Trumps sanktioner mot Iran träffar Hizbollah och det gör ont

MELLANÖSTERN. Den starka libanesiska Hizbollahmiliten har blomstrat i årtionden på generösa bidrag från Iran och spenderar överdrivna förmåner på sina soldater, finansierar sociala tjänster till invånarna och har sparat på sig en formidabel arsenal med vapen som har hjälpt gruppen att bli en betydande regional styrka med trupper i Syrien och Irak.

Men sedan USA:s president Donald Trump införde nya restriktioner för handel med Iran förra året och som ökat spänningarna mellan USA och har Irans förmåga att finansiera allierade som Hizbollah minskat. Hizbollah, den bäst finansierade och högst rankade i Teherans ombudsarméer, har sett en kraftig nedgång i intäkterna och tvingas göra drastiska nedskärningar på sina utgifter, enligt Hizbollahs tjänstemän, medlemmar och anhängare.

Soldater har permitterats eller tilldelas reserven, där de får lägre löner eller ingen lön alls, sade en anställd i Hizbollah koncernens administrativa enheter. Många av dem dras tillbaka från Syrien, där milisen har spelat en viktig roll i kampen på president Bashar al-Assads sida.

Sanktionerna som Trump införde i slutet av förra året är mycket kraftigare än de under Obama-administrationen, och de har en djupgående effekt på Irans ekonomi, säger analytiker.

”Iranierna är vana vid sanktioner. Men denna nivå av sanktioner kommer att ge ett annat svar. Iranierna kommer inte vara tysta om det, sade han. ”De är en form av krig mer skadlig än det faktiska kriget. . . . Det är en långsam död i ett land, regeringen och dess folk.”

Läs vidare på The Washington Post…

-Pettersson vet inte exakt vad Trump vill uppnå mer än att hindra Iran att skaffa kärnvapen och finansiera olika terrorgrupper men vi kan vara övertygade om att iranierna försöker hämnas genom att få upp oljepriset och försöka skylla på någon annan…

Hizbollah

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Trumps sanktioner mot Iran träffar Hizbollah och det gör ont

  1. Nu måste Margot genast ta krafttag och manifestera hur angeläget det är att vi skickar en ny last gummidäck med ”Ship to Gaza”. Sen kan palestian få chansen att visa oss hur kreativa de kan vara med att bygga upp mellanöstern på cancerframkallande däcksrök. Den sortens nationalism räknas naturligtvis till ”de goda”.

    • Och skickar hela den feministiska ministerskocken i sina maskeradkläder de brukar bära vid dylika besök.

Kommentera