Kom hem!


Petterssons tog tidigare idag upp Somalias utrikesminister Ahmed Isse Awad och hans vädjan till landsmän i USA att återvända hem och hjälpa till med uppbyggnaden av landet.

Ja, varför inte? En utbildad somalier gör mer nytta i Somalia än i USA, Sverige och alla moderna västländer.

En outbildad somalier är inte och kommer aldrig att vara en del av det västerländska samhället. Merparten av de somalier som bott i västvärlden har inte varit och kommer inte att bli självförsörjande och skattebetalare. De trivs i vår del av världen p.g.a. de generösa bidragen, möjligen lugnet, men inte p.g.a. klimat, regler eller samhällsuppbyggnad. Egentligen trivs de bäst i värmen hemma i Somalia.

Vi får se om Ahmed Isse Awad har bättre lycka än sin företrädare och om Donald Trump kommer att bistå USA:s somalier på sin resa hem. Ty Awads företrädare, Fowsiyo Yuusuf Aadan, var i Sverige 2013 och skickade här ut samma vädjan till sina landsmän. Orden i hennes vädjan känner vi igen från Isse Awads.

”Nu går även ett av Afrikas mest plågade länder mot en ljusning. Läget har stabiliserats i Somalia. Terrornätverket al-Shabaab har jagats bort från huvudstaden Mogadishu. Landet har fått både en regering och ett parlament. Återuppbyggnaden har startat även om säkerhetssituationen inte är helt under kontroll”

Inte tusan brydde sig Sveriges somalier om hennes vädjan. Antalet somalier i Sverige ökar, om än inte i samma takt som förr. 2013, när Somalias utrikesminister besökte Sverige, satt Fredrik Reinfeldt som statsminister och tacka tusan för att han inte hjälpte somalierna i Sverige med sin hemresa. Nuvarande lär heller inte göra det då Socialdemokraternas nya väljare är just somalier och andra förortsbor.


6 responses to “Kom hem!

 • Kenth Andersson

  Därför massimporterar socialbyrån och idiot-Sverige just outbildade Somalier som ska och garanterat kommer att leva på äkta infödda svenskars skattepengar !
  Sådana väljare, sådana makthavare.

  Gilla

 • Leon

  Bra börja med Tensta o Rinkeby där alla bor bara åka hem nu

  Gilla

 • Brasklappen

  Somalierna i Akalla föredrar naturligtvis socialbidragen här och nada krav på att arbeta! Folkgruppen somalier skickar hem 10 tals miljarder kronor till släkten/klanerna i Mogadishu av socialbidragen OCH DE RÖSTAR PÅ…..SOCIALDEMOKRATERNA….Gud säger:” Sverige är jordens SKITMAGNET nr 1 och 82% tycker det är bra!”

  Gilla

 • Fritte

  Zoomalier passar på zoo, det hörs ju på namnet. Eller Afrika.

  Gilla

 • Bosse

  Här är ett gyllene tillfälle att skicka hem tiotusentals somalier utan att regeringen kan skylla på att mottagarlandet inte vill ta emot dom. Men jag är säker på att nu får dom inte åka tillbaks. Man hittar på andra bromsklossar. Och skulle dom vägra så är det ändå bara att flyga iväg till Somalia för man vet att dom är välkommen hem. Nu kan inte Morgan Johansson skylla ifrån sig längre.

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Vad skönt det känns.
  Nu behöver vi inte släppa in en enda Somalier mer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: