Hur palestinska ledare straffar patienter

av Bassam Tawil • 23 maj, 2019

  • ”Vid Allah, även om vi bara hade en slant kvar så skulle den läggas på familjerna till martyrer och fångar, och i andra hand på resten av folket.” – Den palestinska ledaren Mahmoud Abbas, Palestinian Media Watch, 24 juli 2018.

  • ”Resten av folket” inkluderar uppenbarligen inte bara Palestinska myndighetens (PM) anställda, utan också palestinska patienter som är i behov av sjukvård. Abbas har nu bestämt sig för att straffa dessa patienter genom att beröva dem sjukvård i Israel.
  • Palestinska Myndighetens beslut om att hindra patienter från att få sjukvård i Israel gäller inte för högt uppsatta palestinska statstjänstemän.

Palestinska myndigheten har bestämt att palestinierna inte längre kommer ha tillgång till sjukvård i Israel. Förra året i mars meddelade hälsovårdsministeriet i staden Ramallah på Västbanken, palestiniernas faktiska huvudstad, att man skulle sätta stopp på vårdförflyttningar till israeliska sjukhus och lovade att hitta alternativ för privata och statliga sjukhus åt palestinska patienter.

PM menar att man fattade beslutet som svar på den israeliska regeringens avdrag för betalningar som den palestinska regeringen utfärdar till familjer till säkerhetsfångar och ”martyrer” från skatteintäkter som israelerna samlar in från palestinierna.

En ny israelisk lag tillåter regeringen att införa ekonomiska sanktioner mot PM för deras ”mord lönar sig”-inställning, som uppmuntrar terrorister att utföra attacker mot israeler eftersom de vet att deras familjer kommer att motta löner (från PM:s regering) för resten av sina liv.

Läs vidare

6 thoughts on “Hur palestinska ledare straffar patienter

  1. Patienter i socialdemokratins sjukhus, dvs vi i Sverige, Margots ”palestinier” med rakt hår, tvingas ju ge lön till Akilov för att mörda Ebba. Exempel:
    Akilov får 13 kr per h i fängelset skattefritt, x 8 h x 5 dagar x 52 veckor= ca 24 000 kr per år trots att allt är gratis i anstalt. dvs på några år får Akilov högre skadeSTÅND än Ebbas pappa.

  2. Det är obegripligt att PM:s motbjudande prioriteringar inte får kraftfull kritik från FN och andra ansvariga ledare i världen. Ska man uppmuntra palestinierna att uppfostra alla sina uppväxande generationen att hata och utföra terror mot Israel i evigheter? Vad är det för märkliga framtidsmål för något folk? Sverige ska förstås också sluta ge bistånd?

  3. Sverige skänker bort specialistläkarutbildning till rika länder i mellanöstern för att få ett bra rykte…..

    För tre år sedan ingick Region Skånes eget vårdexportbolag Skåne Care ett avtal med Saudiarabiens regering. Avtalet innebär att Skåne Care betalar för 35 platser med specialistutbildning under ST-liknande former, platser som avses för saudiska läkare.

    Tanken är att de saudiska läkarna ska återvända som specialister till sina arbetsplatser i Saudiarabien, bli ”goodwillambassadörer” och att utbytet i sin tur ska göra regionen till en mer attraktiv arbetsgivare.

    Även Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har, utöver de vanliga ST-platserna, platser för informell specialistutbildning för läkare från länder utanför EU, som exempelvis Saudiarabien, Libyen och Förenade Arabemiraten.
    Just nu har man platser igång för 15 läkare.

    https://www.sjukhuslakaren.se/okat-tryck-pa-platser-med-specialistutbildning-for-saudiska-lakare/

  4. GHP Specialty Care.

    En stor svensk vårdkoncern som driver över 20 specialistkliniker och har ägare som Avanza pension och Fjärde AP-fonden. De finns i Sverige, Danmark – och i Ajman, ett av de sju shejkdömen som utgör Förenade Arabemiraten. Där driver de offentlig vård på direkt uppdrag av Förenade Arabemiratens presidentministerium.

    – Vi jobbar ju åt ministeriet och driver den offentliga vården. Så att sedan två år tillbaka så driver vi all offentlig sjukhusbunden vård för den här delen av landet. Så att vi är den enda vårdgivaren som är öppen för alla i den delen av landet.

  5. Gratis sjukvård i Saudie…..Hälso- och sjukvård
    Ett flertal sjukhus och vårdcentraler med modern sjukvård, utrustning, medicin samt engelsktalande sjukvårdspersonal finns att tillgå, i synnerhet i de större städerna. Relativt välsorterade apotek finns och många mediciner kräver inte recept från läkare. Sjukhusen bedrivs ofta kommersiellt, men viss gratis sjukvård erbjuds muslimska pilgrimer i Mecka, Medina och Jeddah https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/saudiarabien/reseinformation/ambassadens-reseinformation/h%C3%A4lso–och-sjukv%C3%A5rd/

Kommentera