Muslimsk mobilisering vid valet i Danmark

VALET I DANMARK. Det blev en klar seger för en röd regering i Danmark, i det som i Sverige kallas utsatta områden, i Danmark getton röstade fler invånare än vanligt, inklusive många muslimer och de röstade speciellt på Radikale Venstre, ett liberalt parti som försöker vara en motkraft till alla invandringskritiska partier i Danmark.

Valresultatet – i synnerhet på det sätt det skapades – har väckt debatt och oro. Bland annat eftersom det hände i ett muslimskt sammanhang och i samarbete med områdets moskéer och kulturföreningar i samband fredagsbönen och vid avslutningen av ramadan gick ut och talade om att muslimerna borde rösta på De Radikale och Enhetslisten, de två partier som är för invandring och mångkultur i Danmark.

Andra ser valresultatet som ett uttryck för att den danska demokratin fungerar – och nu också i större utsträckning genombrott i dessa bostadsområden.

Jyllands-Posten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Muslimsk mobilisering vid valet i Danmark

  1. Vare sig det gäller Sverige eller Danmark så borde det gå
    ett visst antal år mellan medborgarskap o rösträtt för att
    utröna ifall det är en person som vill samhället väl?

    Politiker är så pass Maktgalna idag att man bryr sig inte
    om hur invandringen drabbar landet, bara om makten !

  2. Vi är förlorade. Det är för sent att agera, det skulle vi ha gjort för tio år sedan.

    • Det jag inte förstår är att ca 50% av befolkningen kommer att få lida när vi blir muslimer och det verkar vara de som driver på, nämligen kvinnorna.
      Oss gubbar spelar det inte så stor roll tvätta fötterna och be ett par gånger om dagen. Rätta till hustrun när hon gör fel.
      Men kvinnorna får ett helvete. Ni kanske skulle börja vakna nu.

      • Olof, jag ska skratta så hade jag inte haft öron skulle munnen gå runt hela huvudet.
        Du vet det är dom vi ska vara jämställda med, dom som kryper för islam.
        Det är dom som kommer få ett helvete.
        Och vet du, jag kommer inte lyfta ett finger till hjälp.

Kommentera