Terrordåd i Lyon, Frankrike

TERRORISM. Minst tretton personer har skadades i en explosion på en gågata i Lyon i Frankrike vid halv sex-tiden på fredagskvällen. Enligt franska åklagare handlar det om en bomb i ett paket. Paketet med bomben innehöll skruvar eller bultar, berättar poliskällor. 

Explosionen inträffade utanför av ett bageri mellan floderna Saône och Rhône, skriver Le Figaro. Paketet med bomben placerades utanför bageriet, vid ett hörn där två populära gator korsar varandra. Bilder från platsen visar räddningsfordon och poliser. Militärer med automatvapen patrullerar området.

President Emmanuel Macron beskriver händelsen som en attack. – Det är en attack mot Lyon, säger Macron enligt France Info och lägger till att ingen människa har dödats av explosionen.

– Mina tankar går givetvis till de skadade och deras familjer, säger presidenten. Området som evakuerades efter explosionen har spärrats av, och polisens tekniker undersöker platsen.

NRK.no

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Terrordåd i Lyon, Frankrike

  1. Fransk mångkulturell trygghet anno 2019 !
    Vad säger skolpojken Macron mån tro ?

  2. Här är något som Greta o. strejkande skolbarnen skulle gå ut och demonstrera mot….
    ” Alla som inte hoppar,är för Islamism”,vore väl ett budskap,till de sovande folket. !

  3. Det var ju en fransk politiker som sade att “Ni måste lära er att leva med terrorism.”….

  4. Det här är en attack mot Demokratin.. helt klart gjort av Nationalister!!! Rösta rätt!! På Socialdemokraterna, om ni vill ha Sharia i framtiden. Länge leve vår store ledare!! Stefan den Store…

  5. Ingen vet eller förstår vilken sekt som lagt ut bomben ! ? !

    Men vi har sekten i Vårt Fosterland!
    Vi bjuder sekten på vår välfärd (så länge pengarna räcker)!
    Vi tillåter sekten att bygga stridsledningscentraler i vårt land!
    Vår regering har skrivit kontrakt med sekten ……. !
    Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
    Vill du ha sekten som grannar?
    Sektens mål (enligt deras ”lagbok”) är att ta över Vårt Fosterland!
    Känner du dig trygg?

  6. är såååååå jäääääääävla trött på all terror.

    Det finns uppenbarligen endast en religion som har rituella bombdåd för att skada och skrämma folk i demokratier i Europa

Kommentera