Liberalerna är omoderna

Liberal kommer från latinet Liber som betyder fri. Liberalismen är alltså en frihetsrörelse. I riksdagsvalet 1911, för drygt 100 år sedan fick Liberalerna, som då hette Liberala samlingspartiet och senare Folkpartiet, 40,2 procent av rösterna och blev Sveriges största parti.

Ullenhag förstärker argumenten och försöker stå på egna ben…

Då fungerade liberalismen, flytta vart du vill, gör vad du vill, bli vem du vill men försörj dig själv. Alltså frihet under ansvar.

Idag fungerar inte liberalismen, du kan flytta dit du vill, göra nästan vad du vill och försöka bli vem du vill men idag kan du låta andra betala! Ansvaret är bortplockat.

Liberalismen är död!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Liberalerna är omoderna

  1. Tycker att Ullentuss ska ta sin pall med sig och flytta
    ner till sitt Arabland där han förmodligen trivs bäst och
    känner sig hemma, vi har inte behov av fler mångkultur
    predikanter, vi har redan för många.

  2. Föregångaren till dagens Liberalerna hette INTE Folkpartiet år 1911! Partiet hette Liberala samlingspartiet.

    Detta parti klövs senare i två delar i samband med folkomröstningen om rusdrycksförbud som hölls1922.
    Förbudsförespråkarna blev Frisinnade Folkpartiet, och förbudsmotståndarna Sveriges liberala parti. De förenades återigen 1934 under namnet Folkpartiet.

  3. Enklast är att L och C slås ihop och Ls hardliners flyttar till KD, M och SD

  4. Dessutom, det är länge sedan Liberalerna (FP) var ett liberalt parti, precis som det är länge sedan Moderaterna var ett konservativt parti.
    På grund av gigantiska, homogena vänstermedia, med SVT/SR i spetsen, så har Sveriges politiska landskap förskjutits så långt åt vänster att det inte finns några äkta borgerliga partier kvar.

Kommentera