Kvinnor bygger upp Mosuls skolor – två år efter IS fall

MELLANÖSTERN. Snart två år har gått sedan irakiska Mosul befriades från terrorgruppen IS. Nu arbetar kvinnor i ett FN-finansierat projekt för att restaurera skolor i stadens västra delar, rapporterar AP.

Mosul i norra Irak

Många av kvinnorna förlorade sina män i kriget och måste nu själva försörja sina familjer. – Vi lagar och renoverar skolbänkarna och bygger även nya, berättar Shayma Mohammed, som är änka och mamma till sex barn.

-Pettersson undrar om inte de stenrika Gulfstaterna, Kuwait, Saudiarabien, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten och Oman kan ta lite av sitt överflöd och hjälpa till att bygga upp Mellanöstern, likt Marshallhjälpen och biståndet till Europa efter andra världskriget. Gulfstaterna har inte tagit emot några flyktingar och sluppit kostnaderna för detta. Behövs det kompetent folk har vi hundratusentals ingenjörer, arkitekter, lärare, läkare med flera som är undersysselsatta i vårt land och kan språk och lokala sedvänjor. Vi kan säkert ordna gratis enkelfrakt åt dem.

Fast jag är osäker. Marshallhjälpen varade i fyra år sedan var Europa på väg mot välstånd. Sverige har lagt hundratals miljarder i bistånd i Afrika under 60 år och…

Varför ska araber gå arbetslösa i västvärlden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Kvinnor bygger upp Mosuls skolor – två år efter IS fall

  1. Desertörerna som är här har fullt upp med att hämta ut bidrag och agera sängvärmare åt batikhäxorna.

    Ni kvinnor i Mosul, ni har 100 ggr mer ryggrad, än desertörerna som är här.
    Samt 1000 ggr mer ryggrad ån de politiker som låter detta ske i Sverige.

    Till kvinnorna i Mosul 💐

  2. Kanske borde de av männen som finns här visa lite stake o hjälpa till med uppbyggnaden, men nej sitta här med bidrag och ha åsikter om allt är det enda de duger till. Det positiva är att kvinnorna utvecklas o klarar sig utan männen kanske detta hjälper att modernisera klankulturen positivt.

  3. samtidigt som dessa kvinnor bygger upp syrien så…….

    Låter regeringen gruppen tillfälligt skyddsbehövande från syrien som fick stanna i två år stanna i två år till !?! plus att de får hämta hit sina anhöriga utan försörjningskrav…….

  4. Jo,det är ganska uppenbart varför man byggde Öresundsbron,med facit i hand.
    Fritt flöde av soldater,vapen och förnödenheter till jihadisterna…
    Ni fattar vilket h-vete sjövägen hade blivit.
    De skulle ju kunna bli sjusjuka innan landstigning,och så kan vi inte ha det.
    Frågor på det?

  5. Dom lär ju inte vilja några nya män som ska behandla dem som djur……arabiska våren kanske startar i Syrien…….

    Men jag tror inte det….

    Kurdern är jäkligt sugna på att ha ett eget land så……det lär bli krig igen.

  6. Det märks att kvinnorna i mellanöstern är mer företagsamma än männen, dom stannade kvar och bygger upp landet igen. Medans dom så kallade männen flydde med svansen mellan benen, och ville till något land med bra bidrag utan att behöva arbeta

  7. Då är det väl dags att skicka hem dom fega ”flyktingar” vi har i Sverige så dom får hjälp till att bygga upp.

Kommentera