Är det rimligt att fångkostnaderna är så högra i Sverige?

BROTTSLIGHET. Är det rimligt att ett dygn på fängelse för en fånge kostar nästan dubbelt mot i Danmark? 

Kostnader i tabellen i Euro

  • Sverige 3766 kronor
  • Danmark 2032 kronor
  • Tyskland 1372 kronor
  • England 1234 kronor
  • Österrike 1202 kronor
  • Frankrike 1085 kronor
  • Spanien 638 kronor
  • Portugal 436 kronor
  • Grekland 298 kronor
  • Ungern 287 kronor
  • Lettland 245 kronor
Twitter

 

-Pettersson skulle gärna se att vi lejde fängelseplatser i Lettland eller något ännu billigare land om Kriminalvården inte klarar av att pressa kostnaderna rejält.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Är det rimligt att fångkostnaderna är så högra i Sverige?

  1. Lyxhotell kostar pengar !
    Skönt att efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset nu gått i pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa kriminella parasiter i dagens mångkulturella lekstuga bakom murarna.

  2. frågan är: kostar 10 pensionärer på boende dessa pengar för ett dygn, och får de i närheten av deras mat och tillsyn.
    glöm det med hästlängder.
    Pensionärerna har själva betalat och betalar allt via sin pension.
    Så varför skall man få grattifikation för man är brottsling, ja mördare , vådtäksman , ja tillomed flykting, vad fan är det som säger att de, skall ha det bättre än en Pensionär.
    idioti i kubik

  3. Eftersom en fängelseplats kostar c:a 15 ggr mer i Sverige jämfört med Lettland, är det regeringens förbannade skyldighet att köpa billigare platser i Lettland för alla icke svenskar. Detta kommer att föra med sig att brottsbenägenheten kommer att minska radikalt. Tack för ordet.

    • Det är bättre om dom skickar fångarna till Bulgarien.Där kostar en fånge endast 40 kr /dag.Det är också ett EU land. Så det bör vara fullt möjligt.

  4. Sänk matkostnader, två i samma cell. Ingen tv, dator i cellen, en tv, dator i biblioteket som skötsam fånge har tillgång till 2tim/dag efter utfört arbete. Städning, tvätt och laga sin egen mat. Jmf pensionärsboende där de betalande åldringarna svälter pga sparsamhet av kommunerna.
    Det bästa är att hyra in fängelseplatser i Ryssland, Baltländer med risk för smitta av kronisk tuberkulos, då kanske packet begär att åka till sina hemländer för avtjänande av straff.
    Bättre disciplin av fångarna, vilket de skall ha. Det är straff de skall ha och inte femistgullande.

  5. Sverige har 200 chefer i Kriminalvården men Japan har 1, trots kanske 10 ggr mer befolkning. Fångarna skjutsas med 2-3 butlers här i svindyra nya Volvo V70 diesel. Maten kostar 10 gånger mer än skolbarnens. Fångarna får högre lön än värnpliktiga.

  6. Jag undrar ifall någon vet om de har luftkonditionering i sina hotellrum?
    Någon som vet?
    För i Svalövs kommun har inte de som har sitt sista boende på vårt äldre boende ” Solgården” inge ac.
    Men det är klart det gör inget ifall de dör.
    Stefan löven blir så glad då

  7. Kriminaliteten verkar vara lägst där kostnaden per fånge är lägst …..Något att titta närmare på kanske?

  8. Har du inte fattat ännu? I Sverige prioriterar vi dom som inget tillför, är kriminella, inte bor här, gör jävelskap, inte arbetar, våldtar och de får hur mycket pengar som helst.
    Vi vanliga skötsamma arbetare ska skattas till döds av Stefan ”Rasputin” Löfven.

  9. Dom andra länderna bygger fängelser där fångarna
    ska känna av att det är ett straff, i Sverige bygger man
    fängelser Modell hotell Hilton,serverar mat som åldringarna
    på Äldreboenden bara kan fantisera om, det serveras
    halal kost för dem som av religiösa skäl vägrar att äta
    vad som serveras .

    Missköt dig i Sverige så blir du belönad, sköt dig o gör
    rätt för dig så blir du straffad, om inte förr så i alla fall
    när du blir gammal!

  10. Är det rimligt att Sverige har en skattefinansierad journalistkår som arbetar för att fångkostnaderna skall vara så höga i Sverige?

  11. Varför ska det kosta?
    Dom ska arbeta och göra rätt för sig under sin fängelsetid, det ska naturligtvis inte vara något slavarbete men heller inget lat-mans-göra!
    Inget arbete=ingen mat och slut på daltet!
    Efter avtjänat straff så garanterar jag att ingen vill komma tillbaka!
    Och rätt skött så blir fängelset vinstgivande, eller i värsta fall går det i alla fall jämt upp!

  12. Jag kräver att pensionärerna får äldreboende på fängelser och att internerna får bo på äldreboenden istället, kommer minska kriminaliteten med 50%

  13. Landet är styrt av kriminella,som är för kriminella.
    Man har daltat med förbrytare i decennier.
    Varför??
    Man tar hamd om de sina.

  14. Det är väl inget straff att få checka in på ”hotell Sheriffen”. Bygg istället ett rejält staket runt ett gammalt nedlagt äldreboende, så skulle skitstövlarna minsann få se på annat. Samma straff som våra hederliga äldre får stå ut med dagligen. Sen är det fråga om en balans mellan Piska och Morot. För utan Piskan förlorar Moroten sin betydelse.

  15. Lettland har mycket att lära ut. Där är kostnaden 6,5 % av vad det kostar här – 245 kr/dygn. Börja med 4 våningsängar i varje cell. Tv, mobil och internet behövs inte. Dessutom sitter det många som istället skulle ha enkel biljett hem

  16. Klart det kostar med eget rum, Gym egen dator med internet Wifi kanonkäk och annan lyx som svenska pensionärer som arbetat hela livet betalat världens högsta skatter bara kan drömma om.

  17. Five star all-inclusive luxury resort istället för ”arbetsläger för ogräslukare”.

  18. Hade man fångar på en ö i ett fängelse som var byggt av ren betong och där man hade celler på 10 kvm med toalett och handfat i. Man kan ha kanske 1000 fångar där fångarna tvättar sina egna kläder i handfatet. Man ger dem utgången mat som man köper billigt från butikerna. Religiös mat får inte förekomma.

    Låter man dessutom fångarna arbeta 12 timmar per dag i sin cell så går man nog med vinst. De kan alla göra riktiga ”negerjobb” och de bör bestraffas urskillningslöst om de inte uppfyller dagens kvot.

      • Jag träffade en utlänning för något år sedan som hade suttit i fängelse för inget allvarligt brott, han sade han har aldrig haft det så bra som i fängelset.
        När han skulle frisläppas begjorde han att få stanna längre tid men det gick inte, utan han blev utskickat.
        Han sade det fanns ingenting att klaga på fängelevistelsen.

Kommentera