Sveriges regering satsar på fossilgas i ryska Arktis


KLIMAT & MILJÖ. Regeringen Löfven stänger ner klimatsmart kärnkraft i Sverige samtidigt som de låter svenska staten investera i en gigantisk rysk fossilgasanläggning i Arktis.

 

Jamalhalvön, Ryssland.

Samtidigt som permafrosten smälter så byggs en stor rysk fossilgasanläggning i Arktis – med stöd av svenska staten. TV4 Kalla fakta har rest till Jamalhalvön för att ta reda på konsekvenserna av det svenskstödda projektet. Se programmet Resan till världens ände på måndag 27 maj kl 20.00 i TV4 eller på TV4Play/CMore.

-Pettersson har hört Jimmie Åkesson (SD) säga att klimatet är globalt, men Stefan Löfven (S) och Isabella Lövin (MP) tycker att Jimmie är dum så de styr landet efter principen att dubbelmoral är dubbelt så bra.

Det vore trevligt att se Greta, om hon hinner för skolan, och mamma Malena åka till Ryssland, demonstrera och ordna skolstrejker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Sveriges regering satsar på fossilgas i ryska Arktis

 • Tony

  Stackars stackars Greta!

  Gilla

 • lisa

  Stockholms värme-kraftverk eldas med ryskt kol om sanningen skall fram.

  Gilla

 • Kent

  Rövhatt eller fittmössa vilket är värst?

  Gilla

 • hasse

  Det finns bara en sak som är sann med klimatet ,det sköter sig själv.
  Så vi behöver inte ställa om något i klimatet

  Gilla

 • Lagro

  Om Sverige hade varit serios med att använda gasverk for electricitet skulle de koppla in sig på Nordstream som är en gasledning som går i närheten av landets gräns och är en gasledning med rysk gas.
  Finns ingen orsak att bege sig till Arktis, det är en politisk propaganda och ingenting annat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: