Utländska trupper har landstigit i Skåne


FÖRSVARET. Sedan en vecka tillbaka pågår en stor militär marinövning, Baltic Operations, BALTOPS 2019 i södra Östersjön. Totalt medverkar 12000 soldater, 40 fartyg och lika många stridsflyg och helikoptrar från 18 nationer.

Under övningen Baltops kommer de övriga fartygen försöka hitta den svenska ubåten som deltar. Foto: Rebecka Signäs/Försvarsmakten

Som del i en större landstigningsövning på Ravlunda övningsfält i östra Skåne, agerade Brittiska Royal Marine 3 Commando framför kamerorna på ett litet pressuppbåd på tisdagen. Under morgontimmarna hade 200 spanska soldater tagit sig iland med gummibåtar från ett större hangarfartyg.

Intill övervakades övningarna från det amerikanska ledningsfartyget Mount Whitney. – Huvudsyftet är att vi ska lära oss att samverka med alla nationaliteter som deltar. Utmaningen är språket och att vi hanterar vår utrustning lite olika, säger Magnus Jönsson som är chef för Sjöstridsskolan.

Sverige deltar med ungefär 100 personer, två korvetter och en u-båt. Finland och Sverige deltar vid sidan av 16 Natoländer.

-Pettersson undrar om inte Försvaret och våra utländska vänner skulle förlägga några övningar till de stadsdelar som intagits av främmande makt och som inte är välkomna gäster…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Utländska trupper har landstigit i Skåne

 • eugenecork


  tråkigt att övningsdeltagarna bara leker
  krig…till och från i Skåne liknar ganska
  mkt Libanon…krig kan pågå i delar av
  landet, medan civibefolkningens Pågar
  och Grebber ligger på playan å lapar
  sol… *palistinernas* frihetskrig har med
  Maggans hjälp nått oss, små poffar nu
  till en början, i väntan på redigare tag

  Gilla

 • Billy Boy

  Bra att vårt tidigare mycket hårt nedbantade marina försvar …

  …. nu får efterlängtad och pålitlig militär hjälp från våra europeiska och amerikanska vänner.

  Hoppas att även vårt hårt besparade flygvapen …

  … får den förstärkning och det stöd som Sverige är i extremt stort behov av.

  Vi skulle ju då kunna känna oss lite tryggare i händelse av att ett svårt krisläge skulle uppstå om inkräktare med onda avsikter försökte göra oss ännu mer illa än vad som redan skett innanför vårt lands gränser.

  Gilla

 • Isidor

  Svenska politiker har alltså godkänt att Sverige ska vara en lekplats för provokationer mot Ryssland vilket är mer än idiotiskt,vad har vi på att vinna på det betendet? Istället för att leva ifred med det stora landet i öster så väljer man alltså provokation 🙂
  Politikerna har medvetet också minskat försvaret för att sas bakvägen kunna ansluta sig till NATO i den tron att NATO skulle försvara oss vilket en hög Natomilitär avvisade som sade att de skulle de inte göra 🙂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: