Varför håller shiamuslimska regimpredikanter från Iran konferens i Sverige idag?


Från Fathi Mojtabas Facebook.

🔴Stoppa Shiamuslimska destruktiva aktiviteter i Sverige🔴

Via en persisk reklam på Facebook fick jag veta att Shiamuslimer med kopplingar till den religiösa fascismen i Iran kommer att ha en stor evenemang i Stockholm på Vårby vägen 63 nu på lördag den 15:e juni 2019.


Evenemanget kommer att direktsändas från Stockholm av nätverkets mediegrupp, Imam Hossein Media Group, för tittare och shiitiska sympatisörer i Mashhad, Iran, Karbala, Irak och andra europeiska länder.

Medienätverkets tittare, sympatisörer och representanter kommer att samlas i Stockholm för att visa sitt stöd för nätverkets verksamhet och sändningar. Sheikh Zaki Al-Bayati och Sheikh Abdul Hassan al-Asadi representanter för Stor Ayatolla Shirazi i Europa är några av gästtalare. Nätverket håller även en insamling där deltagarna kan skänka pengar och gåvor till nätverkets ambassadörer direkt på plats.

Nätverket med fäste i Iran presenterar sig som ett “oberoende” shiitiskt nätverk men är i själva verket en propagandakanal för iranska regimen med mål att sprida prästerskapets islamiska fundamentalism, extremism och bakåtsträvande ideologi.

Prästerskapets grundare, Khomeini, proklamerade en gång i tiden att “den Islamiska republiken” kommer att dö om den förblir begränsad inom Irans gränser. Denna doktrin utgör grunden för prästerskapets styre. Den bekräftar att regimen överlever endast om ett shia-fundamentalistiskt Iran dominerar Mellanöstern och världen. Den förklarar den verklighet vi bevittnar idag. Irans aktiva deltagande i regionala krig, destabiliserande inblandning i grannländer samt terroristaktiviteter över hela världen, antingen direkt eller genom allierade bundsförvanter som Hizbollah. Just därför är Iran under prästerskapet världens främsta sponsor av terrorism.

Exporten av den extremistiska tolkningen av Islam har varit iranska regimens strategi för att internationalisera ”islamiska revolutionen”

Iranska regimen ger terrorister omfattande finansiellt stöd och ideologisk motivation samt förser ”sina” terrorister, som Hizbollah och Hamas, med utrustning, vapen och utbildning.

Iranska regimens revolutionsgarde (IRGC) och dess stridande utlandsstyrka ”Qods-styrkan” är idag nyckelaktörer i Irak och krigen i Syrien och Jemen.

Det iranska prästerskapet har även en lång historia av terrorattacker utomlands, bland annat i Sverige, Danmark, Frankrike, Argentina, USA, Irak och många andra länder.

Evenemanget i Stockholm bör ses under dessa omständigheter. Det arrangeras i en tid då Teheranregimen är mer isolerad än någonsin både i regionen och internationellt. Det verkliga syftet är att organisera och mobilisera flyktingar och asylsökande med shiitisk bakgrund från krigsdrabbade länder som Syrien, Irak, Afghanistan till stöd för prästerskapets bakåtsträvande ideologi.

Ett annat mål kan vara det att finansiera en del av Hizbollah och Hamas verksamheter eftersom terrorgrupper befinner sig i ekonomisk kris på grund av senaste tidens hårda straffåtgärder mot Iran.

Sveriges naiva bemötande av islamiska extremister ger iranska regimen klartecken att försöka sprida sin fundamentalistiska ideologi som har orsakat demokratin höga priser och berövat iranska folket deras mänskliga fri- och rättigheter.

Våra politiker, riksdagspartier och regeringen bör överge sin passiva inställning mot extremistiska krafter som vill sprida och främja sin bakåtsträvande ideologi.

Självklart kommer fundamentalisterna att anklaga kritiker för att sprida islamofobi och hänvisa till religionsfriheten i Sverige. Men faktum är att det främsta offret för iranska regimens fundamentalistiska ideologi är sekulära och vanliga muslimerna. Se bara i Mellanöstern och Iran där tiotusentals sekulära och vanliga muslimer har dödats, avrättats eller tvingats till exil under de senaste 40 åren enbart för att de förkastade prästerskapets styre och dess dominans.

Vi svensk-iranier har erfarit detta första hand genom personliga erfarenheter. Därför bör regeringen, riksdagspartierna och våra politiker bryta sin tystnad innan islamisk fundamentalism växer sig stark och blir bekväm i Sverige och övergår till att underminera vår demokrati och vårt öppna samhälle med hot och våldsbejakande metoder.

Fathi Mojtaba


15 responses to “Varför håller shiamuslimska regimpredikanter från Iran konferens i Sverige idag?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: