Brunsmetning går inte hem


INRIKES. Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet publicerade i måndags en ledare med rubriken ”Brunsmetning går inte hem” med anledning av socialdemokraternas försök att varna och överdriva om högerextremism. 

SD blev största parti i nordöstra Skåne i EU-valet. De som röstade på partiet övertygades alltså inte av motståndarnas högljudda varningar om högerextremism. De känner sannolikt inte igen sig i överdrifterna. Kanske blir de till och med förolämpade.

Socialdemokraterna ser sig omsprungna av Sverigedemokraterna i flera kommuner häromkring i nordöstra Skåne. Trots S profilering som kämpe mot ”högerextremismen” valde fler väljare alltså att rösta på SD än på dem.

Kanske beror det på att argumentet kändes främmande. 24 procent av Kristianstadsborna är ju inte högerextremister. Inte 36 procent av Bromöllaborna heller. De röstade tidigare på andra partier och föredrar nu ett annat. De är helt vanligt folk; på fötterna har de gympaskor och inte kängor med stålhätta…

Läs hela Carolin Dahlmans ledare… 

-Pettersson kan tyvärr inte helt hålla med Dahlman. Jag har länge funderat på hur valresultaten i Sverige sett ut om vi hade haft journalister som likt Dahlman, granskade dessa brunsmetningar och rapporterade korrekt och allsidig Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidigt som deras roll i samhället är. I stället för som nu ägna sig åt politisk aktivism.

Sedan vet inte jag hur socialdemokraterna tänker när de säger att de kämpar mot högerextremism men samarbetar med islam och muslimer som är de mest högerextrema som finns.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Brunsmetning går inte hem

 • svenskfinnaren

  Jo, det vet vi väl att socialdemokraterna är fulla av skit! Deras stinkande klet vill man inte ha i närheten!

  Men jag är en stolt ”högerextremist”!!! Och det är inget brunt i det. För alla som inte dansar efter Lövens pipa, benämns ”högerextremist. Även KD och M. Och det säger ju allt om vad ”högerextremism” är. Därför är jag också stolt ”högerextremist”. För det är det enda sunda, goda alternativet till vänsterristernas förödande, förgörande globalism!

  Gilla

 • Kapten Bölja

  De mest antisemitiska partierna S och V gör
  anspelningar på nazismen hos andra partier.

  Dubbelmoralens och förljugenhetens tidsera
  är betecknande för 2000-talets inledande.

  Gilla

 • Kent

  Socialdemokraterna har bara en prioritering det är makten om man så ska samarbeta med djävulen själv, vilket man gör.

  Gilla

 • Lisa.

  Fullständigt självklart att sossarna är arga, upprörda och förbannade, när en konkurrent tar ifrån dom köttgrytan och styret.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: