Danmark röstar

På onsdag nästa vecka röstar Danmark till Folketinget.

Dansk Folkeparti blev Danmarks näst största parti i förra valet, men ser nu ut att halvera antalet röster. Tjo-ho jublas det i vänsterkretsar, men det visar bara hur okunnig denna vänster är, för…

…de danska Socialdemokraterna har till skillnad från sina svenska kollegor en helt annan syn på migration.

I deras principprogram kan bl.a. följande läsas.

  • Vi försöker alltid hjälpa människor i nöd på bästa möjliga sätt. Det är därför som vi skiljer mellan ekonomiska migranter och flyktingar
  • Vi kan inte och borde inte ta mot de många miljoner människor som är på flykt. I stället måste vi ge hjälp och säkerställa bästa möjliga förutsättningar för tillväxt och ökat välstånd i deras egna länder
  • De flesta flyktingar hjälps bäst i närliggande områden
  • Det nuvarande asylsystemet missbrukas av människosmugglare som hjälper grupper av invandrare till Europa och Danmark. De flesta har inget behov av skydd som flykting och har inte rätt till asyl
  • Många utlänningar som har kommit till Danmark under de senaste åren utgör en enorm utmaning. Många av dem orsakar ett antal stora problem. Tyvärr är utlänningar i Danmark idag överrepresenterade i brottsstatistik och underrepresenterade på arbetsmarknaden
  • Utlänningar lever isolerade från danska samfundet och efter andra värden än de danska. Det är oacceptabelt
  • Det höga antalet utlänningar utan utbildning och bristen på integration är också ett ekonomiskt problem
  • Enligt principen om rätt och plikt måste vi ställa krav på individen att aktivt söka arbete
  • Vi kan inte acceptera fler utlänningar än det är möjligt att integrera

I Danmark för Socialdemokraterna Sverigedemokratisk politik. I Sverige placerar Socialdemokraterna svenska medborgare allt längre ned på stegen, samtidigt som de höjer våra skatter. Där ligger den stora skillnaden och innan den svenska vänstern (media inkluderat) jublar över ”rasisternas” nedgång i Danmark, bör de se helheten och inte som vanligt, bara delar av den.

Förutom att de danska Socialdemokraterna för en i Sverige kallad främlingsfientlig politik, så är det till mer extrema partier som DF:s väljare flyr. Då talat vi om Stram Kurs och Nye Borgerlige som bägge kan jämföras med svenska AfS och partier ytterligare höger ut.

Stram Kurs politik gällande migration kan du läsa här. Nye Borgerliges finns att läsa här. Översätta får du göra själv, men det är definitivt intressant läsning.

Så de danska och svenska ”antirasisterna” lär nog sätta jublet i fel strupe när de inser vilken politik Danmark rör sig mot.

 

7 thoughts on “Danmark röstar

  1. Ja, vi får verkligen hoppas, att dessa nyare radikalare partier växer sig stora. Både här och i Danmark. Det skulle vara friskt för politikerklimatet!

  2. Oavsett vem som vinner valet i Danmark, där förståndet
    råder, till skillnad från Sverige, där finns en samsyn på
    att återvandring ska tillämpas för i första hand grova
    brottslingar och annat löst folk, där kommer att finnas klara
    regler för att man ska kunna få medborgarskap.. Helt rätt!

  3. Kan inte låta bli att reagera på att hela tiden beskrivs folk som är kritiska mot försämringar orsakade av skattehöjningar för att finansiera invandring som högerextrem. Likaså stämpla folk som är mot denna otrygghet som skapats av pk:s import av våldsman från mena med epitetet högerextremist, populist.
    Ovanstående har ju inget med konservatism, eller så mycket makt som möjligt till kapitalet att göra, snarare är det mera vänster än höger.

  4. Danmark må ha andra sossar och tänk men är definitivt ändå på sikt förlorat för Islam precis som Sverige och övriga Västeuropa !

  5. Jag kan bara hålla med, i Sverige förs en medborgarfientlig politik med oförskämda skattehöjningar. Jag vet inte vad den mentala blockeringen beror på. Maktmissbruk, girighet?

    • I Sverige är politikerna mutade av globalisterna i bilderbergarna och trilaterala, alltså folk och landsföräderi.

  6. Visst är det så, Stefan K.

    Dansk socialdemokrati är inte samma sak som svensk socialdemokrati, när man jämför respektives migration och integrationspolitik.

    Tror att den stora delen av de kvarvarande svenska socialdemokraterna, hellre skulle vilja se den danska, som sin egen.

    Det är väl därför de danska socialdemokraterna har lite medgång och mer folklig förankring i valrörelsen.

    ”Sverigebilden”, är tydligen en väl fungerande infotavla för många andra länder. På vilket sätt får ni klura ut själva.

Kommentera