SFI i Oxelösund har problem

INVANDRING. I Oxelösund finns det som på de flesta orter i vårt land SFI, utbildning i svenska för invandrare. De flesta elever är asylinvandrare och muslimer från Mellanöstern, några är kristna asylinvandrare och några få har kommit av andra skäl.

F.D Folkets Hus i Oxelösund. Numera privatägt och bostäder. 

Det verkar som det är muslimerna som styr och ställer och en del av de andra eleverna är rädda liksom lärarna. En kristen flicka törs inte längre fortsätta på SFI. Lärarna påstås av andra elever favorisera arabiska muslimer.

Kristna eritreaner verkar jobba inom hemtjänsten, försöker göra rätt för sig, och har lärt sig skaplig svenska på kort tid medan andra, ja, ja…

-Pettersson har hört detta från två olika källor, icke-asylinvandrare som går på SFI och jag tvivlar på att det är något unikt för Oxelösund…

17 thoughts on “SFI i Oxelösund har problem

  1. Under slutet av 70 talet när jag komm till Sverige från V. Tyskland började jag på SFI men efter tre besök slutade ja, hade jag fortsatt hade jag lärt mig Finska istället för Svenska
    Det gick lika bra med Selleri 😉

  2. Lägg ner sfi. Den som vill lära sig språket kan göra det själv. Så är det i andra länder. Vad är problemet ? All tolkhjälp ska bort. Varför ska vi hjälpa alla med allting hela tiden ? Låt folk ta eget ansvar och klara sig själva. Den som inte vill jobba ska inte få en krona. Barnbidrag ENDAST för svenska medborgare. Svensk medborgare ska man kunna bli när man kan försörja sin familj OCH kan svenska. Då är det upp till var o en hur länge det dröjer

  3. vart man än i världen vänder
    är det med islam det händer
    krig och elände sker i alla deras länder
    ingen respekt de sänder
    bomber och granater våldtäkt och bränder, intregering är missförståt
    regering efter regering fattar inte nåt
    De tror alla dessa muslimer vill något gott
    Men leder nog till europas länders totala sammanbrott.
    Gratis med våran skatt kommer vi betala deras nya Islam stat.
    och snart är det för sent att vända, och det är inte gnäll och tomt prat som gäller
    Kraft och beslutsam handling är det enda som gäller.

  4. Vet inte vart min kommentar tog vägen så risk att det blir två liknande. De kan sluta med SFI direkt. De, som kommit med ärliga avsikter lär sig bättre själva genom att betala eller låna till den utbildning de behöver. De, som är här för att leva gott på bidrag lär sig ändå aldrig. Daltandet med dem kostar bara dyra skattepengar och resurser och de ska genast skickas tillbaks för samhällets bästa. När får vi en ansvarsfull regering och myndigheter med annat än ”åldrande befolkning” och skattehöjning i sina förstenade hjärtan?

    • Idag försvinner kommentarer någonstans i rymden….eller i censuren ! Har knappat ner två under viss möda utan att få de publicerade.

    • Tja idag försvinner mina kommentarer också av någon anledning.Troligen ut i rymden. 😉

    • Asylanter få bidrag när de besöker SFI, men vanliga invandrare som ej är asylanter få inga som helst bidrag för att lära sig Svenska på SFI.
      I allt som tänkas kan är ”Asylanter” favoriserad jämfört med övriga lagliga invandrare. Ekonomisk stöd, bostad, särskilda regler för barnbidrag (4 år retroaktivt, samma gäller underhållsstöd 4 år retro)
      inte konstig att de kan köpa en BMV och fejkad körkort kontant)

  5. Det finns ingen anledning fortsätta med SFI. De, som kommit hit på ärliga grunder lär sig nog bättra själva och betalar eller tar lån för sin utbildning. De, som kommit för att leva gott utan att arbeta lär sig ändå aldrig. De kostar bara dyra skattepengar och resurser av daltet. De får på sin höjd dåligt samvete och blir därför aggressiva. Varför vet jag inte. När får vi regering och myndigheter med ekonomiskt, socialt ansvar och har annat än ”åldrande befolkning” och ”skattehöjningar” i tankarna?

  6. Svenska framgångar i världspolitiken som gjort landet till ett föredöme *ironi* skriver:

    En utmaning.

  7. Skippa SFI och och skicka hem dessa parasiter! Lägg våra skattepengar på vård, omsorg och skola, för de riktiga svenskarna, istället! Det är där som pengarna, från början, är ämnat att vara.

  8. Ingen muslim kommer få torka mig i röven ej heller släppas över tröskeln, man har väl musköt. Bättre att dom åker hem o fortsätter på 2-3 kullen oxå.

  9. For langesedan larde jag mig olika procentenheter nar det kommer till invandring fran Arablander Lilla Sverige har vid den har tiden cirka 5-6% vi har deras affarer mosker regeringen osv osv det ar kort

Kommentera