Det finns bara ett problem – tre miljoner per flykting


INVANDRING. Det började den 27 februari 1975, en enig riksdag under Olof Palme beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt, arbetskraftsinvandring ersattes med bidragsinvandring. Allt skulle bli så bra, men hur blev det? 

Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, pensionerna, välfärden, brottsligheten, allt!

Men det räcker inte, det är invandringen från muslimska länder som är det stora problemet, ta hit 100.000 thailändare och de skaffar sig jobb, ta hit 100.000 muslimer och de kräver egna regler, bidrag och bostad. Det är visserligen att generalisera men helt klart är det skillnad på folk och folk.

För ett år sedan skrev Per Gudmundson en ledare på Svd om  Svenska för invandrare, anställningsstöd, kompletteringsutbildning, kommunalt introduktionsprogram, etableringssamtal, arbetspraktik, etableringslots, sfi-bonus, arbetsplatsintroduktion, jobbcoach, särskild rådgivning för företagande, nystartskontor, instegsjobb, nystartsjobb, extratjänster, beredskapsjobb…

-Pettersson har länge konstaterat att det hjälper inte med fina ord och olika dyra integrationsåtgärder, problemen är att många inte vill integreras, andra kan inte och dom som kan och vill behöver minimalt med hjälp.

En så kallad flykting kostar i snitt tre miljoner under sin livstid. Det är vansinne. Fundera på varför våra politiker inte begriper varför det ”saknas” pengar till sjukvården, lärare, poliser, vägar, järnvägar, pensioner…

Problemet är ett för stor invandring och fel sorts människor…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


26 responses to “Det finns bara ett problem – tre miljoner per flykting

 • Nu förlängs den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Det finns bara ett problem – tre miljoner per flykting, plus alla mänskliga kostnader. […]

  Gilla

 • Testa om du kan bli svensk medborgare | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] En ”flykting” kostar det svenska samhället i snitt tre miljoner under sin livstid.  […]

  Gilla

 • kaj jakobsson

  3 miljoner troligen i underkant.Arma land

  Gilla

 • ruben

  Har hört till leda nu att katastrofekonomierna i kommunerna förklaras bero på ”åldrande befolkning”. Det är en elak lögn. Den åldrande befolkningen ska vara med i en riktig samhällsplanering, de betalar höga skatter regelbundet och är friskare än beräknat. Om man tänker sig att regeringen med sin politik bygger upp en stad, som Malmö var tredje år med bara bidragsberoende människor utan någon som helst anknytning till Svenska samhället. Sedan skyller politiker på en åldrande befolkning. Hur är det ställt där egentligen? Hur kan det vara möjligt? Vart tog politiker med vuxet ansvar vägen?

  Gilla

  • kaj jakobsson

   Håller med, de gamla har arbetat (många
   sedan 15 årsåldern)och skött sig.ViPS så
   Blir de en belastning. Arma land

   Gilla

  • Tore

   Dom äldre kostar inga pengar dom har betalt in till statskassan under hela sina liv, parasitera kostar från dag1 till sin död i sitt forna hemland med bidrag från Sverige.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  När man inte tror att det ska gå att sjunka längre ner i dyn så berättar en ”forskare! för oss i sin nya bok att invandringen inte kostar något!

  Seriöst, är det på riktigt eller tror han fortfarande att det är första april?

  ”Små följder av invandring enligt forskare

  De ekonomiska följderna av invandring är små, enligt nationalekonomen Joakim Ruist (mannen på bilden) som skrivit en ny bok ”Global migration”. Till och med under flyktingvågen 2015 fortsatte Sverige att ha överskott i budgeten.

  Invandring leder inte heller till några stora sociala omvälvningar, inte ens i stora mottagarländer som Kanada, enligt Ruist.”

  Skönt att veta, nu när kommunerna börjar gå på knäna att det inte har någonting med att så många nyanlända som går på socialbidrag att göra!

  Bara för att vi under en högkonjunktur lyckades gå plus, så innebär väl det knappast att vi kommer att göra det för alltid? Ungefär som att ha ett sparkapital, det går bra att leva över sina tillgångar så länge detta räcker!

  Härligt också hur han förvränger verkligheten och flyttar fokus, genom att jämföra oss med dom ”stora” mottagarländerna! Kanada tog emot cirka 300 000 tusen 2017 med en befolkning på 37 miljoner, Sverige tog emot cirka150 000 på tio miljoner, sen kan ni ju själva avgöra vilka som ni tycker tog emot flest! Använder han all statistik så, blir han ju inte så trovärdig!

  Gilla

  • Treb

   @Kalasbetalaren
   Samma snubbe kom väl fram till en kostnad på 74 000 kr/migrant och år förra året,va?
   Är det vinst i år?
   Allt j.kla pudlande!
   I veckan gjorde Sabuni helt om tex.
   Är det”Deep state”eller ngt,som får ALLA att vända i dörren..
   100% åsikts konformitet råder.

   Gilla

 • Nisse

  SVT o tv4 berättar om kommunernas dåliga ekonomi då heter pga av åldrande befolkning. Nej så fan heller det beror på massinvandringen…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  2019 fortsätter landsförräderiet mot Sverige i oförminskad styrka och den trygga svenska väljarkåren hakar på vid vart 4:e år !

  Gilla

 • Mats

  Det finns också 3 annonser från Fonus på en romsk tant. 3 å helig nummeer.Något slutar sâsom dumhet och något nytt börjar, kanske kärlek.

  Gilla

 • Onkel Björn

  ”Här i Sverige är alla svenskar”.. Ja uppenbarligen verkar det ju räcka med att man åker tunnelbana så har man med automatik blivit det. För inte kan väl en miljöpartist ha fel?

  Gilla

  • grunehetgrot

   Fel av dig till viss del. Det där med tunnelbanan stämmer nog om man skall räkna alla invandrare som ALDRIG kan bli Svenskar, men annars har Sverige C:a en (1 ) miljoner Svenskar. Resten är invandrare.

   Gilla

 • Onkel Björn

  På 70 – talet kom en del vietnameser hit. De kom från ett land härjat av krig sedan lång tid tillbaka. Märktes de av i brottsstatistiken? Var de en belastning för samhället?
  Och som Pettersson så riktigt skriver, det är skillnad på folk och folk.

  Gilla

  • Bosse S

   Kriminaliteten bland de vuxna vietnameserna var säkert ganska obefintlig, men deras avkomma de som bodde i områden (Malmö) med mycket menaindivider blev allt som oftast grovt kriminella.

   Min erfarenhet av invandring är att den genererar väldigt mycket kriminalitet. Våra myndigheters fjäskande och slappa vilja att följa lagar och regler så fort det gäller invandrares brottslighet.

   Gilla

 • Mm

  Man kan klart fråga sig, vad får man för de skattepengar som jag betalat in. PK gänget kan ta kostnaderna, det är dem som tagit hit dem, så upp med plånboken. Jag vill inte ha dem här, hjälp till självhjälp i sina egna länder.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Vi Svenskar som fortfarande finns i landet gör det p.g.a. att vi inte har råd att flytta till ett fungerande land och vi borde få en skattesänkning med 75% av den anledningen att vi vill inte försörja alla Lövens barn.

   Gilla

 • Det finns bara ett problem – tre miljoner per flykting – Life, Death and all between

  […] Source: Det finns bara ett problem – tre miljoner per flykting […]

  Gilla

 • Linn

  Smitta utom kontroll i Norge – 2 000 sjuka i orent dricksvatten…..

  Sverige har inte viktat rent vatten mot befolkningsökningen heller……Snart ett problem i din kommun..

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zG92m1/smitta-utom-kontroll-i-norge–2-000-sjuka

  Gilla

 • Kattsand

  Utgifterna är inget problem för våra socialistiska politiker – en investering i röster till det egna partiet ses som en god affär så länge andra betalar.

  Gilla

 • Linn

  En apa kan få 50% rätt genom chansning….

  Gymnasieskolans introduktionsprogram är ett systemhaveri och borde läggas ner. Det skriver ordförande för Lärarnas riksförbund Åsa Fahlén i en debattartikel i Dagens Nyheter.

  Introduktionsprogrammen är till för elever som saknar behörighet till gymnasiet. Dock klarar endast sex procent av programmets elever att ta en gymnasieexamen efter tre år, enligt Skolverket.

  ://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aw8nbM/lararnas-riksforbund-kraver-ny-skolreform

  Gilla

 • Ylva

  Invandring är inte normalt över huvud taget. Det får aldrig ses som normalt utan som undantag. En person som kommer hit kan välkomnas om det finns skäl för det. Samma ras? Samma kultur? Arbetsvillig och klarar av att själv skaffa arbete och bostad utan stöd?

  Resten är lealösa parasiter som inte har något i Sverige att göra. Observera att det även finns vita som inte ska vara här, från de forna öststaterna som lever på att stjäla så mycket de kan.

  Stäng gränsen, gå ur EU, förstärk försvaret och var neutrala. Hjälp folk i omvärlden med 1% av BNP, men allt måste noga utvärderas. Stäng SIDA för gott med hänvisning till att de inte gjort något vettigt alls. De har försnillat våra pengar på ett vårdslöst sätt, ja nästan kriminellt.

  Ut med alla utlänningar som inte anammar vår kultur och de som vägrar bidra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: