Iran sköt mot mot USA-drönare före attacken

UTRIKES. I samband med attackerna mot två tankerfartyg i Omanbukten avfyrade Iran en luftvärnsrobot mot en obemannad amerikansk drönare. Det uppger källor för CNN och Fox News. Roboten missade dock sitt mål.

Enligt CNN:s uppgifter hade drönaren innan den blev beskjuten observerat hur iranska fartyg närmare sig tankerfartygen, enligt källan, som emellertid inte säger om drönaren såg när själva attacken genomfördes.

Båda kanalerna har också uppgifter om att Iran sköt ner en annan amerikansk drönare bara några dagar före attacken.

Det finns också anledning att tro att det finns en “smoking gun” dvs drönarvideo på hela händelseförloppet, både före och efter, rörande explosionerna på tankfartygen. Den videon som finns där den förmodade magnetminan avlägsnas är avsiktligt släppt i lågkvalitet.

The Drive

Daily Mail

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Iran sköt mot mot USA-drönare före attacken

  1. Det gäller för Världspolisen USA att hitta en bra anledning för att kunna angripa Iran, precis som när man gick in i Irak och avsatte Saddam Hussein på grund av massförstörelsevapen som inte fanns !

Kommentera