Invandringen måste begränsas för att rädda klimatet


KLIMAT, MILJÖ OCH INVANDRING. I klimatdebatten nämns ofta IPCC, FN:s klimatpanel, men några saker verkar bli bortglömda. IPCC har slagit fast att befolkningsökning orsakar ökade koldioxidutsläpp, dessutom spelar konsumtion och livsstil in. En somalier som lever i Sverige släpper ut 50 gånger mer växthusgaser än en somalier som lever i Somalia.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Naturligtvis har vi ett individuellt ansvar att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt, men ju fler vi blir desto mer utsläpp och i kallare klimat går det åt mer energi. Så för klimatets skull är det inte så smart att flytta folk norrut.

Boverket säger att vi behöver minst 80.000 nya bostäder per år, skälet till detta är prognoser på 100.000 fler invånare per år i vårt land, drivet av migration, från varma energisnåla länder till kalla Sverige. Bör inte klimat-och miljökonsekvenserna analyseras för detta.

Märkligt är att de partier som driver frågan om klimat och miljö hårdast även är mest invandringsvänliga. Det arbetar alltså mot sin egen politik.

Med 100.000 nya invånare netto per år så är vi 22 miljoner år 2100. Med en befolkningsökning netto på 20.000 som vi hade innan år 2.000 kan vi bevara grönytor och åkermark och släppa ut betydligt mindre växthusgaser,

Med lägre eller ingen asylinvandring kan Sverige bli ett föregångsland och ett bra exempel. Vi kan skydda ekosystem och natur och satsa mer på bistånd. Med fler människor i landet ökar miljö och klimatproblemen och gör vårt land till ett sämre föredöme och turistmål.

Det finns många skäl för att ta hänsyn till klimatet och miljön i befolkningspolitiken.

 • Varför görs det inga konsekvensutredningar av den snabbt växande befolkningen?
 • Varför får inte medborgare alternativ att välja mellan? Exempelvis 0 invandrare, 25.000 och 100.000 per år och de långsiktiga effekterna av alternativen.
 • Alla säger att integrationen inte fungerar, i 30-40 år har det satsat pengar och resurser på detta. Har någon tänkt tanken att många av de nya ”svenskarna” inte vill eller kan integreras?
 • Det bästa vi kan göra för klimatet och av humanitära skäl är att börja med återvandring i stor skala.

-Pettersson måste till sist nämna Eko-Pippi, Greta Thunberg som kämpar för vårt klimat och undrar vad hennes mamma Malena Ernman tänker på. Mamma Ernman skryter om att hon i 30 år gömt ”flyktingar” och försämrar på så sätt klimatet. Har du tänkt på det Greta? Mamma och pappa är klimat- och miljösvin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


22 responses to “Invandringen måste begränsas för att rädda klimatet

 • Tony

  Varför ställs inga krav på barnbegränsningar i U länder när
  man inte kan försörja dem? Det kan ju inte vara rimligt
  att sätta en massa liv till världen när förmågan att försörja
  dem är obefintlig, att jordens befolkning på några årtionde
  har mer än fördubblats? Detta har givetvis stor inverkan på
  både försörjning, och på miljön, den som det ällts om överallt
  idag?

  Gilla

 • Bosse

  Problemet är att det bara är 19178 svenskar som tycker att invandringen är ett problem och skall stoppas och att man skall skicka tillbaka de som har uppgett fel identitet, ålder, saknar skyddsbehov ellar begår brott.7
  Det var så många som röstade på Afs.

  En gång var SD ett relevant parti för Sverigevänner, tyvärr har man tappat focus på sina kärnfrågor, vilket gör att de har stagnerat på 15 till 18 procent.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Känns bra att vara med i summan 19178 och kommer definitivt även i fortsättningen att vara en del av den summan eller förhoppningsvis en framtida större summa så länge kravet om återvandring och ett Swexit finns med i partiprogrammet !
   SD ska förändra EU inifrån, bara något partiet gömmer sig bakom är bara en ren kapitulation och och inget annat, ytterligare en anpassning till PK-familjen.
   Instämmer, SD ligger still på sina 18-19%.

   Gilla

  • Pettersson

   Problemet kanske också är att AfS, enligt Jeff Ahl inte ska kompromissa och det lär dröja innan AfS får 50 procent av rösterna. Man kan tycka vad man vill om politik och argument men den som inte kan kompromissa får inget gjort.

   Gilla

 • eugenecork

  går ett program på ”kanal 11” som heter BODY BIZARRE…där mga nyfikna får gotta sig i andras handikapp…
  behöver jag säga mer?…tämlligen säker på att de flesta här kan förstå ändå va jag avser…helt utan ledtrådar!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Om alla som bor i Sverige skulle spridas ut jämnt över hela landytan skulle vi vara över 25 personer per kvadratkilometer.

  Det här är en milstolpe när det kommer till måttet befolkningstäthet. Siffran har aldrig tidigare varit så hög.

  Det anses fortfarande som glesbefolkat i ett europeiskt perspektiv. EU:s 28 medlemsländer har tillsammans en befolkningstäthet på 118 invånare per kvadratkilometer

  I Stockholms län är det trångt. Där är befolkningstätheten i särklass störst och det bor 360 invånare per kvadratkilometer. I de två övriga storstadslänen, Skåne och Västra Götaland, är siffran 124 respektive 72.

  Det kan jämföras med Norrbotten och Jämtland, som är de två mest glesbefolkade länen. De har vardera 3 invånare per kvadratkilometer.

  Totalt är det 10 län som har en lägre befolkningstäthet än 25 invånare per kvadratkilometer.

  https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2019/tatt-i-sundbyberg-och-glest-i-arjeplog/

  Gilla

 • Olof.p

  Jag tittar på termometern, 5 grader och snart juni. Vi måste flyga mer, köra mer dieselbilar och äta mer kött, annars kommer vi att frysa ihjäl.
  Greta varför är det så kallt, du har ju lovar det ska bli varmt?

  Gilla

 • matilda

  Växthuseffekten kanske behövs i ökenområden?
  Det jag vill är att kunniga och utbildade personer får kommer till tals, utan politikers agenda som endast gynnar globalistoligarker enbart få licens till befolkningens plånböcker.

  Gilla

 • ruben

  Undrar om inte Lars Hedegaard har rätt i att klimatkrisen är en avledningsmanöver för att få fokus bort från sveket mot välfärdsstaten och islams frammarsch, kombinerad med en ny form av totalitarism. Lars Hedegaard i tidigare artikel här på petterssonsblogg har många kloka tankar. Han är ett ytterligare bevis på det vansinniga dödshot islamister utsätter nordiska medborgare för. Jag tror våra politiker är och har varit under lång tid helt urspårade.

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   Visst är det så!! Avledningsmanövrar och lulllull på TV/radio om hur bra allt är vilket får europee’rna att lulla vidare med mobilen framför ögonen.

   Gilla

 • Kungen

  Det som påverkar klimatet mest är utan tvekan överbefolkningen. Lek med tanken att varje familj i afrika har två barn istället för tio. Hur hade det påverkat matbristen, vattenbristen och behovet av uhjälp hela tiden ? Sunt förnuft räcker långt…..

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   och i det här landet SPRINGER folk för att barn svälter.. jo visst synd om dom… men.. ju fler som överlever desto värre kommer det att bli.
   Nä, spring för preventivmedel och barnbegränsning. DET gör verkan.
   Hur var det? 100 SEK räcker en månad för barnfamilj i deras hemland?

   Gilla

 • Tritonen

  Kina lyckades med sin ettbarnspolitik. Det måste man ge dem, även om de inte är några förebilder ur andra aspekter.

  Gilla

 • Kattsand

  Det kanske finns både ”goda koldioxidutsläpp” och ”onda koldioxidutsläpp”, beroende på den politiska agendan?

  Gilla

 • Stenbock

  På tal om ”klimatet” har lögnblaskan HD,i kväll följande rubrik:
  https://www.hd.se/2019-05-31/allt-fler-ratar-flyget-for-taget-men-inte-i-vara-nordiska
  Visar åter en gång hur bakom och infernaliskt dumma folket är,som lever mellan våra grannländer i Norden !!
  Finns tydligen inga yttre gränser för idiotin i Abzurdien !

  Gilla

 • Tore

  Inte bara klimatet drabbas av somalier, barn kvinnor äldre drabbas av denna grupp.

  Gilla

 • Invandringen måste begränsas för att rädda klimatet – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: KLIMAT, MILJÖ OCH INVANDRING. I klimatdebatten nämns ofta IPCC, FN:s klimatpanel, men några […]

  Gilla

 • Matilda

  Helt rätt observerat av Petterson.
  Vår miljö kallar inte hantera denna förändring på flera sätt.
  Jävla Politiker!
  Hur hade man tagit emot att Reinfeldt flugit över Amazonas och proklamerat att här finns så mycket skog som i stället kan ge plats för klanmänniskor från MENA.?

  Gilla

 • Hans

  På tal om klimatet. Eko-Pippi Greta åker till USA – men vet inte hur hon ska ta sig över Atlanten. Hon får väl simma.eftersom både flyg och fartyg släpper ut koldioxid.

  Gilla

  • Kattsand

   Man får väl berömma henne för att hon åtminstone lever som hon lär och inte hycklar som våra ”gröna” politiker som istället flyger första klass…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: