Percy Rosengren, 72, döms till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp


HETS MOT FOLKGRUPP. 72-årige Percy Rosengren döms till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Bland annat har han skrivit rasistiska blogginlägg och publicerat bilder på Adolf Hitler. Mannen döms för tolv fall av hets mot folkgrupp efter att vid flera tillfällen ha publicerat texter och bilder där han, enligt domen, har uttryckt rasistiska kommentarer mot olika folkgrupper och homosexuella.

Percy Rosengren

Rosengren har även publicerat bilder på bilder på Adolf Hitler där han gör en romersk hälsning tillsammans med texten ”Beprövad kamp är enda lösningen”.

I bevisningen mot mannen fanns flera skärmdumpar från hemsidan, och han döms till tre månaders fängelse.

Mannen har tidigare dömts för samma typ av brott, och på sin blogg skrev han att det är något som han är stolt över.

-Pettersson anser att lagen Hets mot Folkgrupp ska avskaffas, den gäller bara åt ett håll, när svenskar ”hetsar”. Men när andra folk hetsar svenskar är det tyst.

Percy är inte så imponerad utan säger på Demokratbloggen:

”Lagen om HMF är ett brott mot grundlagen och därför illegitim, så den här regimen är en ockupationsregim som heller inte är legitim. Syftet är att skrämma folk till tystnad, precis som i Sovjetunionen.

Jag ska kastas i fängelse på grund av mina åsikter och några bilder och för att jag inte är politiskt korrekt. Observera att endast i totalitära diktaturer måste man vara politiskt korrekt och blir förföljd för sina åsikter.”

TIDIGARE 2019-02-17. 72-åring åtalas för rasistiska blogginlägg och Hitlerbild

HETS MOT FOLKGRUPP. En 72-årig man, Percy Rosengren, som driver Demokratbloggen, åtalas för hets mot folkgrupp. Percy har enligt åtalet flera gånger publicerat texter och bilder på sin hemsida som är rasistiska och som kränker olika folkgrupper och homosexuella, rapporterar SVT Sörmland. Han finns även på Diktaturbloggen.

Rosengren har bland annat också publicerat en bild på Adolf Hitler som gör en romersk hälsning. I bevisningen finns flera skärmdumpar, men mannen förnekar brott.

Mannen dömdes för liknande brott för ungefär ett år sedan. Då skrev han på hemsidan: ”Jag har gjort mig skyldig till hets mot folkgrupp på sju punkter och det är jag stolt över”.

-Pettersson undrar vad det skulle vara för fel på att publicera en bild på Adolf Hitler som gör en romersk hälsning, sådan bilder finns överallt, även på SVT. Det borde inte vara värre en att lägga upp en bild på Gudrun Schyman eller Stefan Löfven.

Tror ni herr Löfven skulle dömas med handen i en annan vinkel eller sedd från ett annat håll? Han som dessutom gillar att kalla andra nazister.

Visst, herr Rosengren uttrycker sig hårt som de flesta av oss gör ibland men det är frivilligt att gå in på Demokratbloggen för att läsa och samhället borde ha viktigare saker att lägga skattepengar och resurser på än en 72-årig man och en gummiparagraf som hets mot folkgrupp.

På bilden, som inte är helt färsk står Oscar Schau, en av Expos medarbetare som skrivit åt Sydsvenskan och Skånska Dagbladet och arbetat med Inte Rasist, men idiot. När den ”goda” sidan hyllar Hitler är det ett skämt – när andra gör det blir det åtal för hets mot folkgrupp…

När Palestinier hyllar Hitler får de bistånd…

***

Varför får man skoja om vissa människor men inte om andra?

NÄTHAT. Vem och vad avgör vad som är rimligt? Vad som är skämt och satir eller ett hot? Kan någon garantera att lagar inte missbrukas för att tysta kritiska röster. 

År 2012 publicerade Petterssons nedanstående bild, vilket föranledde en anmälan för hets mot folkgrupp. Enligt polisen var det den Eskilstunastyrda lokaltidningen som lämnade in anmälan. Åklagaren var dock klokare än lokaltidningsredaktionen och slängde anmälan i papperskorgen. Jag har funderat på att byta ut texten nederst till höger mot journalist men vill inte vara elak.

Exempel på näthat är många, och det finns flera organisationer som jagar folk och ibland lyckas fälla någon för hets mot folkgrupp. Detta tar enorma resurser från det rättssystem som inte har resurser att utreda grova gruppvåldtäkter.

Nåväl, det är en skum lagstiftning. Två bilder nedan, den ena har hamnat i rättssystemet för hets mot folkgrupp efter att ha publicerats på Facebook. Den andra som publicerades i tidningar över hela landet och symboliskt skulle utrota en grupp människor med insektsgift var humor och satir. Alltså inget åtal.

Anar någon en linje i detta?

En av männen bakom ”Näthatsgranskaren” är Tomas Åberg, tidigare Bergström och före detta polis som hyllas för sina insatser. Om Tomas kan ni läsa på PetterssonsNya Tider, och Demokratbloggen,  det tycker jag är kul, för Tomas som får statsbidrag för att granska andra tål säkert att granskas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Percy Rosengren, 72, döms till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp

 • rune

  …publicerat bilder på Adolf Hitler.” Bilder på Stalin är väl betydligt värre men likväl tillåtet. Mycket märkligt !!!

  Gilla

 • En politisk dom | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] den här domen. Förra veckan dömdes en man till tre månaders fängelse för att ha hetsat mot folkgrupp på sin blogg. I februari dömdes en 40-årig kvinna till […]

  Gilla

 • Maja

  Alla journalister till 99 % är politiskt korrekta. Jag träffade en som inte är det. Skrämmande vad han berättade. Måste vara mycket jobbigt att dansa efter de andras pipa, hålla käften och aldrig våga opponera. Svenska journalister bör kippas i soptippen

  Gilla

 • Tony

  Ja att påstå att vi har yttrandefrihet är bara nonsens, vi har
  omvänd yttrandefrihet där importerade kan säga och göra
  nedsättande saker mot Svenskar, och då tittar det Svenska
  Rätts skämtet åt ett annat håll, sen sitter man och lusläser
  kommentarer från gamla Svenskar, till och med via en
  djurplågare och utdömer fängelsestraff för deras åsikter.

  Det är väl inte konstigt att dom som är äldre reagerar, dom
  har ju hela bilden av hur landet kapsejsar av denna
  dåraktiga regerings politik?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dags igen, SD: partiledning utesluter fyra stycken medlemmar ur partiet !
  Utrensningarna fortsätter.

  Gilla

  • Nisse

   SD har fullständigt spårat ur, och Jimmy Åkesson för SD i helt fel riktning. Jag har sagt det förut, det sämsta SD gjorde var att utesluta Gustaf Kasselstrand.

   Gustaf Kasselstrand är den absolut vassaste partiledaren idag och som verkligen talar klarspråk. Han kallar en spade för en spade och håller inte på och ändrar sig hela tiden som Jimmy Åkesson gör för att passa in i sällskapet.

   När AFS kommer in i riksdagen kommer SD att tappa minst hälften av sina väljare till AFS, det är jag övertygad om. Ändrar inte SD inriktning snart så kommer det att gå för dom som det gjorde för Dansk Folkeparti. Mesighet inger inget förtroende.

   Gilla

   • Pettersson

    Nisse, inte när AfS, kommer in i riksdagen, utan om. Dessutom NÄR och OM, AfS får 50 procent eller mer av rösterna eftersom de har sagt att de inte tänker kompromissa i vissa frågor.

    AfS behöver alltså 51 % för att genomföra sin politik, de fick 0,31 procent.

    Gilla

   • Nisse

    Pettersson, jag är övertygad att Afs kommer in i Riksdagen. Deras 0,31% är fejk, det vet både du och jag. Jag är säker på att dom fick minst 3% i verkligheten.

    Att dom skulle behöva 51% för sin politik, det håller jag inte med om. SD hade mycket problem i början och fick nöta länge innan dom kom in i Riksdagen.

    Problemet är att Jimmy Åkesson har satt sig till ro i fåtöljen, och inte för partiet vidare och gör det starkare. Han har inte den karisman och framåtandan som Kasselstrand har.

    Det är väldigt många som nu är besvikna på SD efter EU valet. SD’s ändrade ståndpunkt i fråga om Swexit tror jag kan bli förödande för partiet, till gagn för Afs.

    Gilla

   • Pettersson

    Nisse, du får tala för dig själv, inte för mig. Jag tror inte att AfS eller någon annans siffror är fejk. De fick runt 20.000 röster och behöver c:a 240.000 för att komma in i riksdagen. Jag har inget emot AfS eller återvandring, men jag tror också på att SD tjänade på att ändra åsikt om EU.

    Du litar tydligen inte på vad AfS säger när de påstår att de inte ska kompromissa om återvandring och kvotflyktingar. Då vill Kasselstrand och de andra kompromissa, precis som Åkesson enligt dig. Annars gäller 51 procent.

    Gilla

   • Maja

    Hade det inte begåtts valfusk hade nog AFS haft bra många fler röster. Vi måste kräva i nästa val en oberoende valbevakning, det bara MÅSTE bli så.

    Gilla

 • Bosse S

  Någon gång inom en snar framtid, när vi äntligen sparkat ut alla nyliberaler och socialister från regeringskansliet, ska alla de som dömts av den regelvidriga förtryckarlagen hmf få total upprättelse och saftiga skadestånd.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Att tex Stalin inte har fått samma negativa status som Hitler, beror ju bara på det faktum att segrarna skriver historien samt att det i detta land är vänsterfalangernas åsiktskorridor som gäller.

  Om man ser till Hitler och nationalsocialismen och bara håller sig till åren 1933 – 1938 så blev Hitler bara mer och mer populär bland Tyskarna vartefter åren gick. Hade han dött i tex hjärtattack eller ett attentat 1938 hade han gått till historien som en av det moderna Tysklands största statsmän, enl historiker som studerat nationalsocialismen.

  Hitler och partiet hade byggt upp ett Tyskland som ekonomiskt hade sjunkit djupt ner i spåren av kriget och depressionen 1929-1930. När partiet med hjälp av stödpartier tog makten 1933 började man raskt införa nya lagar som underlättade upprustningen av landet och få folk i arbete. Efter ett par år började Tyskland framstå som ett modernt framgångsland. Även Sverige skickade många delegationer till Tyskland för att studera deras framgångssaga och göra affärer.

  Sådan var hans status innan kriget och innan judetransporterna började.
  Resten är historia.

  De krigsbrott och utrotningar av judar och romer mm som tyskarna låg bakom kan man bara inte försvara. Men vad är det egentligen som gör att IS, Hamas mfl liknande rörelser får sådant stöd av våra makthavare. IS illgärningar är ju grymmare än nazisternas.

  Och IS medlemmar tas emot i landet och får bidrag och förturer till bostäder mm. Varför?
  Varför fördöms de icke?

  Gilla

 • Argus

  Två saker; Lagen om hets mot folkgrupp är en skam för Sverige. Antingen så har man absolut yttrandefrihet, som inskrivet i den amerikanska konstitutionen, eller så har man inte yttrandefrihet alls.

  Eftersom motståndet mot frihet och demokrati är som det är så måste vi vara både listigare och slugare och att vifta med den österrikiske korpralen vinner inga segrar oavsett hur rätt man har i sak. Bland gemene man blir det bara ryggradsreflexer som Greta och koldioxiden vilket inte heller stämmer.

  Vi kan lära av Donald Trump och framförallt av Nigel Farage som båda slagit det politisk etablissemanget trots ett hopplöst underläge. Som det ser ut just nu kommer Trump att få en andra period, med förhoppningsvis fler vänner i kongressen, och Brexit Party är Storbritanniens största parti.

  Strategin bör vara att utmana och förödmjuka den så kallade eliten på sådant sätt att de inte kan anlägga moteld utan att göra bort sig, som Farage gjort med Juncker.

  Sedan kan man undra vad vi har för ett samhälle som spärrar 72-åringar för ord och bilder och låter importerade kriminella gå lösa eller som mest få en dask på fingrarna.

  Gilla

 • Janne

  Hela Sverige drivs av landsförrädare, den som inte ser detta nu, kommer nog aldrig att vakna. Det kan inte bli tydligare än så här!

  Gilla

 • Stenbock

  Kloka ord Percy förklarat den situation som är rådande i Abzurdien !
  Vem kunde ana att man sin sista åt skulle tvingas leva i en totalitär stat, enl. Sovjetisk förbild !
  Skrämmande är inte starkt nog….

  Gilla

 • SVENSK

  Den som fortfarande inte förstår att ” sverige” är en åsiktsdiktatur under occupation och håller på att förvandlas till en fullfjädrad diktatur delvis under EUs kommando, begriper inget!

  Gillad av 1 person

 • age

  Då är det väl dags för fängelse för några av
  oss här på bloggen?

  Jag har ju, bl.a. skrivit att religion är att leva
  i en fantasivärld: Att tro att något som inte
  finns – finns, eller tvärt om .

  Gilla

 • ossie

  Att inte SVT blir åtalade. Dom visar ju levande bilder på Hitler i serien Hitlers innersta krets. Ligger fortfarande kvar på SVT Play.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: