Artist eller rasist?


Järvaveckan är slut för denna gång. Publikrekord sades det, men alla var inte lika nöjda.

På den uppbyggda scenen skulle bl.a. den kvinnliga polisen Rissa Seidou och rapparen Dree Low samtala om populärkultur i förorten. Det gick så där, för en av dem tvingades lämna scenen.

Rissa Seidou intervjuades av TV4 så sent som i fredags och fick kommentera polisens arbete med mångfald i kåren. Hennes och kollegan Hanif Azizis närvaro på scenen ogillades av rapparen Dree Low. I syltryggarnas hemland Sverige, tvingades Seidou och Azizi lämna scenen. Rapparen var den som fick stanna.

Expressen

Vad Dree Low är för människa har jag ingen aning om och varför han vägrade dela scenen med två invandrade poliser förtäljer inte historien. I vanliga fall skulle detta kallas rasism, men detta ord har inte nämnts i sammanhanget.

Att Dree Low drar det gangsterstuk som är vanligt i rapp-kretsar råder inget tvivel om. Så här kan det se ut i en av hans texter.

”Jag står här med en 9 milli luger (tysk automatpistol) och en bram (brorsa)…//…Som kartellen sa, de’ gangsters när det passade’
Med chicano hjul turna allt fuckades”

Dree Low har vunnit pris, bl.a. som årets artist på förortsgalan 2019. Som svart och invandrare kommer man undan med det mesta. En vit rocksångare som vägrade stå på scen med två invandrade poliser skulle ganska snart få se sin karriär gå upp i rök.

Hur människan låter? Jo, han ”låter” så här i en video som innehåller droger, vapen, maskerade individer, guldkedjor, snygga tjejer och dyra bilar. M.a.o. den typiske förortsrapparen personifierad.


3 responses to “Artist eller rasist?

 • grunehetgrot

  Ytterligare en person som mycket gärna skulle vilja bli sångartist men saknade totalt sångröst.
  För mig finns bara en rappare och det är världens första rappare Evert Taube.

  Gilla

 • ossie

  I USA har ju gangsterrapparna en viss sanering, ganska många av den sorten har blivit ihjälskjutna. F ö är ju eras ”musik” mer likt ett tjatter som apor håller på med.

  Gilla

 • Tore

  Vad sjunger noggern på för språk?
  Man kan urskilja vissa Svenska ord i blatte rimmet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: