Varför Sverige?

INVANDRING OCH JOURNALISTIK. Saeed Alnahhal är syrier och journalist på Svenska Dagbladet. Saeed rapporterar bland annat från Syrien. -Pettersson undrar om en journalist, vars familj säger sig flytt från Syrien kan rapportera sakligt och opartiskt från landet. 

Jag undrar också varför varför familjen som passerade tio länder på vägen, många av dem fredliga europeiska länder, valde Sverige?

Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land. Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting. Första säkra land borde ha varit familjen Alnahhals destination om de nu inte kunde ha stannat i Syrien.

Twitter

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför Sverige?

  1. Det blev inte som Löfvén tänkt sig i Bryssel igår. Socialisterna ville ha Weber och Timmerman, men östra Europa och Italien sade nej.
    Har Löfven uttalat sig i gammel-media?

  2. Dom allra flesta journalister tillhör en lögnaktig, vänstervriden och synnerligen motbjudande flock av varelser!
    Duger man inte till något annat, ja då kan man alltid bli ”journalist”, där sätts inga som helst krav på kunnande, moral, intelligens eller ens sunt förnuft. Alla onormala abnormiteter är välkomna!
    Ja, det finns inte ens krav på språkkunnande, det är bara att rabbla någon obegriplig rappakalja så är man ändå journalist.
    Ovanligt lågt stående varelser!

  3. Jag håller med min handledare från Mellanöstern som säger,
    – Du ska veta att människor från Mellanöstern ljuger hela tiden när de har nytta av det, sådant är livet där. Och varför skulle de ändra sig här?

  4. Bidrag i världsklass vi är en humanitär stormakt på skattebetalarnas bekostnad.
    Var någon annan stans får man ersättning för man vägrar ta en kvinna i hand?
    Straffrabbat om man inte förstått lagen eller kommer från en finare familj.
    Och sist men inte minst, här blir man klassad som offer om man kommer från främmande kultur även om man våldtar.

    • Man är ett offer Tore, man föddes med låg IQ, ful hår/ögon/hudfärg.
      gud skapade både människan och apan. Människan för att få fart på saker och ting och apan för människor skulle kunna håna dem.

Kommentera