Nyamko Sabuni: ”Mångkultur är inte något att eftersträva”

INVANDRING. Nyamko Sabuni, tidigare integrationsminister, vill bli partiledare för Liberalerna och är starkt kritisk till mångkulturen och går till hårt angrepp mot rivalen Erik Ullenhag och anklagar honom för att blunda för problemen i utsatta områden, rapporterar Expressen.

  • Visionen om det mångkulturella samhället måste begravas.
  • Färre ska lockas till Sverige och de som saknar asylskäl ska lämna landet – ”på en gång”.
  • Generösare regler för anhöriginvandring, som är en del av januariöverenskommelsen, är naivt och bäddar för en ny stor flyktingvåg.

– Det riskerar att leda oss tillbaka till det som hände 2015, säger Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen.

– Man har blundat för problemen. I Rosengårdsrapporten som jag tog fram som minister och som presenterades 2009, varnades för radikaliseringen av ungdomar i våra utsatta områden men i stället för att fokusera på problemen som lyftes fram var det rapporten som blev utskälld, säger Nyamko Sabuni.

Det har ju visat sig att omkring hälften av de som sökt asyl i Sverige under senare år inte har asylskäl. Det är en gigantisk siffra av människor som vi ska hantera och bekosta. Många miljarder av våra biståndspengar går till att finansiera detta flyktingmottagande i Sverige. Det är pengar som borde gå till de 70 miljoner flyktingar, många kvinnor, barn och äldre, som är kvar i närområden, säger hon.

– Det stöd som borde gå till dem blir i stället kvar i Sverige för att unga män som utsätter sig för fara och kommer till Sverige med en enda tanke: Även om jag inte har asylskäl kan jag nog få stanna ändå, fortsätter hon.

Hela asylprövningen måste enligt Nyamko Sabuni göras om så att man snabbt, gärna redan vid ankomsten, slår fast vilka som är ekonomiska migranter och saknar rätt att stanna.

– Vi måste ha lagar som håller och inte drar hit folk som inte har rätt att komma hit, säger hon.

Läs hela intervjun på Expressen…

-Pettersson säger att Sabuni fick sparken av Reinfeldt och ersattes med Ullenhag…för mig är det obegripligt att Nyamko Sabuni är Liberal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 thoughts on “Nyamko Sabuni: ”Mångkultur är inte något att eftersträva”

  1. Generöza regler är om folk från MENA. Jag kom hit i 1993 ensam. Vi var hemlösa, plundrare med någon som jobbade mdd Obama. Till och med Obama hade tagit del av plundrade pengar från bosnisk kriget. Jag har skrivit till FBI om tjuven. De kunde inte stoppa Obama men bosnisk muslim fick arbets forbjud. I alma fall, min familj kom genom IOM efter jag skrev till UN, ringde o h så vidare. Ni måste vara specifika mot vem ni är generösa.

  2. Mångkultur verkar ha blivit ett självändamål i sig, ingen verkar veta varför eller vad det skall vara bra för, bara att det är något vi måste ha av någon anledning.
    Och desto fler partier som har någon som kan och vågar försöka få lite vett i de andra, desto större chans till en vettig polltik.

  3. Värdefull repetition!

    Även om det är en kopia av vad Åkesson sagt i flera år så har det ju ändå ett värde när någon upprepar det.

    Helt klart så fattar inte en stor del av svenska folket att Vårt Fosterland
    är på väg att gå under.

    — men visst; 50% av befolkningen är ju dummare än genomsnittet.
    — så varför bekymra sig?
    — Titanic tar in vatten och kommer att sjunka!
    — ta en gratisdrink till i baren och njut av tillvaron!
    — dina barn tar säkert över det sjunkna skeppet?

    Tacka socialdemokraterna för att de, 1999, skrev kontrakt med
    Muslimska Brödraskapet att S skulle bidra till att Sverige skulle
    bli ett muslimskt land!

    Läs om kontraktet här på Petterssons eller på nätet:
    ”socialdemokraterna kontrakt 1999”!

    Du blir lika övertygad som jag att SD är enda partiet som kan
    rädda Vårt Fosterland!

  4. Hennes partitillhörighet stämmer som sagt inte alls med hennes intelligens och relativa klarsynthet, utåt sett.

  5. Det är så dags nu när Folkhemmet är förlorat efter drygt 40 år av en helt vansinnig och totalt okontrollerad massinvandring att vakna och som Sabuni prata negativt om mångkultur, vad sa tyckte och gjorde hon som minister åt den s.k trygga och heliga svenska mångkulturen ?Är bara patetiskt.
    Låt Ullentott bli partiledare så det vidriga landsförädarpartiet L försvinner från den politiska arenan för alltid.

  6. Nu går nog mobilerna varma mellan S och C för hur ska dom förklara och förtala Sabuni , det måste kännas retsamt att hon börjar att tala klarspråk och kommer med pekpinnar över deras inkompetens .Men hon behövs nog om debatten ska nyktra till samtidigt som jag tycker att Ullehag borde ta tillbaka sin ansökan om att bli partiledare i L även om han suktar efter en plats i fotoblixtarnas sken .

  7. Undrar vad husse EU tycker om det???
    Hela förbannade EU har ju handlat om att sabba Europa på alla upptänkliga sätt..
    Tjejen har dock rätt-what else is new??

  8. Det blir svårt för vänsterfascisterna i media att anklaga henne för att vara rasist. Men de är galna nog att göra det.

Kommentera