär.

  Gilla

 • carl ekström

  Svenska byrokrater måste ha något fel någon stanns..Huvud och hjärna har dom ju inte..Så felet sitter något annan stans.

  Gilla

 • Maja

  Min väninna råkade ut för en irakisk tandläkare på Södertälje. Tandläkaren stoppade övre käkens tänder i nedre käken (!) och allt detta resulterade att jag följde med henne till 7 specialister, som ”aldrig hade sett något liknande”.
  I samband med inplantat hade ”läkaren” stoppat i hennes mun ämnen som var förbjudna i Sverige och hon fick en mycket allvarlig kvicksilverförgiftning, som orsakade hennes död. Hon mådde riktigt illa och svettades floder, fick hjärtsvikt och andra symptom.
  Tandläkaren vägrade ta emot samtal från mig och fortsätter som om ingenting hade hänt.
  Sverige är fantastiskt.
  Har ni vänner som bor där säg till! På grund av politiskt korrekthet får även denna man fortsätta förstöra folkets hälsa.

  Gilla

 • havemydoubts

  En utav många skandaler och man undrar hur det står till med kontroll av utbetalningarna till dessa bedrägliga personer. Men det är ju vi skattebetalare som står för notan och då är det inte så noga.

  Gilla

 • Ståfräs

  Perfekta representanter från Mena för behandling av PK som bör tvingas gå dit vid behov av tandläkare! Eventuellt gnäll o klagomål avfärdas direkt som kränkningar och rasism!

  Gilla

 • Fjollan

  Ju mer fiffel du har i ett samhälle ju mer 3:rd world country är landet. Svårare än så är det inte och det gäller på alla nivåer i samhället.

  Vi har väl alltid haft en andel svenskar som fuskat tyvärr, men hit reser folk enkom för att stjäla och leva på våra bidrag. Just därför är andelen invandrare som vanligt i dessa sammanhang överrepresenterade.

  Vill du något med livet så åker du knappast till Sverige.

  Gilla

 • Kent

  Att Sverige är en magnet för allehanda lyckosökare från Menaländerna är inte konstigt alls.

  Gilla

  • Kurt

   Sluta gnälla Svenskarna röstade för det, senaste valet röstade 82% för detta. Än så länge ha jag inte sett skymten av protester från Svensson ute gå gator och torg mot allt detta. För ni är för fega för att kämpa mot all detta missbruk, rädd för vad grannen skulle tycker.
   Ni är inte värd detta land ni är för fega för att kämpa för det!
   Ni ha lagt är på rygg som ett gammal trött luder med benen isär.

   Gilla

   • Treb

    @Kurt
    Mkt av det du skriver är sant men politrukerna ljuger en del oxå,va???
    De är som vindfljölar hela hydret…
    Sist EBT och Sabuni tex..
    SD har fö tappat stinget totalt,i min bok…sedan länge.
    Tjurskit har varit högst på schemat i mernän 40 år.

    Gilla

  • Maja

   Starta eget på bekostnad av oss är väldigt vanligt. En man sålde alla sina möbler från företaget till en kvinna , som fick veta att han skall flytta hem nu när skattmasen har kommit på honom. Hem till Iran och komma tillbaka efter fem år och starta en ny firma, då staten ger allting gratis . Han hade en bilfirma, troligen två år momsfritt, nu tredje året momsbetalning så han har fått sig en bra slant att leva på. Ingen tidning skulle skriva om detta. Och det värsta är att folk tror att man ljuger om man berättar detta.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: