Efter Förintelsen blev Malmö en fristad för judar, men…

BROTTSLIGHET. Efter Förintelsen blev Malmö en fristad för judar. Men under de senaste åren har Judiska församlingens medlemsantal minskat snabbt. Företagsledarna Dan Olofsson och Lennart Blecher skänker därför 40 miljoner som ska gå till församlingens säkerhetsarbete, rapporterar Dagens Nyheter

– Vi hoppas att vi kan ingjuta lite hopp i den judiska befolkningen, så de känner att även om inte politikerna vill göra något så finns det personer som är beredda att stå upp för dem, säger Dan Olofsson.

Den judiska församlingen i Malmö hade uppemot 3000 medlemmar på 1970-talet, men i dagsläget består den av cirka 380 personer.

Detta efter att flera allvarliga hot och trakasserier har uppmärksammats under de senaste åren. I december 2017 kastades brandbomber mot byggnaden i Malmö som hyser församlingen, dagen efter hölls en demonstration där det ropades ut hot om våld mot judar med ord som ”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”.

I slutet av december 2010 utfärdade den judiska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center en varning till judar för att resa till Malmö, efter flera uppmärksammade trakasserier mot judar i staden. Organisationen uppmanade till ”extrem försiktighet” vid besök i södra Sverige.

2015 skickade USA:s dåvarande president Barack Obama sitt sändebud Ira Forman, för att denne skulle granska hur hot och trakasserier mot stadens judar hanterades. Besöket kom i kölvattnet av terrorattackerna mot judiska mål i Paris och Köpenhamn, men även efter larm om att Malmös judar utsätts för hot och trakasserier i sin vardag.

-Pettersson menar att detta kan vara bra kortsiktigt, men långsiktigt måste man göra något åt de muslimer som inte bara hotar judarna i Malm utan hela samhället i Sverige.

Socialdemokraterna och kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har en ideologi som stödjer hennes maktbas och muslimska väljare med rötter i Mellanöstern. De vill inte lösa problemen.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Några förslag:

  1. Lära sig landets lagar och regler, annars hemresa. Inga konstigheter, det står i FN:s flyktingkonvention, bara att följa den. Det står dessutom i koranen…
  2. Begår du brott blir du hemskickad, det ska vara obligatoriskt…
  3. Inga bidrag, bara lån…
  4. Har du fått medborgarskap på felaktiga grunder, lögner vid asylansökan, mutor, hot eller annat ska medborgarskapet kunna dras in…
  5. Hot i hemlandet ska inte hindra utvisning när man själv hotat människor i Sverige…
  6. Svenska politiker och tjänstemän borde i studiesyfte söka asyl i arabvärlden…
  7. Vi kanske skulle hyra in några saudiarabiska tjänstemän till Migrationsverket, det genomskådar nog de flesta lögnerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Efter Förintelsen blev Malmö en fristad för judar, men…

  1. Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösis uppmaning: Berätta vilka judehatarna är. Islamister är de som hotar judar i Sverige, högerextrema grupper står för en mycket liten del. Kortversion 45 sekunder. (Publicerades den 19 jan. 2015)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pXPpvnCTUEA&w=560&h=315%5D

    Godmorron Sverige – Judar i Sverige upplever en större hotbild efter terrordåd i Paris. Längre version 9 min 6 sek. (Publicerades den 26 jan. 2015)

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=eVu9kzYOhH0&w=560&h=315%5D

    Och säkerhetsläget har sedan dess stadigt försämrats för judarna i Sverige. Så sent som 1:a maj i år 2019 skanderade de antisemitiska SSU:arna ”Krossa sionismen” i partiets första maj-tåg i Malmö. Detta tydligen med det Socialdemokratiska moderpartiets goda minne.

  2. En galning kom till makten i Tyskland på 1940-talet, tyskar tilltalades på grund av sitt sadistiska kynne av den lilla galningen med mustaschen….Inte bara judarna blev lidande, 6 miljoner dödades i koncentrationslägren helt meningslöst dödande. Europas städer bombades, högt stående kulturer slogs i spillror, Europa blir sig aldrig likt..NU IDAG ser vi något liknande ske i Sverige, ett befolkningsutbyte, även detta är en etnisk rensning, utrotning av en 1000 årig kultur och genetiskt högtstående människor ersätts med skräp från lågt stående kulturer med mordboken/mordinstruktioner från Koranen/Sharia som ideologisk motor för att erövra oss….SKRÄMMANDE, MÖRKA FRAMTIDSUTSIKTER….

Kommentera