Populismen hos socialdemokraterna

POPULISM. Den internationella astronomiska unionen, som ger namn åt himlakroppar, fyller 100 år. Och det ska firas genom att ge alla länder chansen att få döpa ett eget planetsystem. Det handlar alltså om så kallade exoplaneter som ligger i andra stjärnsystem än vårt eget solsystem, rapporterar Vetenskapsradion

Hittills är det ett 70-tal länder som har anmält sig och kommer att ordna nationella kampanjer för att få in förslag på lämpliga namn. Sedan ska namnen presenteras i december i år.

Den planet som Sverige har fått påminner om Jupiter men har en hetare temperatur. Den kretsar runt en stjärna i Karlavagnen som ingår i stjärnbilden Stora björnen.

Ordet populism är jag kanske inte mannen att förklara betydelsen av, men Sverigedemokraterna anklagas bland annat av socialdemokraterna och Anders Ygeman för att vara populister. Populister är sådana som bara är ute för att vinna röster, som är ”för allt som är bra och mot allt som är dålig”, som ”lovar allt till alla och inte har täckning för det”. Populister ger enkla svar på komplexa frågor; deras politik är illa underbyggd eller irrationell; de präglas av faktaresistens och lyssnar till pseudovetenskap; de ”firar segrar på förnuftets bekostnad”; de tar inte ”någon form av ansvar”. 

Vad tycker ni man ska kalla energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) för?

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Populismen hos socialdemokraterna

  1. Stjärnorna det handlar om är Mizar, näst sista stjärnan i handtaget på Karlavagnen samt Alcor som ligger en kvarts ljusår längre bort men är mycket ljusstarkare än Mizar fast det inte ser ut så. Varför skulle Sverige hitta på nån sorts löjligt politiskt influerat namn till dom.

  2. Ygemans planet namngiven efter historiens största slukhål, socialdemokratiska partiet.

  3. Stjärnan borde väl heta Löfven , för en större stjärna hittar man inte i hela universum , och planeten som snurrar runt måste ju i rimlighetens namn då bli Ygeman som likt en satellit i en omloppsbana vägrar att lämna Löfven .

Kommentera