Haris studerade islam i Saudiarabien för skattepengar, nu är han död…

ISLAM. När Haris var liten lämnade han ett krigshärjat Bosnien och flyttade till Sverige med sin familj. Efter många upp – och nedgångar tog livet en radikal vändning då han på allvar började praktisera islam.

Haris Karichanin. Bild från Facebook.

Med godkänt i tre ämnen och ett stökigt förflutet avslutade Haris Karichanin sin grundskoleutbildning utan några specifika planer för framtiden. Han hade vuxit upp i en muslimsk familj, men det var inte förrän efter nian som han började fundera över saker och ting och vem han egentligen ville vara.

– Jag började praktisera islam, fick öppnade vyer och började tänka på vad jag ska göra i framtiden. Jag ändrades mycket som person och fick andra tankar om livet än att bara busa och hålla på.

Efter att ha praktiserat islam aktivt i cirka tre månader fick han höra talas om att det fanns skolor i Syrien där man kunde lära sig arabiska och studera Koranen och sharialagarna.

Två år senare återvände han till Sverige efter avslutade studier, som en helt ny människa.

– Jag har förändrats mycket. Innan hade jag problem i skolan, hemma och med samhället och skötte mig inte alls bra. Jag var uppvuxen med det, liksom.

Väl tillbaka i Sverige har han jobbat och studerat en del men också ägnat mycket tid åt att undervisa, bland annat genom att hålla föreläsningar om islam. För ett år sedan ansökte han till skolor i Saudiarabien, och för lite drygt fyra månader sedan blev han äntligen erbjuden en plats. Trots att religionen har fått in Haris på rätt spår, finns det väldigt mycket fördomar om vad religion och framför allt islam. Kvinnoförtryck och terrorism är ämnen som alltför ofta kopplas till islam, anser Haris och menar att det är tvärtemot religionens egentliga lära.

Läs vidare på NT.se…

Efter den snyftartikeln om hur bra det gått för Haris och att kvinnoförtryck och terrorism inte hör till islam hoppar vi några år framåt i tiden.

Nu har Haris Karichanin varit och ”utbildat” sig i Saudiarabien för svenska skattepengar. Några år senare reste han till Syrien, anslöt sig till terrorsekten IS där han steg i graderna för att slutligen dödas i en riktad amerikanskledd attack.

Syrienresenärer, islamistiska extremister och kriminella finns bland de som skolats med CSN-pengar på ett av Saudiarabiens beryktade universitet i Medina.

– Att skattepengar har gått till att finansiera sådant här är inte alls bra, säger Filip Ahlin, analytiker vid Försvarshögskolan.

-Pettersson säger att det är ännu ett område där staten havererat men jag tror statsministern fortfarande väntar på förtjänsten…

Läs vidare om Haris Karichanin öden och äventyr på Doku.nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Haris studerade islam i Saudiarabien för skattepengar, nu är han död…

  1. mao ord bortkastade stålar!…som
    i så mkt annat i 82:ans välvilja…
    Utslaget på hela vår befolkning bara
    ngm 1:öring, men ändå åt arslet inåthelvete
    för mkt (?)…möjl.de kan bevisa 82:ans evetuela tankeförmåga…personen idf ändå anar va inte värd ett ruttet l lingon..kom varje tänkande Svenne (vi ba va 18%), som visste iom modersmjölken detta factum

  2. Man benämner IS som en terrorsekt, fast om man jämför den officiella bilden av nutida islam och islam på Muhammeds tid, vilken ligger närmast IS tolkning av islam?

  3. Det var väl skönt att han fick möta de 72 oskulderna och att vi slapp bekosta hans fortsatta hemska liv i Sverige med skyddad identitet som skydd för alla hemska kristna som kanske skulle angripa honom när han kommit i retur från IS. Grattis

  4. alla baaarnen som pluggar via gymnasielagen behöver inte ta csn lån alls…….kommunen/soc ska betala allt för dom !?!

    Hade man låtit gymnasielagens baaaarn på studielån hade det varit krav på att man måste klara studierna varje termin för att ta nya lån, de kan bekosta sitt egna boende etc

    Idag kan de läsa i 10 år och aldrig bli färdig med gymnasiet

  5. Muslim som studerar koranen i några år på heltid och blir hårdför islamist- kanske inte så oväntat. Beklagligt bara att det var på bekostnad av svenska vårdplatser, svenskt försvar osv.

  6. Ännu ett avhopp eller rättare sagt en petning från SD efter ett negativt uttalande om stackars heliga muslimer !
    SD ännu ett steg mot PK.

  7. Champagnen är kall, nu måste den öppnas !
    🎉🎊🥳👍😄

  8. Visst kan man kritisera CSN, men här gjorde faktiskt deras/våra pengar så att vi slapp en parasit….HURRA säger jag.

  9. CSN har begått brott mot rikets säkerhet, finansierat det som är tvärtemot svensk brottsbalk och diskrimineringslag

  10. Tja i det fallet var det ju till slut,väl investerade skattekronor…
    Varje död Islamist är och förblir en stor besparing,för samhället !

  11. Det låter riktigt allvarligt. Vilka har beviljat dessa svenska studiepengar. Det tycks vara dels brott mot mänskliga rättigheter och dessutom långt utanför ramarna för svensk lag. Jag trodde jag hört det mesta inom det svenska rättshaveriet. Mycket blir det att laga i ett trasigt Sverige.

    • Dom som röstade och fortsätter rösta på Socialdemokraterna med deras knähundar, har beviljat dessa sjuka mördare, pedofiler, torterare och slaktare med pengar och gåvor i överflöd för forsatta djävulskap i världen.

  12. Då slapp vi försörja honom och en islamist färre. Lånen hade vi nog inte fått tillbaka i alla fall.

Kommentera