30-tal MSB-upphandlade helikoptrar var bara 10

CIVILFÖRSVAR. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har till bl.a. SVT uppgett att man inför sommaren upphandlat beredskap för upp till 30, och rentav 31, helikoptrar, enligt SVT. 

Men sedan SVT undersökt saken framkommer att upphandlingen bara avsett 10 helikoptrar.

Anna Bergholm-Söder, enhetschef på MSB, backar delvis och säger till SVT att man ”möjligtvis slarvat lite”.

Formuleringen om att MSB ska ha tillgång till 31 helikoptrar har nu tagits bort från MSB:s hemsida.

-Pettersson undrar om ni kommer ihåg vem som är chef på MSB och har hand om Sveriges katastrofberedskap? Det känns tryggt att det är en socialdemokrat som sätter partiet främst…

Steget efter…katastrofen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “30-tal MSB-upphandlade helikoptrar var bara 10

  1. Det är skandalartat utan dess like. Är det en ny myndighetskultur Eliasson håller på införa i statliga organisationerna. Enligt devisen ”ljug, skönmåla och överdriv utav bara f*n”. Det verkar vara ett solklart KU-fall.

  2. Av dessa 10 så är det bara 2 som kan bära 1 kubikmeter vatten. Övriga 8 klarar endast hälften enligt Rapport i går. Men ansvarig upphandlare i MSB verkade glad ändå.

  3. När sossen Dan Eliasson varit chef för de tre (3) statliga myndigheterna Migrationsverket, Försäkringskassan och Polisen och lyckats rasera dom alla tre …

    https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2018/02/eliassonmarsch-460×444.jpg

    … Ja, då sparkade sosseministern Morgan Johansson sin oduglige partikamrat Dan Eliasson ett trappsteg uppåt till chefsjobbet för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB …

    https://4.bp.blogspot.com/-mLwIVf_ZfWg/WnHRuS0T2mI/AAAAAAAAGu4/ukz_6icBcbApA_4r5RqAi3cv_JfubmmuwCLcBGAs/s1600/SPARKENLOE.jpg

    Jeanders bildblogg

    Dan Eliasson är nu på god väg att lyckas köra även MSB i botten.


  4. teråga på de hela, va helikopeterna de best.
    för små å tar 500 lit pr/runda…minst 1000 lit
    om de skulle vatt ngn vits me de hela…de
    kanske kan byta dem jämt mot de Kustbe-
    vakningen tjacka härom året…som visade
    sig i efterhand vara åthelvete för stora?

    • Det är väl det som är planen att lura den stora massan att vi är förberedda fast vi inte ens kan ta hand om de dagliga katastroferna i vårt nerkörda samhälle.

  5. Finns det någon som känner trygghet av att veta att våra myndigheter skyddar och värnas oss svenskar ?

  6. Det borde vara förbjudet att exploatera barn i politiskt/ propagandistiskt syfte.
    När barnet dessutom är aspergersjukt som i Greta Thunbergs fall ter sig exploateringen än mer hänsynslös och cynisk.
    Exploatering av barn i politisk propaganda är uppenbarligen inte bara ett fenomen som förekommer i diktaturer utan även i sk demokratier som Sverige.

  7. Det borde vara förbjudet att exploatera barn i politiskt/ propagandistiskt syfte.
    När barnet dessutom är aspergersjukt som i Greta Thunbergs fall ter sig exploateringen än mer hänsynslös och cynisk.
    Exploatering av barn i politisk propaganda är uppenbarligen inte bara ett fenomen som förekommer i diktaturer utan även i sk demokratier som Sverige.

  8. MSB är en byråkratmyndighet bemannad av djupt teoretiska statsvetare som inte har en aning om hur verksamhet går till i praktiken. Bara den pikanta utsagan om att små helikoptrar fäller vatten med bättre precision, säger allt.
    Avdelningschefen Anna Bergholm-Söder har inte en susning om vad hon upphandlat.En upphandling som dessutom på normalt myndighetsmanér INTE handlat om att få mest kostnadseffektiva lösning, utan att få det så lätt som möjligt för myndigheten att genomföra upphandlingen.

    Förmodligen har MSB ”köpt” en väldigt dyr telefonväxel, som ringer runt till olika helikopterföretag och raggar helikoptrar när det är aktuellt.

  9. Nu har helikoptern snurrat ca 40 min över centrala gbg igen…..

    forbollsmatch? skjutning?

  10. Den mannen är en katastrof hela han, han kanske har gjort helikoptern framför spegeln 33ggr.

  11. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB ?? Kan dessa sättas in vid skogsbränder eller är de tänkta sättas in mot olydiga svenskar som vill revolta?? Sverige börjar påminna om ett typisk bananrepublik där pengar bara försvinner

  12. Finns det något land på jorden,som ljuger o. bedrar sina invånare likt Abzurdien ? Inte ens från myndigheterna lämnas sanna uppgifter….

Kommentera