Det handlar om den politiska viljan om hela landet ska leva…


CENTRALISERING. I Region Örebro Län finns det två förlossningsavdelningar. En i Örebro (USÖ) och en på Karlskoga lasarett. Varje år föds det 3.500 barn i regionen, varav 600 på Avdelning Q i Karlskoga.

Men den 29 maj 2019 fattades beslutet att förlossningen i Karlskoga ska läggas ned och den 15 juni 2019 blir sista dagen som lasarettet tar emot patienter.

Tusentals personer har samlats i Karlskoga för att demonstrera mot stängningen av förlossningsavdelningen på Karlskoga lasarett, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Barnmorskan Britt Larsson som arbetar på förlossningsavdelningen säger att hon tycker att beslutet att stänga är fel. – Vi tycker att det är fel eftersom vi anser att vi har en säker vård.

-Pettersson säger att avståndet mellan Karlskoga och Örebro, knappt 50 km är inget problem men trenden att centralisera är inte bra. De flesta av oss vill troligen att hela landet ska leva men ändå sitter det småpåvar och vill utöka sina revir på andras bekostnad och ytterst få verkar se till helheten. Det gäller från stora lasarett till små byskolor och lanthandlare.

Centraliseringen av Sverige fortgår. Landsbygden utmålas som tärande och storstäderna betraktas som tillväxtmotorer.

Samtidigt som den svenska landsbygden och även relativt stora städer avfolkas och ersätts med asylinvandrare så blomstrar landsbygden i Norge.

På den norska landsbygden, långt från städerna, finns nybyggda skolor i nästan varje samhälle. Det finns idrottshallar, bredband och butiker. Norges mantra lyder ”hela landet i bruk”.

Norge och Sverige har valt helt olika sätt för att hela landet ska leva. Och det handlar enligt forskarna inte bara om oljepengar. – Alla de åtgärder vi har i Norge skulle man också kunna införa i Sverige. Det handlar om politisk vilja, säger Katrina Rønningen, forskningsledare vid Norska institutet för bygdeforskning. I Norge stannar en större del av skattepengarna på landsbygden, i Sverige hamnar de hos staden som lägger dem på asylinvandrare som bosätter sig i storstäderna.

Läs mer på Extrakt…

Ett exempel: I Overhalla 70 mil norr om Oslo sjuder framtidstron. Kommunen har 3.900 invånare och fram till 2040 har Overhalla en tillväxtmöjlighet på 22 procent, enligt statistiska centralbyrån i Norge.

I kommunen finns låg- och mellanstadieskolor, en högstadieskola, fem förskolor, ett äldreboende, bibliotek, simhall, idrottshall, butiker, kyrkor och frivilligcentral. Byggindustrin på orten som producerar hus sysselsätter 130 anställda.
– Just nu bygger vi en ny förskola för 140 barn som nästan har noll utsläpp. Det är en strategi för framtiden och en spännande utveckling, säger Per Olav Tyldum som är kommunalråd i Overhalla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Det handlar om den politiska viljan om hela landet ska leva…

 • Nicklas

  Dumsvennson begriper inte att den verkliga kostnaden för massinvandringen kommer retroaktivt. Nu kommer det att bli kännbart för de flesta här i Sverige. Och många fattar ingenting. Skrämmande.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  PK-Ebba går 2019 efter år av uppehåll åter i extremvänsterns och det övriga mångkulturälskande etablissemangets och fjoll-Sveriges i särklass absolut viktigaste tåg, Pridetåget !
  Ett tag trodde man lite grann på att den där lilla snärtan Ebba Busch Thor skilde sig från det det övriga politiska muppgänget men nu visar hon att hon och partiet tillhör den landsförädiska 7 klövern, måtte det hycklande KD rasa i opinion och bli det där obetydliga partiet som det alltid varit !
  Patetiskt.

  Gilla

 • centurion

  Ytterligare en medveten manipulation av vår trygghet och ett försök att påverka nativitets-balansen beträffande infödingar och bidragsskojare.
  1) Gratis P-piller till våra svenska flickor.
  2)HBTQ- lobbyn
  3)Abort-motståndare betraktas som Paria.
  4)Resurserna för barnafödande skärs ned.
  Allt är bara ett sätt att påskynda den beräknade brytpunkten då mussarna blir fler än infödingarna. Med den takt mussarnas kärringar spottar ut ungjävlar, beräknas det ske någon gång runt år 2050. Men det verkar som om myndigheterna jobbar på att det ska gå ännu snabbare. För här finns det ju Valboskap att värna om…

  Gilla

 • Tore

  Den där videon på våran sk statsminister hade varit rolig om en komiker hade drivit med honom, men det skrämmande är att det där som står och svamlar är våran statsminister.
  Hur i helvete kan det gått så snett i Sverige att vi har en regering bestående av inkompetenta fifflande lallare.

  Gilla

 • Tore

  Om det inte fungerar mellan öronen på Sveriges statsminister hur ska då landet kunna fungera.

  Gilla

 • Argus

  Nu ska både gravida och personal pendla till Örebro.

  Låter miljövänligt. 😉

  – Jaså dottern heter Vintrosa Quindecim Pettersson? Det var ett ovanligt namn.

  -Jo, hon föddes i Vintrosa och det ligger 15 (lat. quindecim) km från Örebro.

  Gilla

 • Billy Boy

  Det måste fungera där ute på landsbygden i Sverige säger Löfven dit han gärna vill åka och njuta.

  Det fungerar ju inte någonstans i hela Sverige. Inte på landsbygden och inte ens i de svenska städerna och deras förortsområden med utanförskap, skjutningar, bombsprängningar, droghandel, rån, stölder, våldtäkter mm i de islamistiska vålds-kalifaten.

  Politikfakta

  Politikfakta

  Gilla

 • SVENSK

  Man kan framställa det som att pengarna som skulle ha gått till bb, skolor, vårdcentraler mm mm på landsbygden går istället indirekt till invandrargetton som Malmö, Husby, kronogården m fl m fl. Bara Malmö inkl dess getton bränner över FEM Miljarder VARJE ÅR! Åt helvete!

  Gilla

 • Sensmoral?

  Luftslott.

  Gilla

 • Stenbock

  Suzie:
  Dina rader träffar mitt i prick…Inte bara här i Abzurdien är nya befolkningen prioriterad. I tyska Schleswig/Hollstein (gränsen mot Danmark) skedde i veckan något som bevisar din tes. En man i 60-årsåldern körde med sin bil bakifrån avsiktligt på en cyklist,som skadades svårt.
  Vad alla trodde var en säregen olycka,visade sig vara ett uttänkt brott,för att kunna leva ett liv bak fängelsemurar sina sista år !
  Vid förhör erkände bilisten att han hade oro för sina sista år,av rent ekonomiska skäl.
  Dit hän har vi nu nått,för att enkom runt i världen,framstå som jordens änglar !!

  Gilla

 • Dissidentsnr007

  medveten strategi av förädarpolitikerna som gör allt för att svenskar inte ska få barn och göra det oatraktivt och svårt att föda vilket också är EUs masteplan för de europeiska folken inkl skandinavien

  Gilla

 • Suzie

  Jeanders bildblogg är väldigt träffsäker men den här bilden måste jag säga att den inte riktigt stämmer med den verklighet jag och många lever i.
  Den svenska pensionären med rullator är rätt rund,vilket jag inte sett i samhället där jag bor i, här finns väldigt många äldre men alla svenska pensionärtanterjag sersom går med rullator är smala,flera rent av undernärda och sytrådstunna,medans Löfvens menaimports gamla föräldrar som tas hit och får allt gratis,skattefri pension trots att de inte bidragit med en enda krona till Sverige,förtur till lägenhet trots att de har barn som kan försörja dem och inhysa dem,gratis hemjälp,gratis sjukvård,gratis tandvård mm ,dessa tanter är tämligen runda och välnärda och gubbarna deras sitter på bänkarna i centrum,röker ,pratar högt och njuter av den bekymmersfria tillvaron i biddragsparadiset Sverige.

  http://jeanders-bilder.blogspot.com/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: