Lokaltidningen nämner inte med ett enda ord att Jimmie Åkesson kommer till Nyköping idag

EU-VALET 2019. En av mediernas viktigaste uppgifter i samhället är att informera korrekt och sakligt om vad som händer och sedan kommentera dessa händelser på ett opartiskt sätt. 

När lokaltidningen inte med en enda bokstav nämner att Sverigedemokraternas partiledare kommer till Nyköping idag så missköter tidningen sitt demokratiska samhällsansvar på grövsta tänkbara sätt.

Relationen mellan Södermanlands Nyheter och Sverigedemokraterna har aldrig varit bra, men har blivit klart kyligare sedan SN bytte ägare och Eva Burman blev chefredaktör. Dessutom lovade de nya ägarna, NTM, att den lokala rapporteringen skulle bli bättre,men tydligen räknas inte Jimmie Åkessons besök på Stora Torget i Nyköping som en lokal nyhet.

Sverigedemokraternas nekas att köpa annonsutrymme i monopoltidningen. SN uppträder som en tidning i en diktatur.

Södermanlands Nyheter förolämpar de människor som sympatiserar med SD och ännu prenumererar på tidningen samt de företagare som köper annonser av dem.

Igår var moderatledaren Ulf Kristersson i Nyköping. Då var det stora artiklar i SN både före och efter besöket. Det kallas nyhetsprioritering…, eller om ni så vill censur. Varför det är av allmänintresse att skriva om Kristersson men vara tyst om Åkesson kan nog inte ens SN och Burman svara på. Åtminstone inte trovärdigt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Lokaltidningen nämner inte med ett enda ord att Jimmie Åkesson kommer till Nyköping idag

  1. Appropå val så har jag inte kunnat läsa en endaste spalt centimeter om valet i Indien hos slask media.

    Det är ju trots allt världens stötsta demokrati men det var kanske viktigare att få in ytterligare en artikel om tutt klämning.

  2. Att kalla Eva Burman för opartisk och helt demokratisk i sin journalistiska gärning.

    Måste väl vara som att svära i kyrkan?

    Eller har jag fel i min analys där, av ”lokaltidningens” ansvarige utgivare?

  3. Jag skiter i allt elakt förtal om SD, jag röstar på SD för att jag inte hittar något alternativ.
    Jag bryr mig inte om Aftonbladet eller Expressen.

  4. Ja, det blir en röst ändå.. SD
    Dom kommer ju att försöka räkna fel igen.. hoppas det är mer ”kontroll” på rösträkningen nu !!!

  5. Det är inte bara SD som SN behandlar illa. Hur illa har dom inte behandlat AFS?

    Det är förvånande att folk vill betala för en tidning som är så fruktansvärt falsk och inte innehåller ett uns av nyhetsvärde. Bara ren propaganda.

  6. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2019/05/dpa20picture-alliance-488023_1558618268-1024×576.jpg
    För de tyskspråkiga lägger jag in en krönika av tyskarnas ”Pettersson”,från dagen BZ. Denna gång tager han upp ”yttrandefriheten” i sitt land,som är likvärdig med vår.
    Bl.a. skriver han ner hur skribenter och myndigheter använda helt andra ord,än oss vanliga dödliga.Samtidigt påminner han om att just detta var i DDR likadant. Två olika benämningar på saker o. ting….
    För Stenbock har alltid en spade varit en spade,och zigenare förblir zigenare !!

  7. Eva Burman ska nog inte prata om trovärdighet. Möjligen att SD inte delar samma värderingar. Men det är en annan sak.

  8. För att en tidning och dess koncern ska få ta emot presstöd och distributionsbidrag så borde vi skattebetalare få inskrivet vissa grundläggande demokratikrav på chefredaktören.

  9. Batik Häxa dom känner man igen på följande signalement; Kånken schal vinröda strumpor flätor o fotriktiga runda skor utan klack o på cykel eller kvast.
    Och ev kommer i en stinkande gammal bil med gubbe med ölmage o stort yvigt ovårdat skägg.

  10. SN ljuger. De grundläggande liberala och demokratiska värderingarna de har idag, har INTE byggt vårt samhälle. De värderingar de har idag står för plundring och skövling från såna, som betalt och investerat en livstid i trygghet och välfärdssamhället. Att det kan pågå så respektlöst är en gåta.

  11. Ytterst oanständigt, men förvånar tyvärr inte i en DIKTATUR som Sverige!

  12. Yttrandefriheten stå inte högt i kurs hos SN. Men det är dit Sverige kommit idag, ett förakt och hat mot politiska motståndare med s.k fel värderingar.
    För mig står yttrandefriheten som den absolut viktigaste värderingen, för utan den går marschen mot ett diktatoriskt samhälle

  13. Det är ingen tvekan om att det är Sveriges skattefinansierade, totaldominerande journalistkår som är roten till Sveriges galenskap och problem.

  14. Jah tänkte faxtiskt skita i och välja i EU-valet, men Södermanlands nyheter har övertygat mig att gå och rösta på SD i morgon.

    • Blev fel läste inte ovanstående så noga. Men undra på att fler och fler bojkottar skitmedia med sin censur.

Kommentera