Malmö stad uppmanar personalen att hålla sig inomhus och gå ut så lite som möjligt…


MALMÖ. För en vecka sedan gick kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ut i Sydsvenskan med budskapet att det går bra för Malmö. – Vi har verkligen en positiv utveckling. Malmö går åt rätt håll, sade Katrin Stjernfeldt Jammeh, trots sprängningar, skjutningar och rån. 

Det verkar som kommunstyrelsens ordförande slirar lite på sanningen, för samtidigt som Katrin Stjernfeldt Jammeh påstår att Malmö har en positiv utveckling så ger Malmö stad råd till sin personal att röra sig utomhus så lite som möjligt.

Malmö stad har skickat ut en lista med ”tips och råd för hur du undviker att hamna i oönskade situationer” till all personal inom hälsa, vård och omsorg, rapporterar Kvällsposten som listar några punkter.

 • Planera din färdväg – känn ditt område. Alternativa färdvägar/ingångar/utgångar”.
 • Försök att minimera tiden från det att du parkerar din cykel/bil tills det att du går in till brukaren.
 • Innan du lämnar ett trapphus, titta först ut och gör en bedömning av omgivningen för att undvika att hamna i en oönskad situation.
 • Undvik att titta på mobiltelefon när du rör dig utomhus.
 • Håll avstånd till personer som bedöms som potentiellt hotfulla eller farliga och öka avståndet om det inte finns andra personer i närheten”.

Listan är dock inte ny utan togs fram för ett år sedan, nu tyckte kommunen det var dags igen trots att socialdemokraten Katrin Stjernfeldt Jammeh säger att utvecklingen i Malmö är positiv.

-Pettersson säger att det känns tryggt…

Bagdad-Bob…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Malmö stad uppmanar personalen att hålla sig inomhus och gå ut så lite som möjligt…

 • EH

  Kanske inte rätt forum men jag gör ett försök.
  Antar att det är narkotikan som klanerna lever av. Men vem köper den då?
  Hör aldrig något om att det är svenska invånare som bidrar också med det. Först skatter till bidragen sedan pengar till narkotikan.

  Gilla

 • Tony

  Jag har funderat lite på det där med utbildning? När man
  ser titlar av olika slag i detta titelsjuka landet så förstår jag
  att dessa titlar har man studerat sig till. Det märkliga med
  alla dessa viktigpettrar som drar in sina kunskaper i
  sammanhanget när man diskuterar invandring så är
  dom alltid för fri invandring och öppna gränser, men förfasar
  sig över alla skjutningar o sprängningar som sker, att
  detta hänger ihop med den kravlösa invandringen är dom
  oförmögna att begripa och försöker då blanda bort korten.

  Min tanke blir, kan det va så att många, inte alla, blir dummare
  i huvudet ju mer dom studerar, det verkar så i många fall.

  Detta undrar en som bara har åttaårig folkskola, men som
  är i stånd att själv räkna ut saker o ting?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Trygga Malmö”, det bästa av det bästa med den ”svenska modellen”.

  Gilla

 • ruben

  Staden verkar vara i ett krigstillstånd, där fienden kan dyka upp varsomhelst ifrån och ansvaret för att undgå hatbrott, våld och rån överlämnar kommunen till den enskilde. Staden är skyldiga att erbjuda gratis beväpnad eskort för yrkesutövare. Jag misstänker starkt att otryggheten hör starkt ihop med Malmös kroniska skuld på 15 miljoner om dagen. Stadens ledning verkar leva mer i symbios med den våldsbenägna fienden än med de skötsamma kommuninvånarna. Det är en dålig utveckling vad jag kan förstå.

  Gilla

 • Lagro

  Det som inte många förstår är att det är anstiftade mord och skjutningar, som polisen har ingen möjlighet att få bukt med, de har inga resurser och befogenheter för att lösa den typ av brott som är helt ny för Sverige och kommer med den importerade asylinvandringen.
  Det som nu görs är att anmälda brott läggs ned som endast förvärrar brottsligheten, den kommer att öka kraftigt, det är utvecklingen som blir.

  Gilla

  • Lagro

   Den större delen av svenska folket 82% idag önskade den här utvecklingen som var lätt att förutse och kom varningar, men de som varnade var rasister, främlingsfientliga m.m.
   De länder som har den här brottsligheten med klaner och anstiftade mord , använder drastiska metoder för att få bukt med den, som är omöjligt för svensk polis att använda.
   I Sverige läggs anmälningarna ned för att få en bättre statistik, men brottsligheten kommer att öka kraftigt.
   Politikerna har ingen lösning på brottsligheten utan kommer med populistiska förslag som ”att nu skall vi ta till hårdhandskarna” som säger ingenting.
   Brottsligheten kommer att bli mycket värre och många kriminella söker sig till Sverige därför de anser det riskfritt att operera här.

   Gilla

   • Lagro

    Många gånger är det droghandeln som skapar den här kriminaliteten, som nu sker i klaner och det finns anstiftade mord, alltså de hyr in professionella mördare som utför morden eller skadeskjutningarna , sprängdåd m.m.
    Svenska myndigheter och polis har ingen möjlighet komma åt den här brottsligheten, som också är mycket svår att stoppa eller lösa.
    Svensk polis har inte den befogenheten att lösa den här kriminaliteten, lagstiftningen för polisen måste ändras, som inte kommer att ske.
    Politikerna tror väl att den kommer att tyna bort ”det blir bättre senare” som tycks vara deras lösning på alla problem, men sanningen är den att det blir värre finns ingen annan utveckling.

    Gilla

   • Lagro

    Det som händer i områden där många asylinvandrare har kommit in är att svenskarna flyttar ut de lånar upp pengar och köper bostadsrätt eller villa alla som har jobb och möjlighet att få lån.
    Svenskar vill inte bo i samma områden som de här asylinvandrarna, de har röstat för multikulturen, men själva vill de inte tillämpa den.
    Samma sak med politikerna de vill inte bo i samma område som de här asylinvandrarna.
    Det kommer och är redan ett segrerat samhälle, där höginkomsttagare är bosatta i gröna säkra områden, med bra skolor m.m.
    Blir de sjuka har de privatförsäkring och behöver inte köa för sjukvården.
    De som hamnar sämst till är låginkomsttagarna , som blir kvar i gettona och har ingen möjlighet att komma ut från en tillvaro med rasism från de inflyttade asylinvandrarna.
    De blir utsatta för kriminalitet som våldtäkter, rån, misshandel, stölder m.m.
    Skolorna i gettona är under all kritik som gör att för barnen blir det mycket lätt att bli kvar i den miljön som nu existerar i gettoomårdena.

    Gilla

   • Lagro

    Svenska politiker är mycket naiva och okunniga och har även många anhängare till det scenariet.
    Allting började på 70 talet då var det mulitkulturen som var något för framtiden.
    I Sydafrika fanns en apartheidregim, som svenska politiker var mycket starka motståndare till och såg ANC som framtiden och stödde ANC finansiellt frikostigt.
    Allt skulle bli så bra i Sydafrika när ANC kom till makten, kriminaliteten var hög som skylldes på politiken, som skulle falla drastiskt med regimskifte till svart majoritet.
    Svensk media engagerade sig väldigt mycket för ANC:s maktövertagande och ett multikulturellt samhälle.
    Vad hände när ANC kom till makten, det blev ett mycket värre rasistiskt samhälle än det tidigare var, nu var det svarta som diskriminerade vita genom olika orättvisa lagar.
    Kriminaliteten sköt i höjden, även om ANC vidtog kraftfulla åtgärder mot den , men ingenting hjälpte utan den blev mycket värre.
    Investeringar uteblev som skapade stor arbetslöshet, mycket därför att ANC bedrev konfiskeringar av banker och företag, som skrämde bort investeringar.
    Korruptionen sköt i höjden, mycket genom kvoteringar som infördes, där pengar fanns att tjäna på olika sätt.
    2 miljoner vita sydafrikaner lämnade landet som insåg landet var på väg utför en ravin.
    Valutan deras Rand har fallit mycket kraftigt under ANC.
    Det som skedde i Sydafrika kommer till stora delar att ske i Sverige, och insatta personer i Sydafrika har varnat för det.
    Svensk media och politiker vill inte veta av Sydafrika i dag, som inte alls fick den utveckling som de trodde så starkt på.

    Gilla

 • Realist

  MALMÖ stad är kanske rädda för att mista sitt stora BIDRAG från staten – ALLTSÅ ALLA SKATTEBETALARE I HELA SVEA RIKE !!!

  Gilla

 • Bosse

  Det är många politiker som borde sitta inne i Malmö

  Gilla

 • Kungen

  Än så länge får man ju bo var man vill. Man behöver ju inte bo i närheten av getton. Malmö är den stad som tar emot mest stödpengar

  Gilla

 • Kungen

  Vilken tur att man inte bor i malmö. Där vill man inte bo även om det vore gratis. Gissar på ordentliga skattehöjnigar framöver – typ 4-5 kr..

  Gilla

  • Stenbock

   Kungen:
   Vet ju inte var du är bosatt,men så fungerar det i över 60 Ghetton i Abzurdien..
   Ungefär samma råd som jag följt de sista åren i ”mitt Ghetto” !
   Läser bildörrarna så fort jag satt mig in i bilen.Åker så fort som möjligt ut ur området. Vid hemkomsten öppnas först,när sikten är klar.Svårast är det under mörka halvåret….

   Gilla

 • EH

  Positiv utveckling? … tja! det betor väl på vad målet är.

  Gilla

 • SVENSK

  Malmö, det mångkulturella paradiset för utländska kriminella!

  Gilla

 • centurion

  Det finns gott om hycklande politiker som åtskilliga gånger har vittnat om hur trevligt, berikande och säkert ett besök i de utsatta områdena kan vara. Vad dom däremot inte vill tala högt om, är att deras propaganda-besök är rigoröst planerade sedan länge med uppbackning av vakter, polis och säpo-personal. Medan vanligt folk uppmanas att klä sig i trasor, lämna värdesaker hemma och röra sig i stora grupper för att om möjligt ha en liten chans att klara sig. Varför reagerar vi inte med avsky när en såsse ljuger ? Nej, vanans makt avtrubbar oss.

  Gilla

 • Kurt

  De få väl utbilda personal i militär framryckning, klä dom i kamouflage svärta ner ansikten, skickar dom till en commando utbildning typ Navy Seals. Fy fan det Sverige som jag möte 1977 är en saga blot.
  Det värsta som hände då va ett slagsmål utanför TT-grillen där jag hade mig själv att skylla för 😉 eller nån gång ett gruff vid dansen i Nävekvarn.
  Min inga skjutningar eller knivar och för det mesta man mot man. Ingen risk att man skulle bli skjuten vid ett senare tillfälle.

  Gillad av 1 person

 • angelicaplacet

  Positiv utveckling måste bero på att Malmö stad får 15 miljoner om dagen som landsbygds kommuner skulle fått.
  Det är helt obegripligt hur en storstad kan få stjäla så mycket pengar.

  Gilla

 • Kattsand

  Ok, positiv utveckling och det går åt rätt håll, enligt våra politiker, när det skjuts mer och mer, vi behöver nog byta ut en hel del politiker om man vill bli av med skjutningarna…

  Gilla

 • En höjdare!

  Vilket lyft för Malmö stad.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Kan personer söka asyl till andra län och länder.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: