Terrorattentat i Malmö den 28 maj?

BROTTSLIGHET. Stadsbussen blev fullständigt utbränd den 28 maj. Bussbolaget Nobina startade en utredning – och nu har polisen upprättat en anmälan om grov mordbrand, rapporterar Sydsvenskan

Många såg den svarta röken när stadsbussen fattat eld i Västra hamnen. Ingen skadades i branden. Busschauffören hade just släppt av alla passagerare på ändhållplatsen Fullriggaren när branden startade.

Ögonvittnen berättade för Sydsvenskan att brandförloppet var explosionsartad och att branden verkar ha startat i bussens motorutrymme. – Först kom det rök, sen eld och sen small det, berättade ögonvittnet Filip Stamenkovic.
Bussen som fattade eld var en gasbuss, men gasflaskornas så kallade smältsäkring hade lösts ut, enligt Räddningstjänsten som var på plats i flera timmar på brandplatsen.

-Pettersson säger att har en anlagd brand startat i en gasbuss i trafik är det inte mordbrand utan försök till terrorattentat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Terrorattentat i Malmö den 28 maj?

  1. I all media så säger ingen vad som händer i USa, läste nyss att HRC (Hillary Rotham Clinton) är misstänkt som varande deltagare i människohandel och sexuella övergrepp !!!

  2. All infrastruktur borde i dessa dagar vara vald/anpassad med hänsyn till att försvåra terrorattentat: inga gasbussar, bygg/glasa in gångbroar och liknande åtgärder

  3. Likadant var det med gasbussen i Stockholm som av en utlänning kördes helt FEL väg och krockade med ett tunneltak, knappast en olycka!? Där blev det tyyssst?!

    • Det var säkert vårdslöshet. Chauffören hade dålig uppsikt över omgivningen på grund av något som distraherade. Han var inte uppmärksam på skyltarna som visade på högsta fordonshöjd.
      Han babblade säkert i telefon precis som så många andra chaufförer av ”pensonärsräddartyp”. För vissa personer hjälper det inte med hands free.

  4. Vem? När? Och varför?. Om det inte finns tekniska orsaker (bussen är säkert tillverkad i tiostusentals exemplar i världen) återstår bara en sak: någon har anlagt branden. Var det en tillfällighet att ALLA passagerarna gått av bussen och inga nya stigit på?

    Svenska media och myndigheter mörkar för att inte skapa ”främlingsfientliga strömningar”… då är det bättre att ingen vet.

    Var terrorattentatet meningslöst iochmed att ingen svensk dog? Ett fiasko? Och när händer det igen?

    Är personalen på verkstaden säkerhetsklassade? Eller praktiserar IS-återvändare där….

Kommentera