Bara svarta män…

UTBILDNING. 396 unga män började dagen som studenter i mössor och klänningar, redo att gå ut från Morehouse College med examen – fulla av hopp, men i de flesta fall belastade med de stora skulder som finansierat deras utbildning.

Robert F. Smith, som grundade Vista Equity Partners och blev den rikaste svarta mannen i Amerika, som gått på skolan berättade för publiken och eleverna att han och hans familj skulle betala av hela examensklassens studentskulder så de kunde ta nästa steg i livet utan skulder.

Det totala beloppet för de 396 studenter är runt 40 miljoner dollar, säger Morehouse President David A. Thomas. Han kallade Smiths gest ”en befrielse gåva.” Det motsvarar ungefär en miljon svenska kronor per elev.

Mer på CNN…

-Pettersson säger att det var ytterst generöst av herr Robert F. Smith men jag hittar bara svarta män på skolan, inga kvinnor och inga vita män, konstigt…hade någon amerikansk miljardär betalat studielånen för enbart vita män hade SVT varit i uppror…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Bara svarta män…

  1. Viktig nationell nyhet på SVT, främmande för vår Palmesocialistiska jurisdiktion:
    A: 1 svart betalar ngt för andra, för sina kusiner.
    B: svarta fick skriva på skuldebrev (i Sverige får de bidrag,t.ex. studie- och bostadsbidrag, t.ex. nästan bara vita tvingas sätta sig i skuld när vita skaffar bostad)

  2. Detta är inget enstaka fall det finns en uppsjö! av Universitet BARA för SVARTA i USA! Hur många finns det för bara VITA?? Svar: INGET!

    • Naturligtvis inte, universitet för enbart vita vore rasistiskt !
      Icke vita kan som alla vet aldrig utsätta vita för rasism eller hets mot folkgrupp i dagens värld där vissa påstår att alla människor är exakt lika värda mycket med samma rättigheter och skyldigheter.
      Luktar en aning hyckleri !!!!!!

  3. När gud skapade jorden så skapade han vita människor som i grunden var goda och arbetsamma. Han skapade även zigenaren så att den vite hade något att jämföra sig med. Den svarta ”apan” skapade han av misstag men rättfärdigar sin handling med att de har också två ben och 10 tår.

  4. SVT:s älsklingshudfärg. Jämför varje vit gubbe i Sverige finansierar gratis All Inclusive för horder av svarta t.o.m. i Kriminalvårdens Lärcentrum.

  5. En kvaliferad akademisk examen i Sverige kan rendera en studieskuld på 500 000. Troligen mer i USA men nettolönen är ju så mycket större där.

  6. SVT:s älsklingshudfärg. Jämför varje vit gubbe i Sverige finansierar gratis All Inclusive för många mördarbakterier i Rinkeby.

Kommentera