6 000 bärplockare väntas till Sverige

ARBETSMARKNAD. Det kan bli trångt i de svenska skogarna till sommaren. Omkring 6.000 thailändska bärplockare har ansökt om arbetstillstånd hos Migrationsverket, det högsta antalet sedan 2013, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

-Pettersson har absolut inget emot att thailändare kommer hit och arbetar och hoppas de blir just behandlade, men jag har precis för mig att våra politiker efterlyst enklare jobb för våra nya svenskar…

Klarar de som flytt för sina liv inte av att plocka jordgubbar, lingon, blåbär, hjortron, potatis, äpplen och alla andra godsaker vi har i vårt land?

Är det inte dags med arbetsplikt för dem som tar emot bidrag och är friska?

Flickorna i Småland – Delta Rhythm Boys1951, med några småländska flickor inklippta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

23 thoughts on “6 000 bärplockare väntas till Sverige

  1. Bärfirmorna maximerar vinsten. Gratis bär och dåligt betald arbetskraft som är lätt att blåsa på grund av att det svenska rättssystemet fungerar allt långsammare och sämre.
    Det är mycket svårt att kontrollera vilka pengar som betalas ut, så skatter och sånt redovisas så lite som möjligt.
    Svensk eller inhemsk arbetskraft ställer bara till det, blandar in facket och håller på.
    Det är väl helt klart att med en dräglig lön så hade många inhemska arbetslösa ställt upp, men det är enklare att som vanligt påstå att svenskarna inte tar den typen av jobb. Lika dumt som det tjatas om i media och riksdag, att svenskarna är en åldrande befolkning och därför måste vi fylla på med muslimer.

  2. Det är så fruktansvärt komiskt att se dessa fån strutta
    omkring med chalet på skallen? Alltså samma damer som
    här hemma skriker sig hesa om kvinnors rättigheter.

    Vid ett eventuellt återbesök bär dom säkert Burka.
    Patriarken själv borde klä sig i f–t mössa, året runt
    både hemma o borta,det hade varit en träffsäker
    symbol över hur landet sköts!

  3. Nej då måste vi ju ställa krav på välfärdssnyltarna, och
    det är ju totalförbjudit i gratislandet Sverige, och ändå
    hade detta haft effekt på många sätt o vis, att inom ett
    år ska vederbörande ha jobbat hårt för att få ett jobb,och
    under det året även ha lärt sig språket hjälpligt,
    men om inget av detta görs ska man glömma att få
    medborgarskap. Alltså krav på egenförsörjning för både
    sig själva och eventuella anhöriga., men då måste
    myndigheterna ha mod att ställa krav. Fast det är svårt
    när merparten av dem saknar ryggrad!

  4. Det måste ju vara lätt o hämta in muslimska bärplockare ifrån Rosengård tex vill de inte ha detta jobb i Sverige .
    Så kan de väll inte få bidrag.
    Dom kan ju be i skogen också .
    Det är ett bra jobb , då lär de sig något.

  5. Varför fick man inte se de här ”förtjusande svenska flickorna” …

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/02/iran3.jpg

    http://1.bp.blogspot.com/-ULjHw5-WW6o/Uhu4w3rYaII/AAAAAAAAA9g/5kJ7O-qJJ9U/s1600/hijab.jpg

    … inklippta i videon ovan med Delta Rythm Boys där de sjunger låten ”Flickorna i Småland?

    De svenska ”flickorna” på bild ovan kan ju ändå associeras till ”bär” i den meningen att de ställer upp till 100 procent som lojalt stöd för de importerade s k ”ensamkommande gossarna”, vilka numera ofta går ”bärsärk” i de ”utsatta och våldsbejakande kalifat-områdena” som nu finns utspridda över hela Sveriges land.

  6. Dagens idiot och Islamistiska satelitstat Sverige med en 40-årig totalt okontrollerad massinvandring importerar 2019 asiatisk arbetskraft för att plocka bär !!!!!!!
    Det kanske inte finns några arbetslösa mångkulturella s.k SVENSKAR ?????
    Bara att inse, det forna trygga kristna och homogena svenska Folkhemmet är helt förlorat tack vare en LANDSFÖRÄDISK 7 klöver och deras alltid så trygga och trogna väljarkår.

    • Det är inte den trygga väljarkåren som ser till att förrädarna sitter kvar, det är valmyndigheten.

      • Jasså Valmyndigheten ?
        Trodde sådana väljare sådana politiker men då vet man att det inte är väljarkåren som avgör vilka som styr landet, tänk så fel man kan ha.

  7. Det finns inte att nyanlända från Somalia och Mellanöstern skulle förnedra sig med att plocka bär. Varför skulle de när bidragen ändå ramlar ned från himlen varje månad.

    Thailändare gör ett fantastiskt jobb, det vittnar vänner om. Dock är alla inte lika förtjusta. Fråga de som underhåller Vasaloppsleden på sommarhalvåret. Många av de övernattningsstugor som finns längs leden brukar ockuperas av just bärplockare.

  8. ..varför inte ta till piskan, å tvinga ut de som redan anlänt?…krav = 1 ton Lingon
    VAR, rensade (allt minimum)…blåbär 750/kg, äpplen å päron 11ton…granbarkborrar 500/kg…mygg 150 kg…löss (som de själva) 107 kg…en ny särskild tillsatt Myndighet, som inte är korrupt borde isf tillsättas för å hålla stenhård koll på hela ruljansen!

  9. På tal om lite annat.nu ska klimat Greta resa till Chile o USA.jag förmodar att hon reser över i en förbättring eller liknade

  10. Jag håller med vissa skogsägare, allemansrätten inbegriper inte bärföretag, utan är en rättighet för privatpersoner. Jag kunde tänka mig att sträcka mig ännu längre och bara låta svenska medborgare få använda den. Alla andra kunde betala en peng för att utnyttja allemansrätten.

    • Rovdrift på svenskarnas naturtillgångar är det rätta namnet på vad dessa ofta utländska bärföretag håller på med.

  11. Hade Sverige haft journalister som inte var en homogen klump av lågutbildade aktivister så hade detta självklart varit en viktig punkt.
    Det finns nu hundratusentals unga män som varken kan läsa, skriva eller räkna och som är omöjliga att hitta ett jobb till. Bärplockning hade varit perfekt för dem. Men i Sverige är dessa samfundsparasiter nu den nya adeln och de har bara rättigheter och inga skyldigheter. Detta är unikt i mänsklighetens historia och kommer så klart att leda till en samfundskollaps.

  12. Thailändare lär vara flitiga människor men bärbranschen är inte konkurrensutsatt så det lär inte bli några sötebrödsdagar för bärplockarna. Tyvärr.

    • Det är väl sådana människor Sverige hade behovt med stor arbetslust och kan ta intiativ.
      Bärsäsongen är endast 3 månader och de måste betala biljett och uppehälle med bärinkomsten, sedan finns det dagar när det regnar, men kanske bekommer dem inget.
      Man måste beundra de här människorna med sådant intiativ att komma till Sverige och plocka bär., därfor de måste räkna med att få en slant over.

      Jag horde ett fall där en thailändska plockade bär i närheten av ett bostadshus och hade frågat ägaren om de inte skulle plocka bären själva, ägaren hade svarat du kan plocka bären.
      Sedan kopte husägaren bären av thailändskan, så båda var nojda och glada.

  13. Tänker på ett inslag i SVT för två år sedan. Svenska ungdomar och polacker jobbade hårt med att plocka jordgubbar, men var var alla nyanlända?

      • Nyanlända inte bara sov – de gick, på sin höjd, till Nordea och inkaserade alla möjliga bidrag – inte är de i Sverige för att arbeta. De har rättigheter att få pengar inte att arbeta för dem – fy…..

Kommentera