Irakier misshandlade och våldtog svenska kvinnor i integrationsprojekt


BROTTSLIGHET. Den 24-årige irakiern Mohammad kom till Sverige som asylsökare 2015. Enligt egen utsago hade han aldrig gått i skolan och var analfabet. Efter ankomsten köpte han ett falskt körkort.

Mohammad hamnade i Gällivare. Han spelade fotboll i div 5 och på Alla Tiders Café, som vunnit mångfaldspris, träffade han en svensk kvinna. Han flyttade hem till henne och de förlovade sig.

Kvinnan hade sedan tidigare barn med en afrikansk man. Mohammad berättade i förhör om sitt umgänge med hennes 5-årige son; ”Pojken kan bra engelska och förstår vad han säger, bland annat nigger.”

I februari 2017 träffade Mohammad svensk kvinna 2, som var engagerad i integration;

”Hon är sådan att hon gärna träffar andra människor och är bland annat med i kompisträffen, som handlar om att träffa andra personer och integrera dem i samhället.”

Kvinna 2 upplevde Mohammad som för ”på”, men de träffades ändå i perioder. Även här förekom Alla Tiders Café som mötesplats. En kväll i maj kom han hem till henne med alkohol. De drack och umgicks – och pratade om hans breakdancekläder.

-Pettersson säger för att detta inte ska bli för långt så hoppar vi till domen…

I februari 2018 dömdes Mohammad Kassem Hussein Kalalous, medborgare i Irak för;

1. Misshandel, 2017-09-30 (2 tillfällen)
2. Olaga hot, 2017-09-30 — 2017-10-27 (3 tillfällen)
3. Våldtäkt, 2017-05-12

Han friades från sex överträdelser av kontaktförbud, för att hans underskrift saknades på kontaktförbudsansökan.

Straffet blev fängelse 2 år 3 mån och 10 års utvisning. När han dömdes hade han redan fått avslag på sin asylansökan, men överklagat beslutet.

Enligt domen är kvinna 1 inte längre engagerad i ”Kompisträffen”. Föreningen ”Kompisträffen” är en kontaktförmedling för svenskar och ”nysvenskar” som startades av två kvinnor i Gällivare. Den ena heter Åsa Valter och är idag assistentåklagare i Luleå.

Det följande är ett citat av Mohammad ur domen; ”När han kom till Sverige fick han reda på, att han inte skulle slå barn eller kvinnor.”

Är ”Kompisträffen” ett utslag av naivitet/ignorans/dumhet – eller behövs det fler initiativ som hjälper ”de nysvenska Mohammadanerna” att få svenska ”fikakompisar”? Hur går det med integrationen i Gällivare?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Irakier misshandlade och våldtog svenska kvinnor i integrationsprojekt

  • Kungen

    Att svenska kvinnor som är så upplysta och jämställda vill umgås med sån urtidsmänniskor är ofattbart. De kommer från länder där ingenting fungerar, de är ofta analfabeter och har en kvinnosyn från medeltiden. Är de så desperata efter sex eller är dom bara dumma. Kanske både och….

    Gilla

  • Ture

    Jag tycker att tjejen, till stor del, får skylla sig själv. Att umgås med sådana typer bådar inte gott. Detta borde hon ha känt till. Jag förstår inte varför svenska tjejer dras till sådana avskräden som beter sig illa samt våldtar.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: