S vill få fler godkända elever genom att slopa betyget underkänt!

INRIKES. Tankesmedjan Tiden, som ägs av Socialdemokraterna, LO och ABF, har tittat på frågan i en ny rapport och konstaterar att barn till lågutbildade och ensamstående med ekonomiskt bistånd samt nyanlända unga som kommit till årskurs 6–9, är överrepresenterade bland dem som misslyckas. Fler pojkar än flickor, skriver Aftonbladet.

Nu vill socialdemokratiska tankesmedjan Tiden, ta bort betyget F, underkänt, i grundskolan och utreda om matematik ska slopas som kärnämne.

Det är samma parti som vill få bort hedersvåldet genom att sluta använda ordet ”hedervåld”

-Pettersson förstår inte hur S tänker, de tror det går att lösa problem genom att dölja dem. Vi kanske ska ge alla nya asylinvandrare medborgarskap vid gränsen så ingen kan säga att det är utlänningar som är problemet.

Varför inte gå tillbaks till det vi vet fungerade.

Skolbetygen 1897–1962 som delades ut från första klass och både höst och vårtermin. De betygen var kopplade till läroplanen och man fick betyg efter hur mycket man lärt sig. Det gavs även betyg i Ordning och Uppförande.

A Berömlig
a Med utmärkt beröm godkänd
AB Med beröm godkänd
Ba Icke utan beröm godkänd
B Godkänd
BC Icke fullt godkänd
C Underkänd/Otillräcklig

Perioden 1962–1994

1962 års infördes i grundskolan och i 1966 års gymnasium och yrkesskola en femgradig relativ betygsskala. Dessutom togs betygen under den här perioden bort från de lägre årskurserna i grundskolan och ersattes av kvartssamtal.

Avsikten var enligt förordningen att betygen för samtliga elever i landet som läste en viss ämneskurs skulle fördelas så här:

5 – 7% Bästa betyg
4 – 24%
3 – 38%
2 – 24%
1 – 7% Sämsta betyg

Perioden 1994–2011

Infördes ett så kallat ett målrelaterat betygssystem, till skillnad från det relativa ovan. Eleverna fick betyg endast fyra gånger under sin grundskoletid. Betygskalan som användes var tregradig där: G – godkänd VG – väl godkänd MVG – mycket väl godkänd.

IG – icke godkänd, användes inte grundskolan men i gymnasiet.

2011- 

Infördes en ny betygsskala. Betyg ska sättas efter den sexgradiga betygskalan A till F och här ska finnas preciserade kunskapskrav för varje nivå.

Nu är det inte bara betygssystemen som ändrats i skolan och i samhället. Statsminister Stefan Löfven sa i sitt tal på nationaldagen att inte mycket var bättre förr men…

Twitter

Under de så kallade rekordåren på 1950 och 1960-talen betalade vi samma eller lägre skatt än i jämförbara länder, mindre än hälften av idag.

─ Då fanns det skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar överallt. Intressant är att se en kurva över skattetrycket från 1960-talet och framåt. När Palme började höja skatterna mer än omvärlden kom problemen ett efter ett, det blev inflation, devalveringar, prisstopp, lönestopp det ena efter det andra som i sin tur bäddade för krisen i början på 1990-talet.

1975 beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt, vi gick från arbetsskraftinvandring till bidragsinvandring,

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “S vill få fler godkända elever genom att slopa betyget underkänt!

  1. Varför inte ge alla godkända betyg rakt av, det skulle ju se mycket fint ut i statistiken ?

  2. S tankesmedja??? Har dom även en tankesmedja, det
    kan man min själ inte tro när man lyssnar på Löfven,
    han kan babbla i en timme utan att ha åstadkommit ett
    enda vettigt ord?

  3. Dessa duktiga ungdomar skall alltså konkurrera med utlandets högutbildade studenter t.ex. Polensoch Ungerns, hur blir resultatet?
    Men då har svetsarn pensionerats och bryr sig inte.

  4. Varför ta bort bara underkänt, ta bort alla lägre betyg, spara bara det högsta.
    Då blir alla otroligt duktiga, eller?

  5. Då måste de godkänna alla köpta ”fuskresultat” till högskoleprovet
    retroaktivt.

    Hur många av de som blivit dömda och spärrade har svenska namn?
    (en fundering bara)

  6. Det går inte en dag eller en vecka utan att man får sig till livs nya ogenomtänka och konsekvenslösa dumheter.Vilka sitter med i denna s.k.” tankesmedja ” ?? Man kanske skulle ta en studiedag i den Svenska skolan av idag så förstår man nog varför resultaten ser ut som dom gör.Gå sedan hem till kammaren och ”tänk ”’

    • Mycket av de dåliga resultaten i skolan beror nog på GRETAS uppmaning till eleverna att SKITA i skolan.

      • Men är inte svenska skolans problem lite äldre än så, Greta T har ju bara varit aktiv i ett år och det är väl inte så att skolresultaten har gått ned under det senaste året?

  7. Problem blir ”utmaningar”. Vuxna blir ensamkommande barn. Underkänt blir godkänt. Stora kostnader för invandringen blir en vinst. Tiggare blir EU-medborgare…..o.s.v.

    När inte verkligheten visar upp sig enligt din teoretiska och politiska retorik. Då får man helt enkelt döpa och stöpa om saker.

    Sedan får man hoppas att det ordnar sig ändå.

    Fasadpolitik brukar jag kalla det.

  8. Att personangreb är en nische som venstre fjoller älsker stort vet de flesta förnuftiga människor och som tumregel bör vi klarsynta inte gå så lågt………..Men men endå för att bekräfta regeln.
    Jag hörte häromdagen att Stefan Löfvén jämnförs med den nya én-kronan: ” Den är undermålig, ful, äcklig och inte ett piss värt.

    • Jag hörde att man jämförde Alice bah skunk med gamla 50öringen liten rund och värdelös.

    • Kronan är värd som en ett-öring, och ser ut som en sådan.
      Får Löfvén hållas blir snart 10-kronan som en ett-öring.

  9. Snart kommer straffrihet för vissa grupper så statistiken ser bättre ut och lövet kan slå sig för bröstet och säga-Allt var inte bättre förr vi har lägre brottslighet nu!

    • Hur tänker du här, vilka källor har du för ”snart kommer straffrihet för vissa grupper”. Förklara gärna.

      • Det behövs inga källor det är bara följa utvecklingen
        Vad tycker du den pekar åt för håll?

      • Att antaga detta tror även jag är en logisk uppföljning på de redan existerande galenskaperna och utvickling, så att man slutligen kan nå målet; Kalergiplanen och tottal slakt av det vita etniska svenska folket.

      • Jag tror att han menar att den Svenska nyhetsfloran alltid säger ” ingen misstänkt för brottet”.
        Detta betyder i klartext att den skyldige är invandrare och dom misstänker man inte i Sverige.

  10. Bara en idiot röstar på Socialdemokraterna…en politik som bara för med sig nedgång, misär och sönderfall för alla som bidrar till Sverige och svenskarnas bästa.

    Spottar svenskarna i ansiktet, och låter utsätta svenskar för brott och får röster….helt sinnessjuk !

  11. minns då D-marken låg på 3.50 (dgs euro)
    dollarn på 2.50…pundet, vete fan?
    …va tider de, då kunde man tjacka en
    50-talare jenk, som idag kostar 200′
    för 1500:-)

    • …då Lee-jeans hade samma pris som
      idag c:a 600:- mkt då…om man tjacka
      av ngn som vatt på drickat…så man
      fick nöja sig me kaki-rör man tjacka på
      IMPO på Bryggargatan för 25 bagis…
      Coca-Cola fanns inte…va Pucko å en
      Drule som gällde…å bruttena va fina
      som ögat…fan va man längtar tebaks

      • Om Sverige mot förmodan skulle existera 100 år till så kommer det inte ens i närheten av storhetstiden 1960-70.

    • Helt rätt låt dom bli piloter, läkare, enbart för vår nya adel och PK så kommer dom kunna njuta av sina sista ögonblick på jorden i fullständig lycka och harmoni.

  12. Löfven var nyss i Paris och skröt med att han ska sprida den svenska modellen i hela världen. I högeffektiva länder som Japan, Kina, USA blir man nog inte imponerad av att devalvera skolan.

    • Bara en idiot märker inte hur dum han är, då han inte har förstånd att inse att han är en idiot, medans andra skrattar och pratar om hur dum idioten är.

  13. Har jobbat på gruppboende med utvecklingsstörda, där flera av de boende skulle vilja vara hjärn-kirurger. Yes baby !
    Jag föreslår at vi släpper dem fram i yrket och låter dem experimentera uteslutande med sosser, kommunister, feminister, pk, kultur-maxister m.fl.av samma låda; Kan vél bara lyfta alla dessa intelligensmässigt.

    • Bra förslag, ”Martin”!
      Det skulle ge en naturlig självsanering.
      => ett steg i evolutionen.
      När fjällemlarna blir för många samlas en grupp
      och vandrar mot en sjö och dränker sig.

  14. Bra tanke, kan de överföra den tanken på Bilprovningen också? Skulle glädja många landsbygdsbor.

  15. ”En dåre och en klok man ser inte samma träd” typiskt politiker att inte våga ta tag i problemen, ta ansvar och göra sitt jobb. Istället sänker vi hela utbildningsnivån till Ghanas nivå, inget ont om Ghana det är VI som äger problemet. Att socialdemokraterna inte kan erkänna att deras politik inte funkar och kommer aldrig att fungera. Räcker att titta på Malmö!!

  16. ta bort icke godkänt så blir alla godkända……..Kommunismen levererar……

    Gäller även läkarutbildningen med?

  17. Det är för att deras egna barn inom partiet inte ska få underkänt, för inte är väl sossarna kända för att ha IQ högre än en guldfisk. Det är något som sitter i generna, inavel heter det på riktig gammaldags svenska

  18. Vilken bra ide !! Fler analfabeter är ju precis vad Sverige behöver. Eller hur…??

    • 60% räknas som lågutbildade i Sverige. Enbart ca 25 % har gått en universitetsutbildning som varit 3.5 år eller mer.

      • Här har du en men lika förbannat har jag förstått vad som sker i Sverige och det kan man inte beskylla 82% av Sveriges befolkning.

Kommentera