S i Umeå vägrade ta avstånd från våldsbejakande islamism – ”vill inte ställa grupp mot grupp”

ISLAM. Det blev ännu en märklig kommunfullmäktigedebatt i Umeå i går. S i Umeå blev senast i mars i år nationellt uppmärksammad för att företrädare förnekat förekomsten av hedersförtryck. Denna gång var ämnet våldsbejakande islamism.

Anders Ågren (M) hade ställt en interpellation om våldsbejakande islamism i Umeå bland annat med anledning av SÄPOs ingripanden mot personer som anses ledande inom den islamistiska extremismen i Sverige.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) ville i KF-debatten – trots upprepade frågor – inte ta avstånd från islamism, med argumentet att han ”inte vill ställa grupp mot grupp”. Sedan gick man till attack mot M och anklagade Ågren för att piska upp stämningen och skapa splittring.

– Kommunen måste göra allt för att försvåra deras verksamhet i Umeå. Men oavsett vilka åtgärder man som parti vill att kommunen ska ta, vi presenterade några av våra i debatten och har lämnat in en motion på temat, så borde alla partier kunna säga att man tar avstånd från våldsbejakande extremism oavsett om det är islamism, nazism eller autonom vänster. Men det klarade inte S av idag, säger Anders Ågren (M).

Nyheter i Västerbotten 

-Pettersson säger att socialdemokraternas gullande med islam är farligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “S i Umeå vägrade ta avstånd från våldsbejakande islamism – ”vill inte ställa grupp mot grupp”

  1. Vi har hört det tidigare från samma håll: ”inte ställa grupp mot grupp”.
    Vidare är det tydligen så att det är skillnad på vilka grupper som ställs mot varandra, vissa gånger är det helt i sin ordning att göra det och i andra fall definitivt inte. Det är helt fantastiskt hur en del av det politiska etablissemanget kan avgöra detta!

  2. Finns det gränser för hur mesig och konflikträdd man kan vara!!! Om det är en allmän inställning hos PK-etablissemanget inkl styrande politiker så kan det vara en tidsfråga tills samhällskontraktet bryts och Sverige blir en bananrepublik.

  3. Och den abzurdska PK-pressen fortsätter snällt lyda de överordnade !
    I natt skedde på nytt ett sprängattentat i samma område i Helsingborg,som tidigare mord på mord skett.
    Tro inte lokalblaskan HD,förutom några gatubilder ser detta som något allvarligt. Nej här talar man om att några bilar och fasaden på ett hyreshus blev skadat,av någon smäll !!
    Alltså för dem något helt normalt,i ett av den lilla skitstadens orientaliska Ghetto.

  4. Umeå har ju alltid varit ett ”shithole” för diverse extremistiska vänsteridioter.

  5. Klart att socialdemokraterna är farliga för Sverige när man bjuder in islamister i samhället med utbyte mot röster.

  6. Det blir hela tiden tydligare att socialistsvinen är allierade med islamisterna.

    Aldrig ett kritiskt ord om dessa utan allt hat skylls på ”högerextrema krafter” som om det kryllar av nazister på gator och torg.

    Märkligt, de finns men man ser dem ju aldrig..på deras demonstrationer är det ju andra som bråkar MED DEM istället!

    Socialisterna ger bort landet till muhammedanerna genom lögnkampanjer och åsiktsförtryck av svenskar, det är solklart faktum!

Kommentera