Anders Eriksson dömd till 6 års för grov våldtäkt

BROTTSLIGHET. Göteborgs Tingsrätt har idag meddelat dom i ett mål om grov våldtäkt som skedde i Billdal söder om Göteborg för 24 år sedan. Den tilltalade förnekade gärningen men rätten fann åtalet styrkt och dömde mannen för grov våldtäkt. Straffet bestämdes till 6 års fängelse.

En liten flicka som var 8 år gammal i september 1995 kom cyklande hem från skolan. Hon blev då överfallen vid ett skogsområde och utdragen i skogen. Där blev hon misshandlad och utsatt för en grov våldtäkt.

Pressmeddelande

-Pettersson noterar att Anders Eriksson, född 1960, har åtta!!! egna barn med tre olika kvinnor. Han har flyttat elva gånger sen 1990, det låter inte normalt, hoppas han inte ställt till något annat skit.

TIDIGARE 2019-03-04. Svensk man häktad för 24 år gammal grov våldtäkt på åttaårig flicka

BROTTSLIGHET. Den 14 september 1995, var en åttaårig flicka på väg hem från skolan i Billdal, söder om Göteborg, när hon drogs in i skogen av en okänd man. I skogen våldtogs och misshandlades flickan, bland annat fick hon utstå kraftigt våld mot ansiktet.

Gärningsmannen lämnade DNA-spår efter sig och genom åren har ett hundratals personer topsats i jakten på en DNA-träff – och i veckan verkar den alltså ha kommit.

Den misstänkte hittades via ett så kallat släkt-dna. Mannen lämnade själv dna-spår på brottsplatsen 1995, men han har inte förekommit i dna-registret. I registret hittades däremot en anhörig till mannen. Det är likheten mellan dennes dna och gärningsmannens som fick mannen att reagera.

Mannen kallades för att bli topsad men dök aldrig upp och kunde gripas. Enligt polisen är det mannens DNA som anträffades på offret 1995.

I mars 2020 hade ärendet preskriberats – men nu är mannen, med ett typiskt svenskt namn, född 1960, boende i Sjötofta, Tranemo kommun.

Göteborgs tingsrätt B 3158-19

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Anders Eriksson dömd till 6 års för grov våldtäkt

  1. Lite märkligt ändå, detta brott brukar ge frivillig samhällstjänst i morbror fruktaffär, alternativt skadestånd från staten.

  2. Varför är detta intressant? En svensk våldtäktsman minsann!
    Petterssons blogg börjar likna Aftonbladet och Expressen. Sorgligt.

  3. 6 år på något av Kriminalvårdens fina och välfullservade hotell som belöning för att ha förstört hela livet för en stackars flicka !
    Efter avräknad förmodad häktestid och dessutom frigivning efter 2/3 av tiden på hotellet så är denna vidriga våldtäktsparasit snart ute igen.
    Så går det till i de kriminellas paradis Sverige.
    Skönt efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset nu ha tagit pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa icke svenska kriminella i den mångkulturella lekstugan innaför murarna.

  4. Javisst, detta verkar vara en SVENSK, men man vet aldrig. Vi har isf nog av dessa egna brottslingar och behöver inte importera flera!

    • Så länge den landsförädiska 7 klövern har sin trygga och trogna väljarkår bakom sig så straffet vänta på sig !
      Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och tids nog kommer straffet ingenting varar för evigt.

Kommentera