Sveriges rikaste kommun måste höja skatten för att klara invandringen i Malmö

INVANDRING. Kommunalskatten i Danderyd höjs med 1,40 kronor per intjänad hundralapp. Det meddelar kommunens politiska majoritet i dag, skriver SVT Stockholm– Vi i den borgerliga majoriteten hatar att höja skatten, säger KD:s gruppledare Joachim Gahm under pressträffen.

Steget efter

Enligt kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M) befinner sig kommunen i ett ”ekonomiskt krisläge”. Hon varnar för ett underskott i budgeten på 220 miljoner kronor vid årets slut om inget görs.

Danderyds kommun dras med ett budgetunderskott på mer än 80 miljoner och det finns en risk att den siffran ökar till 220 miljoner.

– Pettersson noterar att Danderyd med runt 32.000 invånare har en skatteintäkter på 2.450 miljoner kronor. Av dem går 600 miljoner framför allt till de mångkulturella paradisen Malmö och Göteborg. Det är 17.000 kronor per invånare och nästan dubbelt så mycket som nästa kommun.

Skatteutjämningssystemet är gammalmodig, det var bra när det skulle hjälpa glesbygdskommuner, men nu används det av storstäder som missköter sin ekonomi och slösar.

Hur går det för Sverige när rika kommuner som Danderyd är körda i botten?

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Sveriges rikaste kommun måste höja skatten för att klara invandringen i Malmö

  1. Har man röstat för en kvinnlig kommunrdförande med noll koll på ekonomin och gift med en nogger Black så får man fan skylla sig själv.

  2. Slukhålet Malmö sätter spår i samhällsekonomin? På fel
    sätt? Malmö skulle kunna vara ett föredöme fram för
    andra städer med sin närhet till Europa, men har i stället
    blivit Sveriges sorgebarn!

  3. Ge inte malmö en krona. De har ju själva röstat fram sina politiker. Som man bäddar får man ligga….

  4. Ge inte malmö en krona. De har ju själva röstat fram sina politiker. Som man bäddar får man ligga….

  5. Fattar inte detta. Stockholmsregionen var Sveriges motor. Stockholmarna var 21% av Sveriges befolkning, de hade 27% av Sveriges inkomster och betalade 43% av Sveriges skatter. En del politiker var lite bekymrade, men Malmös politiker sa: Får vi bara bron till Köpenhamns så kommer Malmöregionen bli Sveriges motor. Hur blev det?

  6. Sätt Malmö o Göteborg under förmyndare. Sossar och övriga slösare kan ta ut extra skatter av sina röstare, de får då det samhälle de efterfrågar.
    Vi andra bildar ett parallell samhälle, där man betalar för det man får.

  7. Trots denna vådliga höjning så ligger dom nog tom under genomsnittet. Mera synd om små kommuner som redan har en kommunalskatt på 34-35 Kr som måste höja eller slakta all social service (för svenskar alltså).

  8. Dom jävla asen i rika kommuner ska väl vara med och betala för migrationsverket kaoset inte bara fattiga kommuner

  9. Det drabbar ingen fattig kommun ,det låter mycket men man ska komma ihåg att Danderyds kommun har en av Sveriges lägsta kommunalskatter med sina 29,63 , och även efter höjningen så blir det bara 31,03 vilket är mycket under snittet i Sverige som är 32,19 . Ta till exempel Dorotea som har en skattesats på 35,19 om dom stackarna blir det inte så stora rubriker , sedan borde nog Danderyd höja mycket mera för troligtvis bor det nog invånare där som tycker att vi ska ta in flera kravmaskiner så på sätt och vis så är det inte fel att dom får släppa till lite mera , men som sagt dom skulle ha höjt med minst fem kronor till att börja med .

  10. Den dagen det slutar skyfflar pengar till Malmö och Göteborg spricker hela sagan som socialdemokraterna har byggt upp, så frågan är hur länge till sagan ska finnas. Allt fler kommuner dras med enorma förluster, och precis som i sagornas värld är det bara i fantasin det fungerar. Socialdemokraterna lever långt bort från verkligheten men någon gång kommer även verkligheten ikapp dem också.

    • redan 2014 fick gbg sitt första dagis på hjul…….dvs trycka in dagis ungar på en buss som dagis för att spara in pengar…….

      Då dagisbarn inte har nationella rättigheter till en egen lokal, egen ekonomi etc så kan man göra så.

      Hur många asylboenden finns det på hjul? Inga

      Alla invandrare har nationella rättigheter som gäller i alla kommuner i hela sverige. egen bostad, bidrag, tolk, rätt till sysselsättning etc etc

      När kommer äldreboende på hjul? handikappboende på hjul?

      ””Med en specialdesignad buss ska förskolebarnen kunna spendera hela dagar vid havet eller åka på studiebesök till andra förskolor.””

      https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/g%C3%B6teborg-f%C3%A5r-f%C3%B6rskola-p%C3%A5-hjul-1.221519

Kommentera