Trots minskad brottslighet behövs ett nytt jättefängelse

BROTTSLIGHET. Svenska fängelser och häkten är fulla, och det råder en enorm platsbrist trots att Jerzy Sarnecki påstår att brottsligheten minskar och Magnus Betnér tjatar om att Sverige aldrig varit tryggare.

Nu vill Kriminalvården bygga ett nytt jättefängelse och till det krävs en yta motsvarande 42 fotbollsplaner för att Kriminalvården ska kunna sätta spaden i jorden och bygga en ny anstalt för ungefär 300 intagna.

Anstalten ska ligga i södra Sverige och av någon anledning i närheten av det mångkulturella paradiset Malmö.

Svedala är aktuellt och där ska invånarna rösta på söndag.

Läs mer på SVT…

-Pettersson tycker inte det behövs något nytt fängelse. Vi kan införa dubbelrum i de befintliga så räcker platserna. Sedan borde vi fundera på att lägga ut fängelserna på entreprenad, gärna utomlands. Kan privata intressen sköta skolor,sjuka och åldringsvård borde de klara av fångar också. Ryssland eller Bulgarien kan behöva arbetstillfällen,kanske Syrien,Irak och Somalia så fångarna får sitta på hemmaplan, givetvis av humanitära skäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

18 thoughts on “Trots minskad brottslighet behövs ett nytt jättefängelse

  1. Vem lyssnar eller bryr sig om Jerzy eller Betnér från lägsta begåvningsreserven och extremvänstern ?

  2. För svenskarna ja.

    Om bara en promille av dem tycker att nog är nog behövs ju över 6000 platser tycker skiten vid makten.

  3. Hade inte Sverige varit så stora i käften mot Ryssarna tror jag
    att man hade kunnat hyrt in sig o betalat dom för att ta emot lite av
    det mest växande området i Sverige, det hade gått fortare och
    säkert även blivit billigare för dom plågade Skattebetalarna i Sverige?

  4. Fängelsestraff skall alltid medföra straffarbete, fången skall jobba ihop till sitt eget uppehälle, och till det skadestånd som utdömts. Tredje resan skall automatiskt medföra livstid. Kan man sedan hyra fängelseplatser någonstans där vistelsen inte har hotellkaraktär; inte mig emot.
    Straffrättsåldern skall sänkas till 12 år. Yngre brottslingar skall dömas till uppfostringsanstalt och inte tillåtas umgås med ”medinterner” (och lära sig nya sattyg), utan endast med personal och lärare. Basta!

  5. Lite långtidsplatser i Sibirien skulle säkert minska brottsligheten i Sverige påtagligt.

  6. Självförsörjande arbetsläger, vore det allra bästa för alla dem som invaderat vårat land. Låt dem hugga i sten.

  7. Varför inte införa dödsstraff för invandrare som begår brott? Fick de dödsstraff för bidragsbrott eller om de snattar skulle de söka sig annorstädes. Att blanda den helvite svensken med negrer och araber är som att blanda Grizzlybjörnen, brunbjörnen och Isbjörnen.

    I naturen lever de åtskilda, de har olika ”kulturer” och äter olika mat. Ingen vill se en naturfilm där alla björnar är välkomna eller hur?

    Dags att ta bladet från munnen och stolt med hög röst säga att Europa, vårt kära Europa tillhör den vite mannen. Vi vill inte ha zigenare, negrer, araber och annat skit på våra gator.

    Jag har röstat på AfS då jag tycker SD svajar med EU-frågan.

  8. Vem har sagt att det ska vara enkelrum ?? Ställ in två stycken tvåvåningssängar i varje cell så har vi löst det enkelt o billigt för lång tid framåt. Trevligt med sällskap….

  9. I Sala har vi Salbergaanstalten som trollades fram genom att gamla rättspsyk byggdes om och till samt försågs med en Berlinmur. Villaägarna som får stirra på den blev säkert oglada, men annars blev det inga problem för Sala som samhälle. Däremot var det mycket dålig stämning på anstalten i början, när man rivstartade med nyutbildade plitar och full beläggning.

  10. Och samtidigt undrar korkade 82:an, Betnér och gänget hur det kunnat bli såhär.

  11. Det blir på sikt lönsamt….Ju närmre Malmö,och de andra kriminella småstäderna i Skåne, ju mer sparar de ju på transportkostnaderna..
    Fast bäst vore,om de skickades till sina hemländer i Asien/Afrika där är ju kostnaderna,ännu gynnsammare !

  12. Fängelsena idag är väl mer Hotel med all inclusive service+tv troligen WIFI med alltså en dyr affär…bättre billigare lägga ut den verksamheten till Baltikum-en win/win situation där vi tjänar på det samt skapar job i de baltiska länderna

  13. I många länder i Afrika slänger man bara in den kriminella i en bur med 100 andra och stänger gallerdörren. Sen får dom sitta av sin tid. De sover på betong golvet.
    Varför kan man inte bygga så i Sverige?

Kommentera