Svenskt bistånd får högt betyg men…

BISTÅND. Sveriges biståndspolitik får högt betyg i en ny granskning som OECD-ländernas biståndsorgan DAC. Vart femte år granskas Sveriges bistånd till fattiga länder av representanter från andra medlemsländer i OECD, rapporterar Sveriges Radio

Sverige är bäst när det gäller jämställdhetsutveckling och lyfts fram som ett av få länder som når de allra fattigaste i världen. Däremot kritiserar OECD-länderna att så stora delar av biståndet används till flyktingkostnader i Sverige.

-Pettersson hör en nästan generad biståndsminister Peter Eriksson kommentera granskningen, men hör inget om att Sverige skänker bort svenskarnas pengar i en sådan omfattning att Sida inte kan göra slut på dem utan skänker många miljarder till FN utan krav på användning eller uppföljning. Inget om att FN tycker det är lagom att de olika länderna ger 0,7 procent av BNP medan Sverige envisas med att skänka över en procent. Alltså ungefär 15 miljarder mer än vad FN tycker är lagom.

Läs gärna Är vi bäst eller fullkomligt galna?

Kort sagt, vi är världsmästare på att lägga våra pengar på andra folk. Däremot finns det inte pengar till skolor, bostäder, vägar, elförsörjningen, järnvägsunderhåll, ålderstigna vattenverk, köerna i vården, pensionerna, polisen, försvaret, fulla häkten och anstalter, rån, skjutningar, våldtäkter osv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Svenskt bistånd får högt betyg men…

  1. Sverige är alltid bäst inte minst när det gäller att ösa ut äkta svenskars skattepengar till ingen nytta !

  2. Ja och går inte skattepengarna till bidrag så går en stor del
    även till Hamas vapeninköp.

  3. Jag förstår inte vad politikerna sysslar med. En-procentmålet gick förmodligen bra på 1960 och kanske fram till1980-talet, när det var liten andel bidragstagare i förhållande till arbetande i Sverige. Nu fortsätter de självgoda skänka bort skattepengar till främmande länder medan sjukförsäkring, civilförsvar, polis, vård, skola bantas ned katastrofalt runt hela landet. Prioriteringarna av allmänhetens resurser liknar olagligt maktmissbruk.

  4. Klart vi får högsta betyg, vi ger bort mest.
    Idioten blir också glad när han får en klubba.

  5. Dra in ”biståndet” till FN?

    På Trygve Lies och Dag Hammarskjölds tid var FN en helt annan organisation som så många andra har infesteras av vänsterblivna. Det är dessutom inte nationer utan stater som är medlemmar.

  6. Våra ”folkvalda” använder svenska folkets skattepengar på hela världen för att göda sina egon och egna karriärer, samtidigt som svenskar blir hemlösa och svälter.

    Skamlösa tjuvar är vad de är, politikeradeln!

Kommentera