Varför angriper inte Lööf och Löfven Danmark, Finland och Norge för att hota kvinnors rättigheter

ABORT. Efter långa intensiva debatter röstade till slut Stortinget i Norge ja till en åtstramning i abortlagen, skriver norska medier. Strax efter midnatt kontrades 64 nej-röster med 105 ja i en politisk seger för Kristelig Folkeparti. Partiet fick dock bara igenom en av sina föreslagna åtstramningar. Den nya regeln innebär att kvinnor som bär på flera foster inte ska kunna abortera något utav dessa (så kallad fosterreduktion) utan att ha fått godkänt av en särskild nämnd.

Statsminister Erna Solberg har kritiserats för att sälja ut kvinnors rättigheter för regeringsmakten sedan hon utlovat stöd till abortåtstramningar när hon bildade regeringskoalition med stöd av Kristelig Folkeparti. Alla regeringspartiernas företrädare röstade ja.

Sverigedemokraterna ville flytta gränsen för fri abort från vecka 18 till vecka 12 i graviditeten, men har släppt det förslaget. Kristdemokraterna står bakom den nuvarande svenska lagen om 18 veckor.

– Nu undrar Pettersson om Centerpartiets ledare Annie Lööf och statsminister Stefan Löfven (S) kommer att angripa Norge, Danmark och Finland lika hårt som de angrep KD och SD i EU-valet eller om det bara var valtaktik och dubbelmoral…

Olika lagar i de nordiska länderna

  • I Norge och Danmark gäller fri abort till 12:e veckan. Graviditeten kan avbrytas senare om det finns medicinska eller sociala skäl.
  • I Finland går det att avbryta en graviditet utifrån vissa, brett satta, kriterier till och med vecka 12. Om det finns synnerliga skäl går det att avbryta en graviditet upp till vecka 20 och om det finns fosterskador upp till vecka 24.
  • Sverige har fri abort till vecka 18 och på Island kan en graviditet avbrytas till och med vecka 16 och senare om graviditeten utgör ett hot mot den gravidas hälsa.
  • I Norge och Danmark kan vårdpersonal vägra utföra abort genom att åberopa samvetsklausuler, även i Sverige och Finland är frågan om samvetsklausuler på tapeten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför angriper inte Lööf och Löfven Danmark, Finland och Norge för att hota kvinnors rättigheter

  1. Jag har ändrat mig ”lite” angående abort, nu är jag för fri abort till vecka 40 men då endast om det handlar om Afrikanska MENA och Romska kvinnor.

    Däremot Germanska kvinnor ska uppmuntras att föda fler barn och undvika abort i största möjliga mån om inte incest eller våldtäkt är skyldig till graviditeten samt om barnet är gravt utvecklingsstört.

  2. Det ofödda barnet är en egen ny individ och absolut INTE en ”del av kvinnans kropp” som de hänsynslösa kommunisterna och kulturmarxisterna försöker få det till, det tar bara näring från kvinnan.

    • Ja det borde alla som älskar livet tänka på, och det säger jag som icke troende kristen och av 82:an kallad nazist/rasist 36 672 ggr.

  3. Så typiskt det feministiska Sverige, tillåt fri abort till vecka 2500 så kan man göra abort på 82% av befolkningen i efterhand.

      • Så länge 82:an finns går inget att förändra, det är helt omöjligt att stoppa förfallet och få Sverige i en ny riktning.
        82:an och deras skräppolitiker lever i symbios, röstar ni på oss så får ni det ni vill ha.
        Det är inte våra politikers fel att Sverige havererar, inga skräppolitiker utan skräpväljare.
        Så länge idioten röstar på etablissemanget så länge sitter skiten kvar vid makten.

Kommentera