Stäng

Vänsterextremister föreläser för polisen!

EXTREMISM. Polisförbundet Väst twittrade för ett par dagar ut sin tacksamhet till den vänsterextrema gruppen Expo som hållit en föreläsning om högerextremism. Expo tackar nog tillbaks för de tar bra betalt av polisens skattepengar som borde gå till att lösa brott.

Nu har de flesta organisationer i rättsväsendet haft förstånd att tacka nej till vänsterextremisternas kurser och utbildningar. Ett fiasko för Expo har det hetat, men tydligen har de lyckats lur en och annan chef med vänstersympatier.

Den 8 december skrev Petterssons om att den vänsterextrema och antidemokratiska organisationen Expo har skräddarsytt en utbildning om ”högerextrem” brottslighet på nätet för utredare, åklagare och domare. Utbildningen bekostas med skattepengar av bland annat av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, rapporterar Dagens Juridik. 

De vänsterblivna motdemonstranterna är det stora problemet…

Enligt Expo har sociala medier de senaste åren blivit en arena för ”högerextrem” brottslighet. Anmälningar och åtal för hets mot folkgrupp har ökat och detta gäller i första hand uttalanden som har gjorts på nätet.

– Vi ser en skarpt uppåtgående kurva för hets mot folkgrupp i sociala medier. Ökad kunskap, både vad gäller vilka som begår brotten och den miljö de begås i, är nödvändig för att vända trenden, säger Johan Nordqvist, projektledare som tillsammans med Expos researcher Jonathan Leman tagit fram utbildningen.

– Detta ställer rättsväsendet inför nya utmaningar. Därför lanserar Expo utbildningen Högerextremism på nätet – strategi, terminologi och juridik som är skräddarsydd för rättsväsendet.

-Pettersson menar att den kriminella underrättelse- och spionorganisationen Expo borde stoppas liksom gummilagen hets mot folkgrupp. Expo och lagen används enbart för att få tyst på oliktänkande.

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

2 kapitlet 1 § i Regeringsformen (grundlag): Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad

Att Expo ljuger kan man se i dessa ”fakta” om Petterssons. Exempelvis har vi aldrig hyllat Nordfront men försvarat deras rätt att yttra sig.
 • yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
 • informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,
 • mötesfrihet: frihet att anordna och delta i sammankomster för upplysning, meningsyttring eller annat liknande syfte eller för framförande av konstnärligt verk,
 • demonstrationsfrihet: frihet att anordna och delta i demonstrationer på allmän plats,
 • föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften,
 • religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.

Dessa lagar med tillägg borde Expo studera.

Titta gärna in på Expos hemsida. Det mesta handlar om vitmakt och nazister, nästan inget om den våldsamma vänster och obefintligt om islamism. En del är befogat men Expo försöker också tysta ansvarstagande, oroliga medborgare som utnyttjar sina demokratiska rättighet.

Det är skrämmande att en sådan organisation ska tillåtas utbilda jurister, domare och åklagare. Medan våldsvänstern och islamisterna tillåts gå fria…

Det är intressant att läsa kommentarerna hos polisförbundet:

 • Som pensionerad polis skäms man då man ser vad som försiggår i dagens polisverk!
 • Anlita Expo för att föreläsa. Ungefär lika lyckat som när SVT använde Skråmo som expert på islamofobi.
 • Inget fel i att bevaka de hundratal nynazister som finns i landet, men EXPO har för starka kopplingar till våldsvänstern för att tas i ens med tång.
 • Polisen värker!
 • Fy skäms på er. 😡
 • Enligt @FOIresearch så är Expo en del i den vänsterextrema miljön. Samma vänsterextrema miljö som AFA snubben som blev dömd för att ha planerat terrordåd är verksam i. Är det då rimligt att dessa ska få föreläsa för polisen?
 • Vill ni ens ha någon som helst form av trovärdighet kvar..? Expo? Verkligen?
 • Sorgligt…

Pettersson hittade faktiskt inte en enda positiv kommentar,men det finns kanske, läs själva…

Läs gärna om Expomakt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 reaktioner på “Vänsterextremister föreläser för polisen!

 1. Dom nyligen tagit, med hjälp av tjuvar som anmält, en vänsterextremist med ett helt vapenarsenal. Med planer för att med våld övertaga samhället, men det säger tydligen ingenting för polisen, En container med vapen och annat material, utan att det får polisen att sätta igång tankeverksamhet. hur många höger extremister har infångats med vapencontainers och revolt planer. Antingen fattar dom inte eller så ingår dom i planerna, vilket som är värre är svårtydbart.

 2. Skönt att det är fler som börjar upptäcka vad Polisen går för. En av de mest kriminella grupperna i samhället, och detta har pågått länge utan att någon vågar ta tag i skumrasket…misshandel och tortyr av oliktänkande och det rullar på.

  Hela rättsappaten är Sveriges fiende nummer ett.

  Här lite Gamla nyheter som är som nya…

  https://www.svd.se/svenska-poliser-tvingas-tiga?ref=yfp

 3. Nästa gång får NMR hålla föredrag för polisen hur man hanterar vänsterextremister då..

 4. Frågan är viktig att besvara av polisen.
  Är det vänster eller högerextremister som historiskt sätt stått för majoriteten av alla våldshandlingar mot poliskåren?

  1. Vad skulle Kling och Klang 2019 svara på den frågan mån tro !
   Att hoten alltid kommit och kommer från höger är min gissning.

 5. Nu blev det väl galet.

  En väldigt partisk vänsterorganisation ska föreläsa om högerextremism hos polisen.

 6. Det stinker i hela Abzurdistan,från Regeringskansliet till deras betala propaganda medier, inkl. STATS-TV… När en revolutionär grupp (AFA/EXPO) tillåtes sprida sina dogmer till polismyndigheten,är för Stenbocks del måttet mer än rågat !

 7. Vad är nästa steg !? ….är det att ge alla vänsterterrorister amnesti för brott begångna och kommande brott, samt ge dessa vänstermuppar polisens befogenheter, samt dela ut tjänstevapen för att kunna agera poliser!?

  Det är fullständiga uppochnervända världen…MAN TROR SVERIGE ÄR MED I EN DOLDA KAMERAN FILM !

 8. Pettersson skulle ju själv kunna sälja kurser till Polisen om ”Vänsterextremism på nätet”.

 9. Att låta Expo indoktrinera polisen i ämnet Extremism är ju lika paradoxalt som att låta miljömupparna ansvara för miljön…?! Expo är ju att betrakta som vänsterns motsvarighet till Gestapo. Expo är dessutom delfinansierat genom den ljusskygga organisationen Allmänna arvsfonden. De som på senare tid allt oftare avslöjats med att knycka testamenterade arvslotter från sina rättmätiga arvingar. Därpå fyller den korrupta staten på i kassan till denna ”opartiska” verksamhet. Vi finansierar Fienden ! Tokigt så det förslår.

  1. Som jag tycker, varför inte bli Frälsningssoldat. Där har man både uniform och bössor…

 10. Är inte polisen nog vänster som det är? Polisen blir mer en milis, än en medborgarvärnare. De har inte längre någon objektivitet. Man ser ju vilka de ger sig på. ALLTID nyhögern! Och ALLTID, helt utan substans! ALDRIG vänstern! Det är ALLTID VI SOM trakasseras av dem. Helt utan orsak!!!

 11. Den ”svenska” polisen är inom några år helt politisk, dvs åt tokvänsterhållet. Lokalt gäller det redan. Valet i höstas var egentligen sista chansen, dock finns ett sista halmstrå valet 2022, tas inte det är landet förlorat!

 12. Hur många islamister och vänsterextrema våldsverkare går det på varje högerextrem våldsverkare?
  Narrativet från Stefan Löfven och regimmedia är att Sverige riskeras att störtas i fördärvet av NMR typer trots att NMR erhöll endast 2070 röster i riksdagsvalet och 370 i EU valet.
  Hur många islamiströster fick socialdemokraterna i riksdagsvalet? Betydligt mer än 2070 och 370.

 13. Vem skulle annars föreläsa för dagens totalt politiskt styrda vänstervridna och kramgoa svenska polis Kling och Klang om inte vänsterextrema Expo ?
  Varken Säpo eller den övriga svenska PK-polisen ser något hot från vänster, det är från höger alla farliga spöken kommer ifrån.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: