SD-förslaget: Bara svenska ska få talas i skolan


SKOLAN. Sverigedemokraterna i skånska Skurup vill förbjuda andra språk än svenska på raster och lektioner i skolan, rapporterar Lokaltidningen. Att det talas andra språk kan leda till utanförskap, mobbing och missförstånd, menar partiet.

I en motion skriver partiet att språkförbudet förväntas leda till en snabbare integration. Partiet vill dock se undantag för regeln när det gäller de nationella minoritetsspråken och under språklektioner.

SD Skurup

-Pettersson säger att det är en självklarhet och borde gälla i hela landet. Steg för steg går det att bygga upp landet igen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “SD-förslaget: Bara svenska ska få talas i skolan

 • Kungen

  ÄNTLIGEN. Självklart ska det vara så i ALLA skolor i hela landet. Vi är i Sverige och här talar vi svenska. Åk hem om det inte passar då

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Hade en kollega som vuxit upp i Tornedalen Pratade han Meänkieli på rasten i skolan fick han örfil från läraren. Vill SD detta???

  Gilla

  • Pettersson

   Thorsten, SD vill att du läser inlägget innan du kommenterar och ställer frågor. Svaret står där.

   Gillad av 1 person

   • Thorsten Schütte

    Nu klarnar bilden, såg rött och blev påmind om gamla onda tider när jag bara ögnat igenom Din text. Men jag ser även problem med att en lärare lägger sig i och avbryter ett samtal mellan elever som kan vara av förtrolig karaktär bara för att det är på ”fel” språk.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: