Flicka skadad när 1,7 kg tung sten kastades mot polis

BROTTSLIGHET. Två personer på moped kastade en stor sten mot poliser i Kristianstad på måndagskvällen. Men stenen, som vägde över ett kilo, träffade istället en 11-årig flicka. –Helt oacceptabelt, säger Peter Frostlund, inre befäl hos polisen, enligt Ystads Allehanda.

Händelsen inträffade strax innan klockan 20.30 längs Göingegatan. En polispatrull fanns på adressen i ett annat ärende då två okända personer på moped kastade en stor sten i riktning mot poliserna.

– I och med att det fanns mycket barn på platsen träffar stenen, som väger 1,7 kilo, istället en 11-årig flicka, säger Peter Frostlund, inre befäl hos polisen i Kristianstad, och fortsätter: – Skadeläget är okänt men hon behövde uppsöka sjukvård. Som tur var träffade stenen inte huvudet, utan kroppen. Med tanke på tyngden vågar jag inte ens spekulera i vad som kunde ha hänt om stenen hade träffat henne i huvudet.

Mopeden ska dessutom ha återkommit till platsen och personerna ska ha kastat mer sten i riktning mot polisen.

-Pettersson är normalt en fridsam man men ibland undrar jag varför inte polisen använder sina vapen…en 1,7 kilo tung sten är mordförsök och när förövarna återkom borde det ha funnits tid att sikta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Flicka skadad när 1,7 kg tung sten kastades mot polis

  1. En perfekt svensk stenkastande mångkulturell import !
    Tack ännu en gång landsförrädare 7 klövern.

  2. Betéendet liknar inte svensk kultur. Det liknar Inte ens svensk kriminell kultur. De har samlat ihop till allmänfarlig vårdslöshet, mordförsök, som bör ge minst 10-årigt fängelsestraff samt obligatorisk utvisning. Är de minderåriga ( under 18 ) ska föräldrar och övriga i familjen ta ansvar som målsmän och följa med på utvisningen.

  3. Polisen skrev inte att det var utlänningar, därför kan vi tyvärr konstatera att det är vidriga svenskar. Ja, vi är sannerligen inte ett dugg bättre än utlänningarna.

  4. Finns väl en förklaring;

    Om polisen identifierade de potentiella
    mördarna som muslimer så gäller ju
    kontraktet, som regeringen/S/
    LANDSFÖRRÄDARNA har med muslimerna.

    D.v.s. polisen – och SÄPO har skyldighet att
    ha överseende med sektens medlemmar!
    OBS! SÄPO svarar inte på min skriftliga
    fråga om LANDSFÖRRÄDERIET!

    Detta tolkar lag som att de står under
    LANDSFÖRRÄDARNA, S och regeringen
    att följa kontraktet.

    Känner du dig trygg med SÄPO och polisen?
    (”Grannsamverkan mot brott” kan kanske
    bidra till en större trygghet?)
    – men tänk på att medborgargarden
    är förbjudet!
    Dock är ”folkgrupper”, med samma intressen,
    religion och, eller andra gemensamma
    intressen tillåtna.

  5. ”Helt oacceptabelt”, sa han, konstapeln. Låter som något vi hört förr många gånger. Denna floskel har en viss Stefan rapat upp ett otal gånger, utan att det har lett någonstans. Är dom tvillingar eller bara lika korkade och odugliga. Men för h-e, om det nu är helt oacceptabelt ser man väl till att sy in de skyldiga då… De kom ju t.o.m. tillbaka och kastade en gång till. Svenska polisen — ett dåligt skämt på alla nivåer.

Kommentera