Grönlandsisen smälter ovanligt tidigt: ”Allvarligt”

KLIMATET. Issmältningen på Grönland har startat ovanligt tidigt och det innebär att 2019 riskerar att bli ett nytt rekordår. På en enda dag beräknas nu 2 kubikkilometer vatten forsa ut i havet, skriver Svenska Dagbladet

Ruinen av en kristen kyrka på Grönland. Från att ha varit c:a 6000 personer och 600 gårdar lämnade nordborna Grönland på 1300- och 1400-talet på grund av kallare klimat. 

PK-pressen glömmer dock att nämna att 90 procent av all is på planeten Tellus finns i Antarktis och att ismängden där har ökat de senaste 40 åren enligt NASA och JMA, den japanska vädertjänsten med flera.

-Pettersson är inte forskare men jag tror att vårt stora globala hot är befolkningsökningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Grönlandsisen smälter ovanligt tidigt: ”Allvarligt”

  1. Om inte isen smälter. på polerna kommer miljöpartiet smälta bort och Greta kommer få gå om två klasser för att kunna försörja sig i framtiden.
    Alla reklambyråer som specialiserat sig sk klimatreklam kommer få stänga.
    Klimatskam, klimatavtryck, klimaterieklimat är kommer bli överflödiga ord.

    • Som vanligt utmärker sig Tore med ovanligt korkade kommentarer till ett knasigt inlägg av Pettersson. Bara för att det finns mer is på Antarktis så betyder väl inte det att vi inte behöver bry oss om vad som händer i Arktis.
      Läser man artikeln från NASA (från 2015) så kan man tex. läsa ”But it might only take a few decades for Antarctica’s growth to reverse, according to Zwally. If the losses of the Antarctic Peninsula and parts of West Antarctica continue to increase at the same rate they’ve been increasing for the last two decades, the losses will catch up with the long-term gain in East Antarctica in 20 or 30 years”
      Greta T gick ut med toppbetyg nu till sommaren nåt som tydligen Tore inte gjorde på sin tid. Hon kommer säkert att få ett toppjobb så småningom så oroa dig inte för Greta. Oroa dig för klimatförändringen istället.

    • Det är kanske Gretas mor, Skriktärnan som gör att
      stora sjok av isen bryts sönder när hon sätter igång
      oljudet?

  2. ”Pettersson är inte forskare men jag tror att vårt stora globala hot är befolkningsökningen.”

    Argus är inte heller forskare och håller fullständigt med Pettersson. Förutom att jordens resurser är ändliga så är det inte de smartaste som förökar sig utan tvärtom och det gör det mångdubbelt farligare.

  3. Befolkningsökningen i Sverige är nog ett av de största miljöhot som finns. Att förflytta människor hit till kalla Norden kan knappast ha föregåtts av någon konsekvensanalys.

Kommentera