Sverige höjer biståndet till ”Palestina”

BISTÅND. Sverige höjer biståndet till Palestinska myndigheten för de nästkommande fem åren till 2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

För Sida innebär detta ett fortsatt fokus inom tre övergripande områden: mänskliga rättigheter, demokrati, rättsstatens principer och jämställdhet; miljö och klimat, och; inkluderande ekonomisk utveckling. För Folke Bernadotte Akademien efterfrågas ett underlag med fokus på hur svenskt utvecklingssamarbete kan bidra till en rättvis, fredlig och hållbar lösning på konflikten mellan Israel och Palestina. Volymen för biståndet till Palestina förväntas ligga på 1500 miljoner kronor över en femårsperiod, men anvisningarna ger utrymme för en ökning upp till 2000 miljoner kronor.

-Pettersson antar att utrikesminister Margot Wallström (S) ska betala sin medalj…

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas. Foto: TT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

20 thoughts on “Sverige höjer biståndet till ”Palestina”

  1. Det känns alltid generöst att ge bort andras pengar.
    Och så tackar han henne istället för dom pengarna tillhör.

  2. Det som inte går rätt ned i fickorna på korrupta politiker ska ju gå till att försörja familjerna till den som mördar judar.

  3. Såg igår på serien Tunnelbanan, där var det en gubbe på 80+ bast som inte hade en aning om var han skulle sova den natten, (tror han var Svensk).

    För två miljarder hade man fått många härbärgen eller t om varaktiga bostäder till våra äldre uteliggare….Detta är ett sjukt land mina vänner.

  4. Det ante mig att det var därför som skatterna skulle höjas inte som de påstod ”en åldrande befolkning”.

  5. Fa fan ger hone rätt att skänka bort mina pengar till terrorister?
    Finns det inte en Paragraph som heter Trolöshet mot huvudmannen
    i brottsbalken?

  6. Hur många raketramper kan Palestina få för dom pengarna
    Margot?? I vanlig ordning är det bara pengar ni skickar dit
    inga krav på vad det ska användas till? SORGLIGT!

  7. Var det detta budskap som skulle överlämnas åt de Iranska Terroristerna, vid deras möte i Sthlm-trakten ? Friskt kapital för inköp av nya raketer åt Hamas ?
    I detta fall kan invånarna i s:a Israel,fröjdas över Abzurdiens fallande kurs på nödmyntet.Det lär inte bli medel,som räcker åt många dödsbringare…

  8. Här ser ni alla Centerpartister och Liberaler. Det här måste ingå i avtalet med S och Mp och som ni röstar för. Kd ställer nog också upp. Är ni nöjda nu?

  9. Jag har ett förslag. Om den politiska majoriteten vill skicka pengar till Filistéen kan de väl ändå använda kurirer. De kan börja med att ge de utvisningsdömda ett envägspass samt en smärre check till den filistéiska myndigheten. Omkostnader avdragna förstås.

    Sedan fortsätter man till dess att alla ofränder från den delen av världen återbördats.

  10. Landstingen har för lite pengar och bör vara första målet för bistånd. Pengar tillbaks via vårdplatser och BB:n till de, som årligen bidragit till den gemensamma välfärden. Den välfärd, som håller på att monteras ned och skänkas bort. Generösa bistånd går till främmande makt och projekt med okända effekter. Vad sysslar riksdag och KU med? Byt genast ut sovande regering.

  11. Det är denna typ av handlingar som skyddar Sverige från de terrorattacker som drabbat t.ex Spanien , England , Tyskland och andra !

    Skulle regeringen kasta ut Muslimska Brödraskapet från det nära samarbetet för Sveriges islamisering samt stoppa ALLA bidrag till muslimska länder och islamistiska organisationer här hemma så kommer Sverige få stora bombattack er varje dag i tätbefolkade städer och samlingar !

  12. Otroligt provocerande när sjukhusen saknar personal för att de inte kan betala vettiga löner. BB läggs ner på flera håll, äldreboenden stängs osv. Har svenskarna verkligen givit mandat till att skicka de här två miljarderna till Hamas?
    Dessutom har vi många exempel på att regeringen oroar sig mest över hur Sverige uppfattas av andra länder, inget intresse finns att lösa problemen eller ens ta reda på om det stämmer som sägs och skrivs.

  13. Personligen har jag en känsla av att de pengarna, verkligen hade behövts för och till Sveriges välfärd.

    Fast regeringen och jag delar tydligen inte åsikt i den frågan.

  14. Sånt här gör mig ursinnig, förbannade kärring hon är inte klok någonstans, vad har hon för mandat att ge bort våra skattepengar till galna islamister.?!

  15. Ena dagen prat om att det fattas 90 miljarder i kassan
    andra dagen slänger man bort 2 miljarder på hittan och
    dittan.

    Tredje dagen vad slänger man ut pengarna på då,
    eller håller man käft om vart man strör pengarna.

  16. Jag tycker vi skickar Margot Wallström istället för mer pengar. De kan behålla henne för gott.
    Så som hon jobbar tror ju ändå alla att hon är minister för Palestina, inte för Sveriges folk.

Kommentera