Sverige tar emot flest asylsökande i EU per capita

INVANDRING. Sett till befolkningsmängden var det bara ett EU-land som under 2018 beviljade fler asylansökningar än Sverige. Samtidigt minskar antalet beviljanden i unionen som helhet, rapporterar Europaportalen. 

Under 2018 gjordes närmare 900.000 asylprövningar i EU-länderna, enligt statistikbyrån Eurostat. Av dessa fick drygt en tredjedel sin ansökan godkänd, motsvarande 333.325 personer.

Både antalet och andelen beviljade asylansökningar i EU har minskat jämfört med förra året.

Det EU-land som sett till sin befolkningsmängd beviljade flest ansökningar var Österrike följt av Sverige. För svensk del var antalet beviljade ansökningar förra året – knappt 20.000 enligt Eurostat – det lägsta antalet sedan 2012.

Totalt sett gav Tyskland klart flest migranter asyl, närmare 140.000 – nästan tre gånger så många som tvåan Italien.

Slovakien beviljade minst. I förhållande till befolkningen beviljade Slovakien och Polen det minsta antalet asylansökningar.

-Pettersson menar att vi borde räkna med anhöriginvandring och kvotflyktingar, och gör vi det är Sverige värst trots att statsminister Löfven lovat att vi ska ligga på EU:s miniminivå.

Eftersom statsminister Löfven har problem med matematiken så redovisar vi totalt antal beviljade uppehållstillstånd för asylsökande, alltså exklusive anhörig-och kvotflyktingar. Alla länder är med i EU och omfattas av samma regler som Löfven hänvisar till.

  • Sverige  19.580
  • Finland   3.825
  • Spanien  2.965
  • Danmark 1.650
  • Polen 435
  • Ungern 365
  • Slovakien 50
  • Estland 20

Vill ni att ett parti med ledare som ljuger öppet i EU så rösta på socialdemokraterna på söndag.

En politisk korrekt forskare, Joakim Ruist, har kommit till slutsatsen att varje asylinvandrare kostar 74.000 kronor per snitt och år livet ut. Eftersom det beräknas komma totalt 80.000 asyl, anhöriginvandrare och kvotflyktingar i år så är det en kostnad för dem på nästan 6 miljarder för ett år och lever de 30 år i snitt blir det 180 miljarder för årets gäng. Men nästa år kommer ett lika stort gäng och året före kom ett gäng, ja ni fattar, inget land har i längden råd med detta som kallas stängda gränser och EU:s miniminivå.

Vill man använda pengar effektivt ska man inte ta emot invandrare…

Jag skulle hellre lägga många miljarder på dessa afghanska skolflickor än en enda krona på de ljugande afghanska desertörerna som kallar sig ”barn” på Medborgarplatsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Sverige tar emot flest asylsökande i EU per capita

  1. I HISTORIEBÖCKERNA !

    Tacka Löfven och till viss del Reinfeldt, när Sverige och svenskarna är nått som kan läsas om i historieböckerna…..
    Det var en gång ett land som hette Sverige, och detta land var fredligt och människor kunde gå ut och gå, utan att bli rånade, våldtagna och misshandlade.
    Sverige och svenskarna mådde bra och allt var som det ska vara i ett normalt land.
    Men så en tid kom det styrande personer i Sveriges regering, som gjorde allt för att Sverige och svenskarna skulle lida, förslavas och rånas.
    Detta fortsätte under parollen :
    TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE…. och
    DET BLIR EN VINST FÖR SAMHÄLLET…
    Så varje dag som gick i detta sk. styre av Sverige så raserades allt som svenskar byggt upp genom generationer och värnat om:
    TRYGGHET – HARMONI – RÄTTVISA – ÄRLIGHET – FÖRSTÅND
    Nu är Sverige och svenskarna ett minne blott, och Mellanösterns sönderfall och elände är i dag en vardag i det land som förut hette Sverige….osv.
    Snipp, Snapp, Slut…så var detta Sverige slut!

    Ps. Glöm inte att nämna för era barn och barnbarn vilka som ”ordnade” detta för Sverige och svenskarna.

  2. Vi är sämst, vi är ta mig fan sämst på allt.
    Världens högsta skatt och för det får vi genus, feminism, hbtq skit.

  3. Vad jag vet tog Polen emot åtminstone en miljon flyktingar från Ukraina. Jag läste nyligen någonstans att det idag bor ett par miljoner ukarainare i Polen. Kan det vara möjligt att Polen hamnar så långt ner i ligan? Jag vet inte hur många invånare Polen har, men inte kan det väl vara så många som t.ex. Tyskland? (80 milj.?)

  4. En person som kommer från Afrika ökar sina utsläpp av växthusgaser med 50ggr.
    Vad säger lilla Greta om det, är det bra?
    Eler Anders Ygeman som skulle skicka hem 80 000 migranter.
    Hur går det Anders?

  5. Sverige har flest vänster och pk idioter per capita i hela världen, det kan vara en av anledningarna till arr Sverige ser ut som det gör.

    • Inte kan vara orsaken, det ÄR orsaken till Sveriges s.k trygga mångkulturella totala förfall !

Kommentera