Gammalt SD-förslag om att begränsa tolkkostnaderna lanseras av MUF


INVANDRING. I samband med att Järvaveckan inleds idag lanserar Moderata ungdomsförbundet ett gammalt krav från SD för att skära i integrationskostnaderna. Man vill kraftigt begränsa rätten till tolk för de som kommer till Sverige.

– Efter två år får den som inte lärt sig svenska betala sina egna tolkkostnader, säger Muf:s ordförande Benjamin Dousa.

Muf vill kraftigt begränsa rätten till gratis tolk för de som kommer till Sverige. I dag finns ingen gräns för hur länge någon har rätt till tolk i kontakt med till exempel myndigheter eller vården, enligt Aftonbladet. 

-Pettersson ser att tolkkostnaderna för närvarande beräknas till två miljarder om året. Det är mer än en fem-dubbling på några år.

Nu är läget ett skämt och ett fruktansvärt slöseri med skattemedel. Du kan som invandrare kräva tolk när som helst till vad som helst hela livet ut. Det finns enligt lagen ingen begränsning. Och staten har ingen aning riktig kontroll på vad det kostar totalt.

Du får som invandrare betalt för att gå på SFI, alltså betalt för att lära dig svenska, men har inga krav på dig och får fortfarande begära tolk fast du gått svenskutbildning.

Våra politiker pratar mycket om integration och vikten av att lära sig det svenska språket. Men samtidigt sänder staten signalen att du behöver inte lära dig svenska och integreras i samhället för vi betalar tolk resten av ditt liv.

De vanligaste tolkspråken är arabiska, somali, dari, persiska och tigrinja, jag kan inte minnas att de finnar med flera som kom på 1960 och 1970-talen fick tolkhjälp och tror knappast de klarat integrationen sämre än araber och somalier.

Nåväl, det bästa sättet att få ned tolkkostnaderna är att stoppa invandringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Gammalt SD-förslag om att begränsa tolkkostnaderna lanseras av MUF

 • Outbildade tolkar har högre lön än sjuksköterskor | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] och då dyker det upp förslag om att begränsa rätten till ”gratis” tolk. Gammalt SD-förslag om att begränsa tolkkostnaderna lanseras av MUF, men de brukar begravas i en utredning av socialisterna med motiveringen att skatten kan höjas för […]

  Gilla

 • etnisksvensk

  Ytterligare ett gammalt SD förslag som omarbetats med ett ”kommatecken” av 7 – klövern. Tydligen svårt för dessa politiker att ha egna tankebanor. Undrar hur en ”7 – klöver hjärna” fungerar egentligen, någon som vet någonting?

  Gilla

 • Zsa

  När vi kom till Sverige (många år sedan) fick mina föräldrar 6 månaders undervisning i svenska. Utan betalning. Sedan fick man klara sig själv. Vid min pappas första anställningsintervju fick han frågan om han ville ha tolk. Tolk? sa pappa. Varför det? Han fick jobbet.
  Vi barn, 7 resp 8 år, fick erbjudande om hemspråksundervisning som vi tackade nej till. Vi hade gemensamt kommit fram till att endast tala svenska med varandra och hemspråket med våra föräldrar. Så gör vi än idag, även om det blir mest ”svengelska”, typ:)

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Begåvningsreserven MUF har talat, med vilka pengar betalar de som efter 2 år inte kan eller vill tala svenska sin tolkhjälp ?
  Naturligtvis med äkta infödda svenskars skattepengar via socialen, det kanske inte SD heller tänkte på när man lade detta s.k geniala förslag.
  Är alltid svenska skattebetalare som i slutänden står för notan för dagens trygga och heligt mångkultur !!!!!!!!

  Gilla

 • Kungen

  Den som flyttar till tex Usa får ingen tolk. En helt onödig kostnad som bara ökar

  Gilla

 • Tony

  Annat ämne:

  Läste i går Dansken Mikael Jalvings recension av boken
  om Greta, och det är en fullständig avrättning av hennes
  Missionerande, men i synnerhet av Gretas Mor som låter
  detta Spektakel ske! Det finns dom som ser nyktert på
  denna fars, Och inte som SVT/ SR närmast Geniförklara
  henne.

  Recensionen kan läsas på Ingrid & Marias Blogg..

  Gilla

 • Maya

  En tolk kostar mellan 350 till 800 per timme.Tänk på dem som ljuger om sitt ursprungsland och polisen får kalla flera tolkar från olika länder ibland för att tolka åt brottslingar och illegala.Vilken kostnad….

  Gilla

 • Cinna

  Bra förslag, synd att det troligen bara är ett spel för galleriet.

  Gilla

  • Tony

   Vi snor helt enkelt SD s förslag och gör dem till
   våra egna,men vi vill inte samarbeta med SD,

   Har m överhuvudtaget något förslag utan att
   man snott från SD och omarbetat det lite

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: